URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2024, 20:12

Pompieri, pădurari și voluntari se luptă cu flăcările, în pădurea de lângă Vintere. Prefectul de Bihor: „Focul nu este în apropierea caselor” (FOTO/VIDEO)

Pompieri, pădurari și voluntari se luptă cu flăcările, în pădurea de lângă Vintere. Prefectul de Bihor: „Focul nu este în apropierea caselor” (FOTO/VIDEO) Fumul gros emanat de incendiul din comuna Holod s-a văzut de la mare depărtare

Numeroși pompieri, angajați ai Direcției Silvice și voluntari din comuna Holod se străduiesc să stingă incendiul de amploare care a cuprins, vineri seară, pădurea de lângă satul Vintere și care s-a propagat rapid atât din cauza vegetației uscate, cât și a vântului care a suflat în zonă.

„Se pare că focul a izbucnit pe o pășune de la marginea pădurii și s-a extins în pădure. Pompierii acționează pentru stingerea focului, ajutați de angajați ai Direcției Silvice și de localnici. Încearcă să creeze culoare ca focul să nu se extindă”, a declarat pentru BIHOREANUL prefectul Marcel Dragoș, care se află la locul incendiului, alături de șeful Direcției Silvice, Teodor Suciu.

Pădurea care arde este una de foioase, însă în ea mai sunt și pini, arbori care se aprind mult mai ușor. Cel mai probabil, asta a contribuit la extinderea flăcărilor, alături de vântul care a suflat destul de puternic.

„Nu știu dacă vor reuși să stingă focul până cade noaptea. Din fericire, însă, flăcările nu sunt în apropierea caselor, perimetrul dinspre zonele de locuit a fost stins deja, iar vântul s-a oprit”, a mai spus Dragoș.

Potrivit prefectului, ISU Crișana a raportat incendiul de pădure la București, iar Inspectoratul General de Aviație și-a arătat disponibilitatea să trimită un elicopter, sâmbătă dimineață, care să contribuie la misiunea de stingere a flăcărilor, dacă va mai fi nevoie.

Un asemenea elicopter Black Hawk a intervenit și în ultima săptămână, pentru stingerea incendiului izbucnit într-o pădure de lângă Stâna de Vale, primul incendiu forestier din istoria recentă a Bihorului.

Deocamdată, cauza incendiului de lângă Vintere nu se cunoaște, dar este foarte posibil să fi fost provocat de o persoană neatentă. Vegetația în zonă este uscată, din pricina caniculei și secetei din ultima perioadă.

UPDATE: Focul, aproape stins

Vineri, în jurul orei 22.30, incendiul de la Vintere era aproape stins.

Potrivit prefectului Marcel Dragoș, pompierii și localnicii mai acționau pentru lichidarea unor focare mici și izolate, iar misiunea lor va continua și sâmbătă.

Deocamdată, cauza incendiului nu a fost elucidată. De asemenea, încă nu a fost aproximată suprafața afectată de foc și nici daunele aduse pădurii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sataniștii
ca peste tot în lumea confiscată de impostorii sataniști democrat liberali, incendiile de vegetație sunt acte de terorist făcute de idioții utili de partid
Postat 07 Septembrie 2024, 17:23 de Dosia2024
Curiozitate
1. La ce oră a fost raportat incendiul 2. De ce nu a fost trimis elicopterul de la început, fiind într-un loc greu accesibil
Postat 06 Septembrie 2024, 21:58 de Valcov
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON