URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2017, 10:44

Peste 700 de poliţişti au depus cereri de pensionare, în 3 zile, ca să profite de pensiile speciale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca să profite de pensiile speciale, până când Guvernul nu renunţă la ele, peste 700 de poliţişti au depus, în trei zile, cereri de pensionare, după cum a anunţat ministrul Carmen Dan. 

"De vineri până astăzi (n.r. marţi) au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti. De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori. Media de vârstă la pensionare la chestori este de 55 de ani. Pentru alţi 11 chestori sunt demersuri în curs la Administraţia Prezidenţială. Pensia medie în luna august, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se cifrează la 3.123 de lei, cea mai mare pensie în plată este de 22.023 de lei şi este o pensie pentru un fost secretar de stat", a declarat ministrul Carmen Dan, citată de digi24.ro. 

Totodată, ministrul a precizat că numărul pensionarilor aflaţi în plată la nivelul Ministerului se ridică la 62.809, unii dintre aceştia beneficiind de legea din 2015 sau de alte legi de a lungul timpului.

De asemenea, Carmen Dan a susţinut că va prezenta şi o situaţie a persoanelor pensionate şi care au fost reîncadrate în MAI, arătând că la cabinetul său există cinci consilieri care beneficiază de pensie şi de salariu.

După cum a arătat Digi 24, în ţară există numeroşi poliţişti care au ieşit la pensie înainte de 50 de ani, dar apoi s-au angajat din nou în Poliţie, ba chiar mulţi dintre ei pe funcţiile pe care le-au deţinut, adunând astfel venituri lunare de peste 20.000 de lei.

Un exemplu este Alina Popescu, adusă în ianuarie pe funcţia de consilier al ministrului Carmen Dan din IPJ Olt. Femeia s-a pensionat după ce a fost dată afară din Guvernul Grindeanu. Cum ministrul şi-a continuat mandatorul, s-a reangajat în sistem.

Poliţiştii nu sunt singurii care se grăbesc zilele acestea să iasă la pensie. Cereri de pensionări s-au înregistrat şi din Armată şi SRI. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 18 decrete de trecere în rezervă pentru 3 generali SRI, 12 generali din Ministerul Apărării Naţionale şi 3 generali din Ministerul de Interne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@adina
Tastatura (virtuala), bat-o vina :) sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate.. dar totusi, ce legatura are asta cu subiectul depre care am comentat aici?
Postat 03 August 2017, 04:45 de User anonimizat
bihorene,
nu prea esti si oradean! ai mai comentat pe undeva folosind SALAR! Sa stii si tu ca e corect SALARIU!
Postat 03 August 2017, 01:16 de ADINA
apti sau inapti?
Nu inteleg un lucru.. daca tot au dreptul sa se pensioneze la varste asa de.. tinere, pe motiv de epuizare, pericol, imbatranire prematura, etc.. cum mai pot fi considerati apti si sa fie reangajati pe aceleasi posturi??? Cum? esti pensionar? Stai acasa nene, creste-ti nepotii, du-te la pescuit.. Cum sa am incredere intr-un politist de la locala de exemplu, pensionat de tanar, care nu mai poate lucra dar totusi se angajeaza tot ca politist?!? dupa ce se vede si cu pensie si cu salar, dintr-o data "poate"??? e aberant!!!
Postat 02 August 2017, 23:24 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON