URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2021, 20:00

Peste 13.000 de români au fost vaccinaţi anti-Covid. În Bihor, campania începe pe 5 ianuarie

Peste 13.000 de români au fost vaccinaţi anti-Covid. În Bihor, campania începe pe 5 ianuarie (foto: generic, sursa: Hugh Hastings / Getty Images, npr.org)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până pe 2 ianuarie, la ora 17, în România au fost vaccinate cu o primă doză din vaccinul anti-Covid produs de Pfizer BioNTech un număr de 13.242 de persoane, potrivit celei mai recente raportări făcute de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Dintre acestea, 1.586 au primit vaccinul în intervalul 1 ianuarie (ora 17) - 2 ianuarie (ora 17). O singură persoană a avut o reacţie adversă, minoră însă, după administrare.

Aceeaşi sursă arată că, de la debutul campaniei în România (adică din 27 decembrie), dintre cele peste 13.000 de persoane vaccinate, doar 27 au manifestat reacţii adverse (4 reacţii locale cu durere la locul injectării; 23 reacţii generale - febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

La finalul anului trecut, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a informat că în judeţul nostru campania de vaccinare împotriva virusului Covid-19 va debuta marţi, 5 ianuarie. Primele persoane care vor primi vaccinul sunt, conform priorităţilor stabilite în întreaga ţară prin Strategia Naţională de imunizare, angajaţii din sistemul sanitar şi din serviciile pentru intervenţii în situaţiile de urgenţă.

În Bihor sunt organizate 12 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie şi a personalului medical arondat, precum şi a altor categorii de personal nominalizate în această etapă, şi anume: Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Pelican Oradea, Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu Oradea, Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix, spitalele municipale din Salonta, Beiuş şi Marghita, precum şi cele orăşeneşti din Ştei şi Aleşd, plus Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În ultima zi a anului trecut, într-o intervenţie live pe Facebook, primarul Oradiei, Florin Birta, a făcut un îndemn la vaccinare şi a spus că are încredere în orădeni. "Suntem un oraş la care toată ţara priveşte cu respect, dar această poziţie vine şi cu o responsabilitate. Vă garantez că depunem toate eforturile, împreună cu Instituţia Prefectului, pentru a avea centre de vaccinare performante şi condiţii eficiente de imunizare pentru toţi orădenii. Oradea trebuie să fie un exemplu pentru toată ţara. Vom salva vieţi prin exemplul nostru. Am mare încredere în fiecare orădean că va face tot ce este mai bine pentru el şi pentru familia lui", a spus edilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Incompetenta si tupeu de primar-smenar !
In toata tara campania de vaccinare a inceput din 27 decembrie !!! Oare care sunt "motivele" acestei intarzieri ?? Cum poate afirma smenarul-sef ca Oradea va fi un model, cand, in mod absolut nejustificat, vaccinurile stau inchise in frigiderele Dsp ??
Postat 03 Ianuarie 2021, 07:20 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON