URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2023, 23:21

Pandemia de Covid-19, declanșată de o scurgere din laborator, spune Departamentul de Energie al SUA

Pandemia de Covid-19, declanșată de o scurgere din laborator, spune Departamentul de Energie al SUA (sursa foto: Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Virusul care a dus la pandemia de Covid-19 a apărut, cel mai probabil, ca urmare a unei scurgeri din laborator, dar nu ca parte a unui program de arme, potrivit unui raport actualizat şi secret al Departamentului de Energie al SUA din 2021, furnizat recent Casei Albe şi parlamentarilor americani de rang înalt, anunţă Wall Street Journal, conform The Guardian.

Concluzia Departamentului de Energie – care supraveghează o reţea de 17 laboratoare din SUA, inclusiv domenii de biologie avansată – este considerată semnificativă. Departamentul se alătură FBI-ului, care de asemenea a spus că virusul probabil s-a răspândit printr-o eroare la un laborator chinezesc.

Potrivit sursei citate, chiar dacă nu are concluzii, documentul Departamentului spune răspicat că virusul Covid-19 nu a făcut parte dintr-un program chinez de arme biologice.

De la izbucnirea pandemiei de Covid-19, agențiile de informații din America au avut opinii împărțite privind originea, unele susținând, din informațiile culese, că a apărut în mod natural, altele că a fost vorba de o scurgere de laborator din Wuhan. Concluziile de acum ale Departamentului de Energie sunt în contradicţie cu rapoartele altor patru agenţii de informaţii americane, care au concluzionat că epidemia a început ca rezultat al transmiterii naturale de la un animal infectat. Două agenţii rămân nehotărâte.

Oficialii americani, scrie Wall Street Journal, au refuzat să discute noile informaţii sau analize care au determinat Departamentul de energie să-şi schimbe poziţia. În schimb, au precizat că, deși Departamentul de Energie și FBI fiecare au spus că o scurgere neintenționată din laborator este cea mai probabilă sursă, cele două instituții au ajuns la acele concluzii din motive diferite.

CIA rămâne nehotărâtă între teoriile privind scurgerile şi transmiterea naturală, potrivit studiului Consiliului Naţional de Informaţii.

Consilierul pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, a recunoscut că există o „varietate de opinii” în cadrul agenţiilor de informaţii americane cu privire la această problemă. „În acest moment, nu există un răspuns definitiv din partea comunităţii de informaţii la această întrebare”, a adăugat el, referindu-se la opt din cele 18 agenţii – împreună cu Consiliul Naţional de Informaţii – care au analizat originile Covid-19.

Sursa: news.ro

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
bravo PINONEL!!!
bravo Pinonel!!! in seriale se gaseste adevarul!!!! sau poate matusa ta din Wuhan, care lucreaza la agentia secreta chineza, ti-a dat informatiile pe sub mina.. sa te mai uiti si la alte seriale, poti sa inveti multe lucruri de acolo!!
Postat 27 Februarie 2023, 10:15 de TanarSiNelinistit
Ceva nu e in regula cu galbejitii aia
Ciuma bubonica, aia care a omorat circa jumatate din populatia Europei (1346-1353) a aparut intai in China. Mai recent, prin 1997-1998, gripa aviara (virus H5N1) tot in China a izbucnit. Cu Covid-19 e clar, chinezii îi sunt nași! Laboaratoarele din Wuhan lucrau la foc continuu. Daca reuseau sa obtina antidotul, faceau prapad! Cucereau planeta lejer! Virusul, mai istet decat ei, a tulit-o inainte de a-i gasi leac. P.S. Cine a vazut serialul Dystopia intelege ce zic.
Postat 27 Februarie 2023, 10:06 de pinonel
Atentie BIHOREANUL!!!
Redactia Bihoreanul, nu cred ca cititi comentariile 'cititorilor' de la articole.. altfel ati fi aflat ca un imbecil care isi spune KP va acuza ca ati primit mita de la stat ca sa mintiti lumea cu vaccinul.. daca nu va deranjeaza ca sunteti acuzati, de ce nu il invitati pe imbecil sa scrie in mod oficial pe site? ii puteti da o rubrica permanenta, ar fi de mare succes, caci protimea ca el e in crestere iar voi aveti nevoie de vizitatori pe ebihoreanul... ati putea sa ii oficializati pe crettiniii astia propagandisti care comenteaza la articole si sa ii faceti vedete
Postat 27 Februarie 2023, 09:43 de TanarSiNelinistit
RE: Atentie BIHOREANUL!!!
Noi zicem că ai răspuns tu prea bine în locul nostru. Iar dacă îi ștergem comentariul nu se mai vede ridicolul la care ai reacționat tu. Așa că să îl păstrăm pentru posteritate, să vadă și alții ce comentatori de ispravă au născut aceste locuri. Cine citește Bihoreanul obiectiv, fără părtinire, știe să ne aprecieze la justa valoare.
Postat 27 Februarie 2023, 16:42 de Moderator
KP - o crima impotriva inteligentei!
in articol scrie ''cel mai probabil'' si ''varietate de opinii'' de unde se intelege ca nu exista dovezi sigure ci doar teorii.. dar asta nu inseamna nimic pentru un oligofren genial ca tine KP... cum naiba stiai tu de la bun inceput ca e un plan impotriva umanitatii nu se va afla in veci.. probabil ca te bati pe burta cu mai marii planetei si noua nu ne spui.. presa nu a sustinut niciodata ca virusul a aparut pe cale naturala sau ca nu este facut in laborator, presa nu au avut acces la informatii atit de secrete cum ai tu.. a dat doar informatii oficiale si a spus ceea ce trebuie facut ca sa se lupte impotriva virusului.. iar vaccinul a fost si este una dintre recomandari... tu, KP, esti o crima impotriva inteligentei!
Postat 27 Februarie 2023, 09:38 de TanarSiNelinistit
RE: KP - o crima impotriva inteligentei!
Foarte bune observații. Se știe pe aici pe forum că KP este un dezinformator, precum și faptul că nu ne iubește :)
Postat 27 Februarie 2023, 16:40 de Moderator
Și publicați asta fără să vă puneți niște vaccin în cap?
Propagandiștii vaccinării, mai ales jurnaliști care au primit bani de la bugetul statului ca să mintă pe toată lumea că-i vorba de un virus natural, care are leac dacă respectăm "recomandările" obligatorii ale OMS-ului infestat de cei precum Gates, Fauci, Arafat și foarte mulți din mercenarii BigPharma ... ies acum să ne spună ce știam de la bun început, atunci când comentam că-i vorba de un plan diabolic de reducere a populației planetei. Complicitatea la tot ce s-a întâmplat în cadrul "pandemiei" se numește ... participare la o "crimă împotriva umanității".
Postat 27 Februarie 2023, 08:53 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON