URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2011, 11:25

Patronii din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până săptămâna trecută oamenii de afaceri din Bihor aveau o singură organizaţie: Federaţia Patronilor. Dacă un patron de butic dorea să se afilieze, trebuia însă să-şi aleagă cu grijă momentul. De pildă, să vină la sediu numai vara şi de preferinţă pe lumină. Asta pentru că telefonul era suspendat, încălzirea oprită şi curentul tăiat, evident, din motive financiare.

Micul patron constata apoi că achita o cotizaţie care se pierdea în neant. Iar ca premiu de consolare, participa anual la o paranghelie plătită cu bani grei, unde, între două măsline şi trei chiftele, avea ocazia să se frece de elita judeţului.

Mulţi spun că halul în care a ajuns Federaţia Patronilor se datorează preşedintelui acesteia, Puiu Lucian. Nimic mai fals, el doar şi-a făcut datoria. Aceasta este în valoare de 7 miliarde de lei vechi, iar şansele de recuperare a creanţelor sunt aidoma conducerii Federaţiei: nule.

Şi cum un scandal fără conotaţii internaţionale pare o ţeapă de duzină, s-a mai fătat şi un ziar de bişniţ transfrontalier numit "Împreună-Egyutt", special croit să pape bani europeni. Când au văzut cum stă treaba, ungurii au cerut ca proiectul să fie smuls din mâinile Federaţiei.

Mulţi întreprinzători sătui de falimentara Federaţie s-au unit acum în Asociaţia Firmelor din Bihor. Eu nu cred că în Federaţie sunt numai firme rele, iar dincolo doar modele de management. Dar sorţi de izbândă va avea cu siguranţă entitatea mai bine condusă. Şi, deocamdată, Asociaţia are un program mai interesant, din care lipsesc organizarea de baluri şi construirea de centre de afaceri dotate cu jacuzzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PATRON
Asocia fraierilor platitori de taxe ar trebiu sa se numeasca,oricum nu protejeaza pe nimeni era doar de forma cei mai buni patroni sunt politienii romani ,cine e seful unei organizatii ce nu face nimic nu are nici o importanta
Postat 25 Aprilie 2011, 21:49 de PATRON
Nu uitati!
In atentia patronilor bihoreni: "pestele se impute de la cap, dar se curata de la coada".
Postat 22 Aprilie 2011, 17:04 de safe
TE STIM CHIRILA CINE ESTI
LA O PARANGHELIE DIN AIA CUM II ZICI AI CERUT 5 MILIOANE BANI VECHI SI AI ACCEPTAT PANA LA URMA SI 2 MIL CA SA TII UN MOMENT UMORISTIC .N AM PREA FOST ATENT LA CE BOLBOROSEAI CA MA INTRETINEAM CU SERGIU NICOLAESCU ,DAR STIU CA CEI DE LA FEDERATIE AU HOTARAT SA NU TE MAI CHEME SI DE ACEIA AI RAMAS SUPARAT PE EI .IN REST ITI UREZ SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DOI BAIETI AI TAI SI DE FICA TA..
Postat 20 Aprilie 2011, 12:53 de PATRON MIC RUDA TA
de ce ne miram predomina spiritul de turma de analfabeti
dar cu statut de sefi in functii publice importante, nu cunosc legislatia si fac fapte penale de frauda continuata si ne miram ca lumea nu persvereza sta pe loc , "lumea buna " de intelectuali tabu legislativ dar ff importanti pentru societate in fapte penale.
Postat 20 Aprilie 2011, 12:48 de dan
barvoo asa este si in oraganizatia locala PDL
ha, ha, ha, bravoo excat asa e si in PDL sa se faca lumina se strang banii si nu se rup chitante e jaf curat dar numai cei fara minte pot accepta asa ceva , cate ilegalitati se comit in Oradea e teribilism curat sa susti un o oarganizatie sociala si sau politica si sa nu respecti legislatia, teribilism auzi cotizatii membri:)) nefiscalizati si fara sa fie evidentiati in acte, bravoo
Postat 20 Aprilie 2011, 12:08 de ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON