URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2022, 17:53

Poliţiştii Antidrog din Oradea au descins în „Voltaire”: s-au ridicat zeci de mii de euro, aur, arme albe şi sute de doze de etnobotanice! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de etnobotanice, într-un dosar al procurorilor DIICOT Oradea. În urma percheziţiilor dispuse în caz, poliţiştii Antidrog au ridicat de la suspecţi zeci de mii de euro, sute de doze de etnobotanice pregătite pentru vânzare, o jumătate de kilogram de bijuterii de aur, dar şi arme albe. 

Traficanţii au fost reţinuţi miercuri, în urma unei operaţiuni ample desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Oradea în cunoscutul cartier Voltaire din municipiu, la acțiune participând şi poliţişti de la Poliţia Municipiului Oradea, jandarmi orădeni și colegi de-ai lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

"În urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost găsite 60.900 de lei, 40.130 de euro și  4.000 USD, mai multe telefoane mobile și balanțe electronice, 132 de grame de materie vegetală, porționată în doze pregătite pentru vânzare, 110 grame de pulbere psihoactivă, destinată preparării unor cantități de droguri și peste 500 de grame de bijuterii din aur", se arată în comunicatul transmis, joi, de Biroul de presă al DIICOT. 

Într-o informare transmisă de Poliţia Bihor pe marginea cazului se arată că poliţiştii au ridicat la finalul percheziţiilor opt persoane, cu vârste între 26 şi 48 ani, pentru trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 - prezent, cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, ar fi comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de materie vegetală de fumat, cât și ca pulbere pentru prizat", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Informarea precizează că etnobotanicele erau preparate chiar de traficanţi, "prin pulverizarea substanței active pe diferite materii vegetale sau ceaiuri".

Nici comunicatul DIICOT şi nici cel al Poliţiei Bihor nu explică la ce se referă acuzaţiile de trafic de droguri de risc şi de mare risc. 

Pe de altă parte, informările oficiale arată că cei opt traficanţi ridicaţi au fost conduşi la sediul DIICOT Oradea, pentru audieri, iar la sfârşitul zilei unul singur a fost lăsat acasă.

Şapte orădeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar cinci dintre ei au fost prezentaţi, joi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a admis propunerea doar în cazul a trei inculpaţi. Este vorba despre Gyongyosi Norbert, cunoscut proxenet şi traficant de etnobotanice, Romeo Coloman Mîndruţiu şi Venţel Tibor, cel din urmă scăpat recent cu o amendă penală după un alt proces în care a fost judecat tot pentru trafic de etnobotanice. 

Alţi doi inculpaţi, Budai Tomi şi Turbucz Rudolf, au fost plasaţi sub control judiciar. 

Măsurile preventive mai pot fi contestate de inculpaţi la Curtea de Apel Oradea. 

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Prea puțin!
Acolo în blocul acela trebuia intervenit demult. Cât timp o să mai treacă până la următoarea vizită? Garajele din față s-au demolat? Era în un garaj un ABC în urma cu câțiva ani. Dar dacă nu merge miliția pe acolo nu mă aștept la ANAF sau ANSVSA. Nenea de la BCCO, să vă faceți abonament pe acolo. Chiar dacă trebuie să aduceți și jandarmi din Cluj, la fel ca în cazul de față, trebuie mai des trecut pe acolo! Și nici n-am vorbit că s-au asfaltat străzile pe acolo în ultimii ani, că acel bloc a fost debranșat de CAO pt datorii se vreo 17k € parcă...
Postat 25 Noiembrie 2022, 06:57 de Vio_427
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON