URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2009, 14:35

PDL Bihor acuză conducerea Primăriei că face campanie PNL-ului pe bani publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Matei a lansat acuzaţiile luni, în contextul în care a criticat principalii contracandidaţi ai lui Traian Băsescu la Preşedinţie, care au vizitat în week-end Bihorul, în campanie electorală. Printre altele, secretarul general al PDL a acuzat că pesedistul Mircea Geoană şi liberalul Crin Antonescu au organizat întâlniri publice şi concerte în contextul pericolului gripei porcine, sugerând şi că primarul Ilie Bolojan, care e în acelaşi timp şi preşedintele PNL Oradea, s-a implicat în campania electorală dusă de PNL pentru alegerile prezidenţiale.

"În Centrul Civic, mesh-ul cu "Oradea nu e o scrumieră" (n.r. campania de curăţenie desfăşurată de municipalitate) a fost înlocuit cu cel al candidatului PNL la Preşedinţie. Am cerut Primăriei Oradea contractul de publicitate electorală şi nu ni s-a dat nici vineri şi nici azi (n.r. luni). Or dacă aceste contracte nu sunt publice, se încalcă legea. Consider că Primăria Oradea foloseşte bani publici pentru campania PNL", a spus secretarul general al PDL Bihor, într-o conferinţă de presă.

Contactat de eBihoreanul.ro, primarul Ilie Bolojan neagă acuzaţiile aduse de Mircea Matei. "Primăria Oradea nu a plătit niciun leu pentru publicitate. Partea de confecţionare a mesh-urilor a fost plătită de RER Ecologic Service (n.r. singurul operator de salubrizare licenţiat în Oradea), iar partea de închiriere a panourilor publicitare a fost dată gratuit de firmele de profil. Firmele ne-au dat loc gratuit de publicitate, cu condiţia ca în campania electorală să poată închiria spaţiul cui vor. Modul în care s-au înţeles ele cu partidele politice nu are nicio legătură cu primăria", a declarat Ilie Bolojan.

Edilul şef a dat, la rândul său, un alt exemplu, în care tot pe un panou ce odinioară făcea publicitate campaniei "Oradea nu e o scrumieră" e acum un poster care îl înfăţişează pe Traian Băsescu. De altfel, nu este prima oară când Mircea Matei face afirmaţii în necunoştinţă de cauză, mai ales că primarul anunţa încă de la demararea proiectului că în campania electorală mesh-urile vor fi eliberate.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general al PDL Bihor a criticat şi declaraţiile şefului PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, care a denunţat săptămâna trecută demagogia pedeliştilor orădeni, spunând că "sunt populişti", referitor la scrisoarea deschisă adresată PSD, PNL şi UDMR menită să-i determine pe aleşii din Consiliul Local să voteze referendumul pentru tichetele sociale pentru pensionari. Mang denunţa inclusiv faptul că scrisoarea deschisă nici nu era semnată. "Sincer nu mă aşteptam din partea unui profesor doctor universitar. În loc să dezbată, a încercat să abordeze un simţ al umorului şi să îşi permită să spună că nu suntem populari, ci populişti", a zis Matei, adăugând că deocamdată nu a primit niciun răspuns de la UDMR şi PNL referitor la aceeaşi scrisoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON