URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2021, 16:45

Poliţiştii au ridicat din Oradea 48 de cerșetori, în două zile (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului şi ai Poliţiei Locale au ridicat în doar două zile 48 de persoane care apelau la mila publică de pe raza municipiului Oradea. Patru dintre cerşetori erau minori.

Hrăniţi, igienizaţi, amprentaţi...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, acţiunea organizată în cadrul campaniei "Zone vulnerabile sub lupa Poliţiei Locale" a avut ca scop limitarea fenomenului cerşetoriei.

"Poliţia Municipiului Oradea împreună cu Poliţia Locală Oradea au desfăşurat atât ieri, 4 martie, cât şi azi, 5 martie, o acţiune în sistem integrat, în vederea stopării fenomenului cerşetoriei, prin identificarea şi luarea de măsuri legale faţă de persoanele care nu îşi justifică prezenţa pe raza municipiului Oradea, respectiv a persoanelor fără adăpost şi a cerşetorilor", se menţionează în comunicat.

Cele 48 de persoane provenind din Oradea, Tinca, Diosig, Săcuieni şi Tileagd au fost transportate la Adăpostul de Noapte din strada Gutenberg, unde au primit o masă şi un ceai cald prin grija Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

"La faţa locului au fost prezenţi şi poliţiştii de la Serviciul Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor, care s-au ocupat de identificarea şi amprentarea persoanelor şi introducerea acestora într-o bază de date în vederea prevenirii sau descoperirii diverselor infracţiuni", se mai menţionează în comunicat.

"Sunaţi la 0259.969!"

După igienizare, persoanele identificate au fost îndrumate către localităţile de domiciliu, iar pentru clarificarea situaţiei celor patru minori a fost solicitat sprijinul DGASPC Bihor.

Poliţia Locală Oradea face un apel la orădeni să anunţe numărul de telefon 0259.969 al Dispeceratului Poliţiei Locale sau prin aplicaţia Oradea City Report prezenţa persoanelor fără adăpost pe raza municipiului Oradea.

Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopţii, acestea vor fi ridicate din oraş şi îndrumate către Adăpostul de Noapte, unde vor fi cazate pentru a nu îşi pune sănătatea şi viaţa în pericol.

Adăpostul din strada Gutenberg are 71 de locuri din care noaptea trecută au fost ocupate doar 43.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sa discutam la concret! ne pasa sau ramanem aceiasi ignoranti platiti din buget?
actiunea prezentata este laudabila, dar superficiala daca nu se urmareste zilele urmatoare daca recidiveaza acesti indivizi.****** pentru cei care provin din familiii fara posibilitati, venituri, fara scoala, ce masura de incluziune sociala s-au luat? ca sa discutam la concret! *************va rog sa ne informati referitor la activitatile pedagogice si profesionale din centrele de plasament care ar trebui sa ii pregateasca pe tinerii institutionalizati sa isi inceapa viata, dar mai ales sa se ocupe de educatia lor. pe str. Feldioarei, de exemplu, tinerii ies cu tigarile in mana, cu bautura, sub tot felul de substante care le influenteaza mersul/echilibrul. stim ca la bataie de joc si nepasare bugetarii exceleaza in aceste institutii, dar e cazul sa se faca ceva pentru acesti oameni care pornesc cu dublu handicap in viata!
Postat 05 Martie 2021, 20:06 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON