URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2023, 10:01

Pasajul Decebal, ratat din start

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vorbeam nu demult despre prostiile care ne costă o grămadă de bani și mai ales mult timp, fiindcă nu-i de colea să stai cu orașul spart pentru că proiectele s-au făcut din birou, fără legătură cu realitatea. La salba de pasaje din Centrul Civic s-ar fi putut extinde spațiul pietonal cu peste 2.000 metri pătrați, dar nimeni nu are curajul să ia decizia de acoperire a zonei îngropate.

Acum, vedem că pasajul Decebal începe să capete contur pe planșetă. Imagini frumoase, pomi  din belșug, clădiri dichisite și lifturi pentru pietoni. Însă nu trebuie să fii mare meșter în construcții, ci doar șofer care tranzitează zona, ca să-ți dai seama că există niște greșeli care, în loc să ne ușureze, ne vor face viața și mai grea. Acest pasaj este foarte util, numai că trebuie găsite alte soluții constructive.

Sunt prevăzute doar două direcții, înainte prin pasaj sau la dreapta. Principiul funcționează cu bune rezultate la Pasajul Magheru, dar asta numai pentru că după nici 100 de metri poți să virezi la stânga, în fața Poliției și la sensul giratoriu de la Hotel Continental. Or, la cum arată proiectul de la pasajul Decebal, acest lucru nu e posibil.

Dacă vii de pe Tudor Vladimirescu și vrei să o iei la stânga spre Grădina Zoologică o să poți face manevra abia la viitorul pasaj, de la intersecția cu Oneștilor. Adică încă vreo 400 de metri dus și alți 400 întors. Aceeași problemă și pentru cei care, venind înspre centru, doresc să o ia la stânga pe bulevardul Decebal. Pe ei îi va duce „fluxul” până aproape de Primărie...

Având în vedere că hârtia suportă orice, cred că a venit momentul să se chinuie mai mult proiectanții decât șantieriștii, ca să nu mai vorbim că noi, beneficiarii acestor investiții, la cum arată proiectul, avem problemele rezolvate doar pe jumătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Joly Joker sandu2100
Cele mai bune comentarii le are sandu2100, pacaliciul de pe pagina. El e in lumea lui. El doar cu cei care comenteaza are discutii personale
Postat 10 Februarie 2023, 19:44 de Mihaita
Drop/sandu vorbesti pe langa
Ai citit parerea mea? Ti se pare propaganda? Tu faci propaganda, ca discuti doar pe langa subiect. Discutia ta nu are niciodata legatura cu articolul. Tu repeti intruna acelasi lucru
Postat 10 Februarie 2023, 09:35 de Petre93
Petre93
Parerea e alta, și parerea ta nu e parerea oamenilor, și atunci începe propaganda.
Postat 10 Februarie 2023, 07:55 de Sandu2100
RE: Petre93
Sandu, rămâi pe subiecte, nu deplasa discuția aiurea!
Postat 10 Februarie 2023, 15:27 de Moderator
Nebunie
Fara viraj la stanga e un mare kk, adica din orice directie vii nu poti face stanga. Astia sunt nebuni!
Postat 09 Februarie 2023, 16:31 de Mihaita
Drop/sandu
Parerea oamenilor nu e propaganda. E democratie. Propaganda o faci tu sandu2100. Avem tot dreptul sa ne expunem parerea, stim ca Bolojan e un dictator ca nu se fac dezbateri, audiente. Bine ca ce faci tu nu e propaganda
Postat 09 Februarie 2023, 09:02 de Petre93
Sa activat PROPAGANDA
:::::::)))))) Ce faceți dragelor, mai puteți???
Postat 09 Februarie 2023, 08:45 de Sandu2100
tocam banii pe ceva inutil...
practic desfiintam o intersectie, oarecum pe 2 benzi. Mutam intersectia mare in alte intersectii mai mici, aflate la citeva sute de metri in sus si in jos. Rezulta km si km parcursi aiurea in 24h, care inseamna risipa de carburanti, de timp si de noxe. Un fel de turbogiratie, dar altfel. Ma tem ca ne puteam lipsi de el.
Postat 09 Februarie 2023, 08:28 de excalibur
Scopul scuza mijloacele
Banul trebuie cheltuit, nu conteaza utilitatea, nu conteaza nici parerile avizate si nici cele ale muritorilor de rand. De fapt "ciocu' mic, ca acum noi suntem la putere" ..
Postat 08 Februarie 2023, 21:42 de oradeanbihor
Mare păcat că nu se va face.
Ar fi avut de lucru pentru reabilitare și firmele de casă ale viitorului primar. Iar unii dintre noi, care traversăm tot timpul acest nod de circulație, am fi putut folosi liftul pietonal stradal ca să ne lăudăm că trăim în cel mai frumos oraș condus în mod liberal încă, de cea mai incompetentă administrație publică locală de la Ladislau I încoace.
Postat 08 Februarie 2023, 18:35 de KP
"trust the experts"
@cristianteofil: eu le acord putina incredere si SPER ca de data asta spatiul verde ar fi ca in randari, nu doar de ochii lumi. "om trai si om vedea" Dar restul problemelor ridicate sunt chiar constructive: liftul va avea parte de mentenanta si rezista-va la vandalism? cum faci cu virajul la stanga? (ptr cei care vin sa zica ca sa crezi in experti ca in zei, si sa nu te bagi, sa nu ceri consultari publice, ca singura treaba a publicului e sa voteze odata la 4 ani si apoi doar sa fie reprezentat fara drept de replica)
Postat 08 Februarie 2023, 18:19 de unu
Alta porcarie negandita
Ca mai toate lucrarile, fecem apoi vedem daca e bine sau nu, mai demolam, mai expropiem , mai facem 3 benzi de legatura, si uite mai triplam pretul initial. Pai de ce nu baga Decebalul in subteran, ca pe Decebal nu se poate face stanga. Dar desteptii din PMO, fac ca si pe Tudor sa nu poti face stanga. Si o sa ai o intersectie de 4 drumuri fara viraj la stanga. Genial, gandire a la Birtin , la coada vacii. Bagati degebalul in subteran, da trebuie sapata mai adanc ca e tramvaiul dar faceti un lucru calumea.
Postat 08 Februarie 2023, 17:27 de adi13
Gica Contra
Conform GicaContra-Bihoreanul, orice initiativa a conducerii Oradiei sau a Bihorului e o ratare!! Sa nu-si rateze cariera si scribii de la Bihoreanul!!
Postat 08 Februarie 2023, 16:28 de AnaConda
Randari VS Realitate
Pe langa problema majora descrisa in articol, unde mai punem detaliile din randari, gen lifturile, care probabil o sa functioneze cateva saptamani maxim dupa care o sa fie vandalizate si vor ramana asa pt totdeauna. Pomii si spatiul verde cu siguranta nu vor fi asa, la fel au facut cu restul proiectelor. Au prezentat zone verzi si pomi inalti, in realitate au betonat aproape tot si au plantat maxim ceva puieti care la randul lor au fost si aia saracii vandalizati.
Postat 08 Februarie 2023, 16:04 de cristianteofil
ca la noi
Nu indraznesc sa ma gandesc ce trafic va fi in sensul giratoriu de la Emanuel care, pe langa traficul existent, va prelua si masinile care ies de pe Vladimirescu (dinspre onestilor) si vor sa faca stanga spre podul Decebal dar nu vor putea si atunci vor intoarce in sensul de la Emanuel. Cei care vin pe Vladimirescu dinspre Primarie si vor sa faca stanga vor aglomera intersectia de langa podul Decebal, probabil. Dar cui ii pasa ...
Postat 08 Februarie 2023, 15:59 de oradea_mea_si_a_ta
Pariu....
... că va rămâne așa??? Mult mai bine și mai ieftin ar fi un studiu de trafic și modificați timpii semaforului.... Acu' se apucă de acest pasaj? Păi parcă era vorba să meargă în față la Crișul, și mai departe la gară (acolo chiar nu se justifică nici măcar studiu de fezabilitate, care nu e gratis...) dar un ditamai pasajul subteran, pentru ce trafic e în fața garii........
Postat 08 Februarie 2023, 15:29 de Taxi-driver
Exact
Fix asta am spus si eu si altii. Doar pe primarie nu o intereseaza. Conteaza ca tocam banii pe ceva inutil.
Postat 08 Februarie 2023, 13:05 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON