URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Martie 2021, 10:16

Percheziții de amploare în Bihor, în alte 16 județe și Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală și poluare prin evacuare de deșeuri! (VIDEO)

Percheziții de amploare în Bihor, în alte 16 județe și Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală și poluare prin evacuare de deșeuri! (VIDEO) foto: arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii din Bihor, dar şi din alte 16 judeţe, respectiv din Capitală, au descins, joi dimineaţă, în percheţii de amploare, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare prin evacuare de deşeuri.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate preluarea deşeurilor şi predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 judeţe, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile relaţiile comerciale stabilite. De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală şi înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deşeurile preluate", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Conform informării, în activităţi ar fi fost angrenate unităţi medicale şi societăţi cu profil medical, ale căror evidenţe ar fi fost trunchiate. Astfel, agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului de stat.

Docamdată nu se știe unde anume se desfăşoară descinderile în Bihor, sursele BIHOREANULUI spunând că este vorba de un singur loc.

Cert est că în total, au fost puse în aplicare 190 de mandate de percheziţie domiciliară, în 17 judeţe - Mureş, Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui - şi în municipiul Bucureşti, la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice.

Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

G4media.ro scrie că în activităţi au fost implicate chiar şi spitale de stat şi private, cabinete medicale şi unităţi cu profil medical. Potrivit surselor site-ului citat, ar fi vorba despre spitale din Târnăveni, Mediaş, Saveni, Darabani, Ştefăneşti şi Dorohoi, dar şi alte aproximativ 50 de cabinete medicale individuale şi entităţi a căror activitate generează deşeuri medicale.

Totodată, acţiunea vizează şi aspecte privind achiziţii publice de materiale sanitare din perioada stării de urgenţă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei, iar la finalul descinderilor 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON