URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2009, 17:33

PDL Bihor acuză PSD şi PNL de campanie murdară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Precizând că, la rândul său, PDL Bihor a fost amendat pentru lipire ilegală de afişe, secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, a reclamat, miercuri, într-o conferinţă de presă, faptul că PSD a împărţit afişe ilegale peste tot prin oraş şi judeţ. "Cei de la PSD în continuare lipsesc afişe cu nemiluita în tot judeţul. În toate locurile, pe stâlpi, pe porţi de instituţii, în păduri, pe cărări nebănuite...", a spus Mircea Matei. "Rugăm public instituţiile, poliţia Oradea, poliţia din judeţ şi Biroul electoral judeţean să ia măsuri, pentru că PSD a ajuns în punctul în care agresează vizual orădenii".

Secretarul general al PDL Bihor a mai spus că unul dintre partide, cel mai probabil PSD, face campanie murdară, apelând, telefonic, locuitorii din Oradea şi în împrejurimi, sub pretextul unor sondaje, menite să-i discrediteze pe contracandidaţi. "Se întâmplă un fenomen în Oradea şi cred că e mâna PSD. Există oameni care dau telefoane sub pretextul unor sondaje. Pun întrebări la maniera: "Ştim cu toţii că Băsescu e un beţiv. Este un bun exemplu pentru copiii dumneavoastră?" sau "Ce părere aveţi despre referendum: e un joc politic sau Băsescu e un politruc". E o campanie murdară şi cred că în spate sunt cei de la PSD pentru că în acelaşi set există şi întrebări la aceeaşi manieră legate de Sorin Oprescu, or PSD e singurul partid care are o problemă cu el", a declarat Matei, precizând că şi PDL a organizat un call center, cu membri ai partidului, care "se prezintă şi vorbesc respectuos despre referendum".

Pedelistul a spus că şi PNL Bihor are o strategie murdară de campanie electorală. Matei a afirmat că, în contextul în care mai multe magazine din Oradea îşi lipesc pe vitrine afişe cu principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale, administraţia liberală a comis abuzuri. "O serie de proprietari de spaţii comerciale au dat jos afişele PDL. Motivul a fost vizitele din partea inspectorilor Primăriei Oradea sau Poliţia Comunitară care au întrebat dacă au contracte pentru lipirea acestor afişe. Dar n-o să vedeţi contract încheiat între o firmă de margarină care are lipit afiş în magazin şi deţinătorul acestui spaţiu. Se practică aceste metode de intimidare", a mai spus Mircea Matei, adăugând că, un alt mod de a face campanie murdară a celorlalte partide e faptul că prin Oradeaau apărut afişe cu mesajul "Băsescu ne scufundă".

Contactat de eBihoreanul.ro, şeful PSD Bihor, Ioan Mang a declarat că acuzele lui Matei sunt nefondate. "Rămân uluit de imaginaţia domnului Matei. Are o imaginaţie foarte bogată. Afişajul electoral e reglementat prin lege, noi nu lipim afişe pe poduri, stâlpi, indicatoare, nu facem un afişaj ilegal. E adevărat, nu avem atâţia bani câţi au dânşii, să facem plocoane oamenilor. Nu avem call-center şi nu cred că cineva de la noi e în spatele telefoanelor de care vorbeşte domnul Matei. Nu avem nicio problemă cu Sorin Oprescu, singura problemă o avem cu Traian Băsescu. Ei (n.r. membrii PDL) au rămas singuri, sunt izolaţi, dar şi-au făcut-o cu mâna lor. Nu vor putea ei fura cât poate poporul ăsta vota", a spus Ioan Mang.

Şi primarul llie Bolojan, care e în acelaşi timp preşedintele PNL Oradea, a respins acuzele lui Matei, precizând că nici Poliţia Comunitară şi nici inspectorii de teren ai Primăriei nu au atribuţii de a verifica modul în care partidele îşi fac campanie electorală, mai ales în incinta unor spaţii comerciale. "E o dezinformare tipică unor oameni, pe care nu are rost să o comentez. Dacă afişele sunt puse pe interiorul geamurilor, nu e o problemă. Nu este stilul meu de a uzita de pârghiile administrative pentru a şicana partidele în campanie. Resping total această acuzaţie. Trebuie să vină concret cu lucruri. Ei (n.r. pedeliştii bihoreni) tot timpul se dau loviţi. Sunt nişte răniţi. Şi-i va răni şi mai tare electoratul", a declarat Ilie Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON