URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2010, 15:05

Pesedistul Sorin Roman şi-a tapetat geamurile cabinetului parlamentar cu mesaje că votează moţiunea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Sorin-Ioan Roman a ţinut să-şi prezinte public şi cât se poate de vizibil poziţia faţă de politica Guvernului şi faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de propriul său partid.

"În acest sens, pe geamurile Cabinetul Parlamentar al deputatului a fost scris: Sunt împotriva reducerii pensiilor şi salariilor. Votez moţiunea", se arată într-un comunicat transmis de şeful de cabinet al deputatului.

Dezbaterea moţiunii de cenzură a Guvernului are loc marţi în Parlament. Atât PSD, cât şi PNL au anunţat că aleşii lor vor vota cu bilele la vedere, sperând să înlăture Guvernul şi, odată cu el, şi măsurile de austeritate propuse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
replica V la @Stefan
@Stefan nu am laudat niciodata pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman colegiul 6 Salonta,nu am scris ce frumos este sau ce barbat bine este ,am scris doar adevarul si dreptatea,nimic mai mult doar adevarul si dreptatea :))@Stefane noi suntem talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta ,,rebeli tembeli ,,cit de tantalai sunteti `` citat@Stefan nu este treaba ta faptele noastre si de studiile noastre ,vezi-ti de treaba ta pentru care esti recompensat si retribuit de senatorul PSD Ioan Mang ,adica sa ne hartuiestisi sa ne discretitezi in fata cititorilor saptamanalului,, Bihoreanul ``si a altor publicatii .@Stefan sa-ti scriu despre Mathama Gandhi initiatoru miscari de rezistentza pasiva (rezistenta pasnica( SAYTAGRAHA)noi talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta facem rezistentza activa lupta de gherila neintrerupta si de hartuire a conduceri PSD si a presedintelui ales legitim si legal (ales acuma)senatorul PSDIoan Mang. :))=)) restul despre Mathama Gandhi cauta pe Wikipedia:))=)) P.S.@Stefane ajuta mai departe si apara-l pe Senatorul PSD Ioan Mang,apara-l de revolta talibana din PSd Bihor :))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Iunie 2010, 15:31 de Romanul Simplu
Apel catre talibani si delegati la conferinta judeteana PSD Bihor
24 iunie 2010 o zi care nu va fi uitata in istoria PSD Bihor.Apel catre toti talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor si delegati la conferinta judeteana PSD Bihor.Acest partid PSD nu este al senatorului PSD Ioan Mang si nu este al presedintelui organizatiei municipale oradene a PSD Claudiu Pop ,ci este al tuturor membrilor simpli de partid si al simpatizantilor PSD din judetul Bihor,nu va lasati influentati si intimidati la vot de catre acesti oameni din PSD Bihor care urmaresc doar interesul lor personal nu interesul vostru al tuturor membrilor simpli din PSD Bihor,revolutia talibana din PSD Bihor continua la aceasta conferinta si va continua mai departe.Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiu 6 vor doar ADEVAR si DREPTATE ,SOCIAL DEMOCRATIA inseamna EGALITATEA ,ECHITATE ,ECHILIBRU sI DREPTATE SOCIALAsi nu ceea ce va promit ex deputatul Claudiu Pop si senatorul PSD Ioan Mang doar bunastare si avere pentru ei si saracie pentru voi.Un partid social democrat nu este un partid de sefi si de patroni ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci citat Ion Iliescu .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Iunie 2010, 17:54 de Romanul Simplu
UN GUNOI !!
SUB DOMNIA LOR A FOST DECIMATA, FURATA SI VANDUTA TARA ASATA !!! SUB DIRECTA LOR INDRUMARE SI SUPRAVEGHERA !!! AU DAT BRANCI SI PNL-ului SA NU FIE SINGURI CU VESNICUL GUVERNANT UDMR-ul SI ASTIA , INDIFERENT CUM II CHEAMA NU POT PLATI TOATE DATORIILE LOR !!! CA NU MAI AU DE UNDE,. NU MAI AU CE VINDE ( NU TU BANCOREX, NU TU BCR, NU TU SIDEX .. NU TU NIMIC ) !!!!!!
Postat 16 Iunie 2010, 11:32 de SCORTOSUL
filip
Ati vazut cum a votat FILIP? Eu unul, DA! Sa-i fie rusine! Desi as putea sa spun ca asocierea filip-rusine e absurda. Nu i-a fost rusine cu spatiile din centru, nu i-a fost rusine sa plagieze, nu i-a fost rusine pentru atatea si atatea si sa se fi impiedicat de un simplu vot?
Postat 16 Iunie 2010, 08:09 de dan oradeanul
JOS BUGEATARII NESIMTITI CARE IAU DOAR SPAGA
JOS PENSIILE NESIMTITE< JOS BUGETARII.........TRAIASCA GUVERNUL BOC..........
Postat 15 Iunie 2010, 21:32 de oradean
psd
ai dreptate ovi,nu are cum roman sa se puna cu banii lui pop si influenta familiei lui,iar majoritatea delegatilor la conferinta sunt manipulati si orbi,
Postat 15 Iunie 2010, 20:35 de roxana
psd
degeaba incearca roman jocuri de imagine,claudiu pop va fi viitorul presedinte executiv al psd
Postat 15 Iunie 2010, 20:32 de ovidiu
Are dreptate Deputatul Roman
DE acord cu @Avram este un adevar si are DREPTATE.Jurnalista de la saptamanalul ,,Bihoreanul``Elena Marinescueste un ADEVAR si are DREPTATE @Avram,,nu stii sa citesti ? ``Nu interpreta in sensul tau jurnalisticde scandal termenul prost interpretat de,,, REDUCERE ``cu ,,TAIERE`` nu asa scrie pe geamul cabinetului parlamentar al PSD al deputatului Ioan Sorin Roman.Talibanii rebeli fanatici din PSD din colegiul 6 Salonta suntem alaturi de deputatul PSD Ioan Sorin Roman pentru presedentia filialei judeteane a PSD Bihor ,,La timpuri noi ,trebuiesc oameni tineri noi asa ca si noi ``nu asa batrini corupti ca si actuala conducere PSD Bihor si presedintele interimar PSD Bihor senatorul PSD Ioan Mang.Acuma este momentul ca sa facem ceva pentru Partidul Social Democrat ,sa facem ordine in primul rind,fara relatii clientelare si de rudenie in partid ,pe promovarea adevaratelor valori,,Puterea unui partid social democrat reprezinta increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant al acelui partid social democrat ,increderea se pierde cind lideri se cearta pentru puterea ion interiorul partidului`` citat Ion Iliescu Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 15 Iunie 2010, 17:43 de Romanul Simplu
Reduso
Bai Eleno Marinescu nu stii sa citesti? Pe geam scrie impotriva REDUCERII nu TAIERII cu scrii tu!.....Vai de capul tau.
Postat 15 Iunie 2010, 15:26 de Avram
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON