URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2022, 18:19

Patronul benzinăriei din Bihor care a vândut combustibil la preţ record, de 11 lei pe litru: "Mi-au zis că dacă nu-mi convine, să nu iau"

Patronul benzinăriei din Bihor care a vândut combustibil la preţ record, de 11 lei pe litru: 'Mi-au zis că dacă nu-mi convine, să nu iau' foto Facebook / Calin Nan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Benzinăriile din Oradea şi din mai multe localităţi din Bihor au fost luate cu asalt, miercuri, după ce preţul combustibilului a crescut pe fondul conflictului din Ucraina. Patronul benzinăriei din Beiuş, partener MOL, care a vândut, miercuri, atât benzina cât și motorina cu 11 lei, deocamdată un record făcut public la nivel național, a explicat preţul, susținând că a fost nevoit să scumpească din cauza prețului ridicat în depozit.

Contactat de BIHOREANUL, proprietarul benzinăriei în cauză a confirmat informaţia şi a declarat că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

Firma acestuia deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

"S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol", a mai spus Degău.

Potrivit jurnaliștilor din presa centrală, prețul de la benzinăria Beiuș este un record, fiind cel mai mare din țară în acest moment.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, oamenii au luat cu asalt benzinăriile din Oradea, şi din alte localităţi din Bihor, inclusiv Beiuş, Salonta, Aleşd, dorind să-şi facă provizii, în contextul în care scumpirea carburanţilor este evidenţă.

UPDATE: "Nu staţi la coadă!"

Autorităţile de la nivel naţional au avertizat, miercuri seară, că s-a creat o panică nejustificată în privinţa unor scumpiri ale combustibililor şi unei posibile penurii de benzină şi motorină.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că în lanţurile mari de benzinării nu vor creşte preţurile semnificativ şi că, în plus, nu vor fi probleme cu asigurarea de combustibili. El i-a sfătuit pe toţi românii să nu alimenteze aiurea şi să formeze cozi. 

Totodată, Guvernul României a transmis că urmează controale la benzinăriile din ţară, mai ales la cele care au crescut preţurile, aşa cum au făcut şi unele din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
mai stie cineva ceva de dosarul de la dna?
https://www.bursa.ro/dna-a-deschis-dosar-penal-asupra-imprumutului-luat-in-2009-de-la-fmi-62061133
Postat 10 Martie 2022, 15:02 de macese
din gura lui se aude mai bine…
https://stirileprotv.ro/stiri/politic/presedintele-traian-basescu-declaratie-de-presa-live-pe-stirileprotv-ro.html
Postat 10 Martie 2022, 15:00 de macese
georgemarian
Au înghețat salariile si au taiat bonusurile, nu au taiat salariile
Postat 10 Martie 2022, 11:43 de Sandu2100
adaug…
banci ce in prealabil crizei au fost incurajate sa dea bani pe ochi frumosi, cate 4-5 credite unei persoane, in monede exotice (franc elvetian). stim cu totii ce a urmat, rascumpararea de doua ori a bancilor de catre stat prin imprumut si fond de garantare. o magarie! ce mai conteaza, i-o mai zicea lui Putin in timp ce trecea prin spatele lui Merkel, mare lider…
Postat 10 Martie 2022, 10:28 de macese
georgemarian
basescu a imprumutat 22 miliarde sa bage 20 in banci si 2 in terenuri de sport facute in panta si telescaune la campie. nu mai pun ca a fost primul care a antagonizat societatea in goana dupa amaratii de pensionari cand hemoragia era la ei. ce te astepti de la un popor cu memorie scurta?
Postat 10 Martie 2022, 10:22 de macese
Pt Sandu2111
Ai fost plecat din țară când Băsescu și Boc (deștepții României) au tăiat veniturile la bugetarii cu 25% și la pensionari cu 15% în 2009? Au redus de la cei care puneau painea pe masă la familie, dar tunurile financiare din spate nu le-au oprit, ba din contră. L-au mai votat clujenii ca și primar pe Boc. Nu știu cum nu i-a fost rușine să și mai rămână în politică utc-istul Boc. Să nu credeți că, Clujul se dezvoltă datorită lui. Clujul se dezvoltă pt. că din totdeauna, după București, a fost sediul marilor firme. Practic Boc nu face mare lucru (ceea ce este bine de altfel că numa ar încurca) ci firmele fac ce știu ele să facă. de plus valoare adaugata la primari ca el n-ai ce să te aștepți. Măcar nu încurcă lucrurile.
Postat 10 Martie 2022, 09:59 de georgemarian
georgemarian
De unde scoti asta cu salarii mai mici??
Postat 10 Martie 2022, 01:09 de Sandu2100
Pt Unu
Băsescu ne-a scos din criză? Prostia asta de unde ai scos-o? Din contră, Băsescu ne-a băgat și mai mult în criză. Salarii mai mici înseamnă consum mai mic, tradus adică cifre de afaceri mai mici pt firme. Salarii mai mici înseamnă nivel de trai mai slab. Băsescu a lăsat dezastru în urma lui. A continuat ce a distrus Iliescu și a dezvoltat statul paralel. Epoca Băsescu-Boc a fost o perioadă ratată pt România.
Postat 10 Martie 2022, 00:37 de georgemarian
Degau are si benzinaria de la Tribunal
Degau are si benzinaria de langa Tribunal in Beius. Acolo a fost 10 lei benzina azi după amiază. Aceea nu e sub franciză Mol. Niște controale pe-acolo n-ar strica, nu de alta dar sa-i conformăm cu normele.
Postat 09 Martie 2022, 22:54 de georgemarian
cum se poate numi
cineva care pe fondul psihozei vrea să se îmbogățească peste noapte? Tu Degau cum te-ai numi?
Postat 09 Martie 2022, 22:42 de Valcov
Post
A început canonul. Postul. D-zeu îți dă tot la copii când ești securist și escroc sau cumperi mâncare expirata sa dai la oameni - am văzut și noi-și nu mai știi cum sa fii doar păcălici. bișnițar. Ghici de unde a pornit în toată tara?. Și cei săraci au mușcat-o. Alo! Politia unde sunteți? La 7 în Nufaru nu puteai trece. era blocat tot. Nu puteam întra în cartier. D-zeu le da tot la copii la cei escroci securiști și speculanti. Am alimentat la ora 13 cu 7.66. Merg pe jos și cu bicicleta doar sa nu ii dau gunoiului ce vrea sa ma păcălească.
Postat 09 Martie 2022, 21:57 de Feliciana
Verificat la sânge benzinăriile sub orice aspect legal
Încălțați cu amenzi maxime pe toate domeniile funcționării lor economice. Așa acum statul a făcut pe macho și a dat amenzi că nu purtai masca și amenda băbuțele de 85 de ani care vindeau pătrunjel așa să facă pe macho și cu benzinarii speculanți. Nu mâine ci azi! Poate se lecuiesc. Și cu repetir. Vizitați săptămânal vreo 2 ani în față să tremure izmenele pe ei. Să se învețe minte.
Postat 09 Martie 2022, 21:38 de georgemarian
Prietenii lui Degau
Tinca și Belfir 14 lei litrul de motorină. Poliția bihoreana slabă și coruptă ANAF cumpărat a devenit slugă OPC o nulitate
Postat 09 Martie 2022, 20:50 de mechanic
Bijnitar !
Sper ca te va cauta de curand ANAF-ul si organele competente! Sa primesti o amenda ca ti se duc si gaci pe amenda ! Dobitocule speculant ! B...... P... in mata de excroc !
Postat 09 Martie 2022, 20:29 de Codrin
info..
in Craiova e 12 lei. Asa ca Beiusul nu e record
Postat 09 Martie 2022, 19:24 de Christa
e naspa si e greu cand e razboi, cand nu mai ai petrol
inteleg suferinta. Dar nu pot sa linsez un patron pentru ca isi face si el treaba. Cu ale lui benzinarii mai putin pe piata locala, inseamna mai multe cozi la cele care raman, mai putine in zona Beiusului, mai putina concurenta, mai putina oferta, si mai scumpa benzina. Politicile anti-economice te impusca singur in picior pe termen lung. Si Basescu a taiat salarii, dar ne-a scos din criza. Cancerul netratat, chiar daca chimioterapia e rea, e si mai dureros in faza mai tarzie.
Postat 09 Martie 2022, 19:04 de unu
datorita unor speculanti care in contextul in care e mai putin carburant pe piata, atunci vor sa stea la coada sa cumpere, cei precum Degau cresc preturile in reactie normala de piata economica la cerere si oferta
e fara TVA daca o cumperi pe firma. Dar colectezi TVA cand o vinzi la persoane fizice si platesti TVA la stat pe benzina. Profitul Brut de 28% nu e profit, e adaos comercial. Din acei 28% platesti salarii, curent, rate pe investitia imobiliara, samd.
Postat 09 Martie 2022, 19:01 de unu
Datorită unor speculanți precum Degău cresc prețurile nejustificat.
Degău minte și instituțiile de control ale statului ar trebui să-i închidă afacerea o vreme. Cum s-a mai făcut. Rețeaua MOL este ungară, iar prețul la pompă după Borș e pe la 6 lei echivalent. Bașca faptul că benzina din România e fără TVA, care-i recuperabil de către stațiile MOL de la noi. Așa că, e vorba de o afacere de speculă din partea rețelei ungurești, care mai are o obrăznicie ieșită din comun ... când angajează, ca personal în stațiile MOL, numai etnici maghiari.
Postat 09 Martie 2022, 18:43 de KP
cine are urechi sa auda
omu' zice ca a luat benzina cu 8,6 si a dat-o cu 11 lei, deci cu un profit brut de 2,4 lei, adica aproape 28%. Sper ca isi plateste impozitele la timp si integral, ca altfel a cam pus-o! Si te mai miri de ce cresc preturile la toate!
Postat 09 Martie 2022, 18:36 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON