URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2021, 08:25

Poliţistul rău: Şef de post din Bihor trimis în judecată după ce a lovit un adolescent în public

Poliţistul rău: Şef de post din Bihor trimis în judecată după ce a lovit un adolescent în public UITUCUL. Deşi obligat să-şi anunţe superiorii în momentul în care s-a ales cu probleme penale pentru că a lovit un copil, agentul şef Florin Ciarnău (foto), altminteri un bun familist, a făcut-o abia când a fost luat la întrebări pe această temă de ofiţerii Biroului de control intern. Chiar şi atunci a minţit, pretinzând că a crezut că la cele trei audieri la care i s-au adus la cunoştinţă acuzele fusese chemat... doar ca martor. Cert e că, din pricina omisiunii, s-a ales şi cu o anchetă disciplinară
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful de post din comuna Tăuteu a fost trimis în judecată de Parchetul Bihor pentru purtare abuzivă, acuzat că a lovit un adolescent de 13 ani. Motivul e halucinant: întorcându-se de la şcoală cu colegii, copilul circula pe marginea drumului, nu pe trotuar.

Pus la dispoziţia conducerii Poliţiei Bihor până la finalizarea procesului, agentul şef Florin Ciarnău susţine că băiatul minte, iar el ar fi anchetat "din răzbunare"...

Limbaj de "organ": "F... gura mă-tii!"

Incidentul s-a produs pe 5 ianuarie 2019, puţin după ora 14, după cum arată rechizitoriul cu care procurorii l-au trimis în judecată pe Ciarnău, anul acesta pe 9 decembrie. 

Băiatul abuzat de el, elev la Şcoala Gimnazială din satul Bogei, ieşise de la ore cu un coleg şi se grăbea, motiv pentru care mergeau amândoi pe marginea şoselei, ca să-i poată depăşi pe ceilalţi copii care se aflau pe trotuar. La un moment dat, o maşină de Poliţie a oprit în dreptul lor şi din ea şeful de post Florin Ciarnău ar fi strigat la ei, cerându-le să urce pe trotuar. 

Băiatul a încercat să se explice, dar n-a făcut decât să-l enerveze şi mai rău pe poliţist, care a coborât din maşină, şi-a scos pulanul şi l-a lovit peste mână. Din fericire, fiind iarnă, lovitura a fost atenuată de geacă, dar numai parţial. Poliţistul a mai dat o dată, spun procurorii, dar copilul s-a tras, aşa că a nimerit pe lângă. "F... gura mă-tii", ar fi zis Ciarnău, care, pentru că în apropiere se aflau deja mult prea mulţi copii, a urcat în maşină şi a plecat.

Anchetă cu copii

Băiatul i-a povestit mamei păţania de musai, arată în actul de acuzare, care redă parţial din depoziţia acestuia. "Eu am vrut să-i ascund cele relatate, întrucât îmi era ruşine", a explicat el, povestind cum femeia l-a sunat imediat pe şeful de post, să-l întrebe dacă e adevărat. "Poliţistul i-a răspuns mamei mele că nu ştia că sunt fiul ei şi că el de fapt nu a vrut să mă lovească. Precizez că eu am auzit acea discuţie telefonică dintre mama mea şi poliţist, fiind în apropiere", le-a spus băiatul anchetatorilor.

În aceeaşi zi de 5 ianuarie 2019, pentru că mâna i s-a umflat, băiatul a fost dus la medic, iar de acolo la Serviciul de Medicină Legală Oradea, unde specialiştii au confirmat că avea "leziuni posttraumatice, care s-ar fi putut produce cu un corp dur şi necesită 1-2 zile de îngrijiri". 

Ancheta n-a fost uşoară, singurele dovezi directe ale procurorilor fiind depoziţiile copilului şi ale martorilor lui, şi ei tot minori, în timp ce poliţistul acuzat nega vehement faptele, susţinând că sunt invenţii. Ca atare, pentru a lămuri situaţia, procurorii au apelat la un psiholog judiciar care să-l evalueze pe băiat, să stabilească dacă a trăit efectiv incidentul descris ori a fost manipulat ca să mintă. Verdictul? "Declaraţiile persoanei vătămate sunt credibile şi acurate", a arătat psihologul într-un raport de peste 50 pagini, ale cărui concluzii au fost reţinute în rechizitoriu. 

Poliţistul ar trebui să salveze vieţi

Copilul a descris un poliţist ca fiind "persoana care apără şi salvează, nu cea care răneşte", iar din discuţiile cu psihologul a reieşit că incidentul i-a provocat teamă şi ruşine. "Minorul a perceput la data săvârşirii acestor fapte o traumă intensă, deoarece evenimentul a fost neaşteptat, iar tiparul său de reacţie la o ameninţare este de supunere faţă de o autoritate. Comportamental, minorul manifestă supunere faţă de o autoritate reprezentată de suspect", scrie în rechizitoriu. 

Urmarea? Cum existau suficiente dovezi că victima poliţistului spunea adevărul, pe 9 decembrie anul acesta bărbatul a fost trimis în faţa instanţei, procesul său urmând să înceapă în ianuarie la Judecătoria Marghita. 

Căutat de BIHOREANUL, Florin Ciarnău s-a declarat victima unei răzbunări, ba din partea sătenilor cărora anul trecut le făcuse dosare penale pentru că au fentat carantina, minţind că sunt şoferi, ba a familiei băiatului, pe al cărui tată, condamnat în 2017 pentru o tentativă la omor, l-a dus la Penitenciar şi care şi-ar fi pus copilul de 13 ani să-l provoace. 

"Eu doar mi-am făcut datoria ani de zile. N-am lovit pe nimeni", afirmă agentul, susţinând că şi-a angajat avocat şi "vom vedea la final cine are dreptate". Deocamdată, până la sfârşitul procesului, a fost schimbat din funcţia de şef de post şi trimis la munca de jos...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Asta inca e in sistem?
Desigur, imediat iese la pensie si apoi mai sta inca 25 de ani pe banii prostilor! Hai noroc!
Postat 01 Ianuarie 2022, 21:19 de Szaby_Oradea
Bun familist
Dacă doamna sta cu el in continuare înseamnă că acasă e un gentleman.
Postat 31 Decembrie 2021, 20:53 de User anonimizat
Frustratule!....
De ce nu te pui cu corupții care conduc băuți și sponsorizează poliția, dacă chiar vrei să aperi pietonii minori?
Postat 31 Decembrie 2021, 15:09 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON