URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2011, 15:01

Peste 600 de voluntari au plantat mii de copaci la Roşia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă dimineaţa, cu câteva minute înainte de ora nouă, era mare agitaţie pe un drum marginaş la poalele unor dealuri golaşe de la Roşia. Multe maşini îşi căutau loc de parcare şi sute de oameni de toate vârstele cu unelte de lucru pe umăr urcau dealul pe care urma să fie plantaţi puieţii de molid, stejar şi larice. La ora nouă fix s-a dat startul şi voluntarii s-au împărţit în mai multe echipe: unii săpau gropi, unii aduceau puieţii şi alţii îi plantau.

Acţiunea de plantare a fost organizată de fundaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş împreună cu Ocolul Silvic "Codrii Beiuşului" şi au participat peste 600 de voluntari din zona Beiuşului.

"Eu am mai făcut voluntariat la construcţia mai multor case Habitat şi întotdeauna am avut o mare satisfacţie muncind alături de voluntarii deosebiţi ai asociaţiei. Primind invitaţia de a participa şi la acest eveniment, am acceptat cu bucurie, iar acum îmi dau seama că am făcut o alegere foarte bună. E minunat aici şi e o bucurie să vezi cum copii şi vârstnici arată respect pentru natură şi plantează mii de copaci în această zonă foarte frumoasă", a declarat Veronica Popa, voluntară şi profesor la Şcoala Generală "Nicolae Popoviciu" din Beiuş.

Entuziasmul voluntarilor a fost atât de mare încât în doar trei ore au terminat munca planificată pentru cinci ore. La acest efort au participat şi elevi de la Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaş" Beiuş, de la Şcoala Generală "Nicolae Popoviciu", dar şi beneficiari ai unor locuinţe Habitat, membri din conducerea asociaţiei şi alţi voluntari.

La finalul acţiunii de plantare, cei doi organizatori au semnat un parteneriat cu dublu scop. Pe de o parte Habitat îşi propune să mobilizeze anual sute de voluntari la plantat de copaci, iar Ocolul Silvic să sponsorizeze cu cantităţi însemnate de lem construcţia de locuinţe Habitat pentru nevoiaşi. Semnatarii actului au fost Marcel Coroiu, preşedintele Habitat, şi Eugen Ferko, administratorul Ocolului Silvic "Codrii Beiuşului".

La finalul acţiunii, organizatorii au oferit tuturor participanţilor câte o porţie de fasole la ceaun care, asigură cei care au mâncat, a fost delicioasă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON