URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2010, 09:20

Te Futură, of, Romania!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mă înjuraţi pe mine pentru grobianismul expresiei! Dacă tot vă scapă ceva de mamă, îndreptaţi urările către mai-marii care ne-au siluit ţara! Ce, eu sunt vinovat, că văd ce au făcut? Sau ei că, după ce ne-au ruinat prezentul pe cel puţin patru ani, cât le e mandatul, n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să se pună, cu o meticulozitate demnă de o cauză bună, să distrugă şi viitorul?

Căci ce altceva decât distrugere şi crimă cu premeditare e decizia de a reduce durata concediului de creştere a copilului ori cuantumul îndemnizaţiei acordate mamelor, nelegiuiri care vor avea consecinţe demografice dezastruoase pe termen lung?

Anul 2010 ar putea fi, cred eu, cel mai negru din istoria recentă. Aşa lipsă de speranţă ca acum românii n-au mai avut decât poate doar în toamna lui 1989, când părea că până la moartea lui Ceauşescu mai au de suportat o veşnicie. Parcă tot atât a mai rămas şi până în 2012, când cei înşelaţi cu sloganul "Să trăiţi bine!" ar putea scăpa de regimul de ocupaţie socială şi economică.

Început prin tăierea sălbatică - fără egal în lume - nu doar a salariilor, ci a înseşi demnităţii umane (de vreme ce populaţiei i s-a tăiat dreptul la "nesimţiri" simple, precum mersul la cinema sau cumpărarea unei cărţi), anul se încheie cu un Moş portocaliu dement al cărui scop pare să fi devenit, făţiş, anularea dreptului la viitor.

Deseori am avut senzaţia că, în timp ce Boc turuie la televizor că face ce trebuie, acest regim e capabil să ne fure până şi zahărul din ceai. Nu-mi trecea prin cap, însă, nici în cele mai negre previziuni, că are de gând şi că poate să ne uzurpe şi ziua de mâine.

Asta face Guvernul spulberând visul acelora care mai au puterea să-şi dorească un copil. De parcă n-ar avea şi aşa destule greutăţi, aceştia au de înfruntat o vrăjmăşie fără seamăn din partea unei stăpâniri care parcă nu mai suportă nici ideea unei maternităţi normale. Uneori mă întreb dacă cei care ne conduc sunt zdraveni la cap. Cum să crezi altfel când nu-i pasă de faptul că nici creşe nu există, pentru ca părinţii să-şi lase pruncii în grija lor, şi nici bunici nu mai sunt, căci statul îi vrea la jug până la ultima suflare, pe motiv că nu are bani de pensii?

Avem un Guvern gata să concedieze femeia însărcinată, doar-doar o lepăda, sau să trimită lăuza la produs încă şiroind de sânge, în numele unei austerităţi absurde pe care, însă, n-o aplică trântorilor de partid ce se îmbârligă în văzul şi pe banii noştri, în vile şi în limuzine de serviciu, cu Vuittoane ce valorează cât pamperşii unei Maternităţi pe un trimestru.

Câte orori, Doamne, mai trebuie să îndurăm şi câte crime mai trebuie să comită aceşti bolnavi care ne conduc până ce un procuror în toate minţile va realiza că asta se numeşte, în Codul Penal, genocid?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
OU
ILE CRISTIAN ANGAJAT LA PRIMARIE A LUCRAT TOATA VARA LA CASA IN TIMPUL PROGRAMULUI DE MUNCA LA PRIMARIE BA FUTUVA MUMUN CUR DE BANDITI SI TIGANI
Postat 16 Decembrie 2010, 20:42 de VITILIX
PT.ION
DACA AI AFACEREA TA ,FELICITARI!!! SI LA MAI MARE! DAR, GANDESTE-TE LA CEI MAI PUTIN NOROCOSI CA TINE,LA CEI CARE AU INCERCAT SI EI SA FACA O AFACERE SI TAXELE I-AU FALIMENTAT,GANDESTE-TE LA CEI CARE ACUM DORESC SA DESCHIDA O AFACERE SI DIN START ESTI FALIMENTAT DE SLABA PUTERE A CUMPARATORULUI ETC...SUNT MAMA SI DA ,TREBUIE SA STAI ACASA 2 ANI CU COPILUL,IN SPECIAL CAND N-AI ALTA ALTERNATIVA...SI MAI PUTEM CONTINUA MULT SI BINE,DE BUGETARI NU MI-E MILA PENTRU CA PANA ACUMA EI AU MANCAT BANII STATULUI NEFACAND NIMIC,IN SCHIMB CEI DIN SECTORUL PRIVAT AU COPIAT PORCARIILE STATULUI SI CEL DE LA PRIVAT MUNCESTE NU GLUMA SI ARE SALARIUL DE RAHAT....
Postat 15 Decembrie 2010, 15:30 de ADRIANA
VIITOR
FOARTE BINE SCRIS D-LE ADRIAN CRIS!INTREBAREA MEA ESTE CAT VOM MAI INDURA???UNDE ESTE DEMNITATEA NOASTRA??/DE CE NE LASAM CALCATI IN PICIOARE???
Postat 15 Decembrie 2010, 15:13 de ADRIANA
adriean koros
Mai Adrieane Koros, te-au reclamat cititorii la redactoru sef. Uita-te la articolu "Beni si Fratele Radu". Vezi daca scrii timpenii acuma ai probleme. Vorbeste cu Mirela Vasadi poate te rezolva cu un post la realitatea tv. Io zic ca te integrezi intr-o saptamina
Postat 13 Decembrie 2010, 11:51 de tivadar
Stiti ce e cel mai trist?
... ca romanii mijesc ochii abia acum, cand sunt pusi cu adevarat in situatia de a lupta pt. existenta. Dar 20 de ani ce mama dracului ati pazit cu ochii inchisi? Pe hotii pesedisti (stiu, pleonasm...) i-ati uitat? Chiar asa de tare v-a "orbit" imaginea lui Basescu & comp. incat ati uitat cine, ce si cat a furat in aceasta tara? Aici, afara, poti sa astepti mult si bine sa primesti mocca ceva, ca nu-ti da nimeni nimic...
Postat 12 Decembrie 2010, 23:20 de shadow
Desteptarea.
Culegem ceea ce am votat. Ne meritam soarta. Nu trebuie sa uitam o vorba veche:prost sa fii,dar sa-ti revii! Cand va reveniti,domnule Cris?
Postat 12 Decembrie 2010, 17:28 de saaffe
cris
Mai Adriene, Vad ca nu ai bani sa-ti cresti copii si ai inceput sa te tiganesti prin paginile care inca iti mai suporta mizgalelile. Daca ai pretentia ca guvernul trebuie sa-ti dea bani ca sa-ti cresti copii mai bine nu-i faceai. Asistat socialule!!! M-ai convins din nou ca trebuia sa-ti alegi o alta meserie. Esti un acarian jenant, care sper ca o sa se mute din Romania la beretiuuifalu sau pe unde isi mai cumparau vamesii si aia de teapa lor casi si terenuri ieftine si o sa te apuci sa propavaduiesti pe acolo milogeala si timpeniile. E ultima oara cind o sa comentez mizeriile astea. Dispari........ p.s. De ce nu semnezi cu numele tau adevarat ti-e rusine de strabunii tai ?!?
Postat 11 Decembrie 2010, 08:53 de ioan
Precizare
Vad ca unii au probleme foarte mari de concentrare si atentie. In comentariile anterioare m-am referit in primul rand la marlania lui Cris de a injura tara in titlul articolului si ca intr-un stat civilizat asa ceva nu s-ar tolera. Nu vb de cenzura, ci de minimul simt de demnitate al oricarui cetatean. Dar vad ca voua va place sa fiti injurati, ca si voi faceti parte din tara asta, vreti, nu vreti. Daca e insuportabil, de ce nu schimbati ceva in bine in loc sa tot asteptati de la hienele de la putere (de la orice putere)?
Postat 10 Decembrie 2010, 10:18 de Romania
ion@
SA STII CA-TI MERITI NUMELE ION .....CUM ITI PERMITI SA ADRESEZI CUVINTE DE GENUL BAI CRIS!!!! COMUNIST NASOL
Postat 09 Decembrie 2010, 15:25 de simi
ion romania
hai sa ne radem cu postacii! Pai turbina potocalie, ce rost are sa scriii asa ceva in SUA? E SUA Romania? Si mai apoi, tu crezi ca in SUA nu sunt oameni care sa se revolte impotriva a ceea ce se intampla acolo? Daca Boc si secu lui vor sa faca reforma, sa taie mai intai de la SRI SIE si SPP care au cele mai mari bugete, la care nu numai ca nu s-a taiat ba s-a mai si plusat, acum in perioada de criza.
Postat 09 Decembrie 2010, 15:17 de ion, romania
bravo
un articol foarte bun! reflectă perfect realitatea sinistră pe care ne-au făcut-o cadou gunoaiele care ne conduc. sper că nu sunt singurul care le doresc să-i mănânce cancerul, aşa cum ne-au nenorocit ei pe noi pe termen lung. probabil definitiv.
Postat 09 Decembrie 2010, 14:32 de marian
la munca!
@anteriorul nu am vazut ban public de foarte mult timp, am propria afacere de mai multi ani si fara sa dau spaga am construit-o de la 0 si DA MA MANDRESC CU ASTA! sa-mi fie rusine de voi? eu sunt vinovat pentru ca voi, traitorii pe bani publici va multumiti sa traiti in mizerie cu salar de 5-6 milioane/luna? voi singuri va faceti rau. daca v-ar arunca guvernul un spor de 100% si ati avea salar de 12 milioane ar fi raiul pe pamant pt voi, insa ala e trai in 2010 cu 12 milionae/luna? reforma principala e ca aceasta palma peste ceafa a guvernului ar trebui sa va trezeasca, sa nu asteptati sa primiti ci sa aveti initiativa sa va puneti in valoare priceperile. aaa, daca "priceperile" voastre nu se cer pe piata muncii, e alta poveste. a lumpeniadelor...
Postat 09 Decembrie 2010, 14:07 de ion
Pentru @Romania
Pt. ala care ma injura: Stimate bou, n-ai inteles nimic, am zis ca dezastrul n-a inceput cu PDL, ci a fost CONTINUAT si de PDL, deci si CEILALTI au partea lor de vina. Degeaba esti alfabetizat, ca nu observi ce citesti... Iar partea cu mersul in SUA era pt "ziaristul" A. Cris, care isi permite sa scrie un titlu de articol in halul asta: sa scrie acolo "F*** USA" sau "USA are f***ed" si sa vada ce ar pati acolo pt. asa ceva. Ba, Cris, te pot citi si copiii, cum iti permiti sa scrii injuraturi in ziar, 'telectualule? Dar se pare ca unii au mari probleme de logica, atentie si memorie. Asa cititori, asa "ziaristi" de "opinie"...
Postat 09 Decembrie 2010, 14:00 de Romania
@ion
Ioane draga, poate ne sintetizezi tu ce spune legea aia a invatamantului! Poate ne spui tu in linii mari care e reforma asta a statului care se intampla acum! Aia pe care acum ii numesti sfertodocti si jalnici care traiesc de azi pe maine, sunt tot aia de pe care au tras politrucii tai voturi! Esti cinic precum doar un Mengele poate fi, precum traitorii din banii publici, precum securistii lui Oprea.
Postat 09 Decembrie 2010, 13:56 de @ion
expectoratii jurnalistice
atat timp cat va veti raporta la clasa politica si veti astepta cu mainile intinse ca niste milogi "sa va fie recunoscuta valoarea" (ha ha), veti trai in mizerie dragi anteopinanti. fie el basescu, iliescu, constantinescu, nastase, boc, vacaroiu, isarescu sau roman, toti sunt aproape identici si nu pot si nici macar nu vor sa opreasCA "CAracatita". daca sunteti buni specialisti intr-un domeniu, nu cred ca nu va veti gasi fagasul spre a va pune in valoare cunostintele si implicit a castiga bani. e singura solutie. asa ca lasati-i pe jurnalistii din "garda veche" precum cris, care nu e capabil sa inteleaga un mesaj sau un text decat daca e desenat probabil si concentrati-va pe solutii personale.
Postat 09 Decembrie 2010, 13:51 de ion
escroc
http[://]soviani.wordpress.com/2010/12/08/traian-basescu-si-emil-boc-au-inceput-nationalizarea-nu-este-o-gluma/
Postat 09 Decembrie 2010, 13:50 de escroc
reforma
adevarata reforma are loc acum in Romania, legea invatamantului (daca v-ati batut capul sa o cititi si sa nu sariti ca toti prostii la problema "ungurilor") va schimba in mod radical fata invatamantului, legea salarizarii iarasi va stabili niste criterii coerente ale salarizarii. din pacate 99% din cei ce opineaza si 99,9% din cei ce ies in strada la proteste nu s-au ostenit sa citeasca totusi textul acelor proiecte de lege. din pacate, televiziuni de joasa speta recum antenele si realitatea tv denatureaza in mod voit acest mesaj, iar acum vad ca si presa locala ale prin acest "autodidact" intr-ale cartilor de taraba un reprezentant serios in acest sens. niste "catavenci" demni de dispret, care se bucura de anumite privilegii pe baza faptului ca proportia covarsitoare a populatiei e semianalafabeta, sfertodocta si nu sunt capabili sa inteleaga o masura decat raportand-o la situatia lor jalnica de azi pe maine. iar silviu dragule, problema e de a impinge lumea la initiativa privata, la a stimula concurenta, la a o feri servicii mai bune si implicit o economie de piata functionala. dar vine redusul acesta de cris si scrie articole la comanda pentru prosti care-la dmira pe mircea badea
Postat 09 Decembrie 2010, 13:43 de ion
Mai rabdam mult?
Bun articol-opinie. Adica in asentimentul meu. @ion, @Romania: sunteti niste obtuzi. Daca bugetarii (majoritatea cu salarii sub 1.000 lei) si pensionarii n-au bani isi reduc cumparaturile de la privati. Reducerea veniturilor indirect afecteaza toata societatea. Am merge cu totii din Romania daca-am putea, fiti siguri. Sa ramana tzarisoara doar a comunistilor restaurati, a securistilor perpetui si a tziganilor repatriati. V-ar placea? Pe cine-ati mai beli de 7piei?
Postat 09 Decembrie 2010, 12:44 de Silviu
portocala
@ion: nu sunt de acord cu opiniile tale. este evident ca la ora actuala este necesara(mai mult ca oricand si nu numai la noi)o imbinare a unor politici liberale cu politici sociale eficiente. de altfel chiar in anii \'80 era in mare voga asa numita \"Teorie a convergentei sistemelor\". Asta este realitatea. Nu cred ca mamele isi doresc sa stea 2 ani(sau 5 ani)in concediul de ingrijire a copilului de placere ci pur si simplu de nevoie. Nu cred ca pensionarilor le-ar pasa daca li s-ar retine contributii de sanatate si impozite in conditiile in care pensia ar fi la un nivel care sa le asigure un trai normal. Daca reduci posturile bugetate, atunci trebuie sa iei si masuri de stimulare a sectorului privat care sa asigure o dezvoltare a acestuia si in final sa absoarba cat mai multi bugetari disponibilizati. cel mai simplu mod de stimulare este reducerea taxelor si impozitelor. sa nu fi scazut cota unica de la 16 la 10% dar la 14% se putea realiza. spatiul de comentarii este totusi limitat si nu pot face aici o expunere larga dar ideile principale astea sunt. iar in ceea ce priveste conferinta lui marius oprea si articolul de dupa, chiar cred ca exagerezi
Postat 09 Decembrie 2010, 12:17 de dan oradeanul
@Romania
Te du matale in Siberia! Intentionat confunzi Romania cu PDL sau alte jeguri dragi tie! Cine esti porcoi de partid sa trimiti lumea in SUA? Trimite-o pe maica-ta si pe taica-tau, impertinentule!!! Romania trebuie sa suporte oameni ca tine si ti-am facut un favor numindu-te om.
Postat 09 Decembrie 2010, 12:03 de @Romania
SANGE
Ca sa mentin linia articolului, avem un caccat de guvern, un cacat de opozitie, un cacat de presedinte si un cacat de prim ministru. Mah voi ce asteptati de la niste fosti membri in PCR si Securitate??????????????? Viata astepti de aia care ucideau romani pe dealuri si in beciuri????? SECURISTII v-au aratat inca o data adevarata lor fata!!!!!!!! Natalitatea romaniei e la pamant, perpectiva e mult mai sumbra decat in statistici. O treime din forta de munca a Romaniei munceste in strainatate!!!!!!!! Sangele celor cazuti in 89 si inainte de 89 sub cizma comunistilor, nu a fost razbunat. Sangele celor ucisi acum de un guvern de draci, cine il va razbuna? SANGELE CERE SANGE!!
Postat 09 Decembrie 2010, 12:00 de WILD BEAR
Nesimtitule!
Mai nesimtitule, ia du-te in SUA daca totul iti pute aici si exprima-te acolo asa la adresa tarii care te suporta, sa vezi daca mai poti iesi pe strada. Sa nu mai zic cat esti de nedocumentat sau de "naiv", de parca dezastrul a inceput numai cu PDL-ul...Sau te-au platit ceilalti, "jurnalistule"? Rusine!
Postat 09 Decembrie 2010, 11:36 de Romania
FIECARE VEDE CE VREA SI CAT POATE !
URMA SCAPA TURMA ! ULTIMUL STINGE BECU ! ULTIMUL E DE VINA PENTRU TOATE CATE S-AU DISTRUS SI FURAT IN TOATE GUVERNARILE DUPA '89 INCOACE !! ACUM SE PLATESC " BANCOREXU, FNI-ul, .... SI TOATE TALHARIILE DESPAGUBITE IN ULTIMII 21 DE ANI DE LA BUGETUL STATULUI !!! NOI TOTI PLATIM COMPLICITATEA BUGETARILOR ( CACI EI CU SEMNATURILE SI APROBARILE LOR ) LA DISTRUGEREA ECONOMICA SI FINANCIARA A ROMANIEI !!! NU MAI ESTE NIMIC DE VANZARE SA SE ACOPERE GAURILE SI ACUM TRE LUATI BANII DIRECT DIN BUZUNARELE NOASTE !!! TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE MANANCA TOATA VIATA !!!!
Postat 09 Decembrie 2010, 10:03 de SCARBITUL
austeritate
Procurorilor nu le pasa din momen t ce acestia au salarii mari.Antena 3 este audiata de multi pensionari iar la viitoarele alegeri va cadea acest guvern ,deoarece pensionarii sint 80% din alegatori,daca vor mai trai pina atunci pt ca acum vrind nevrind fac greva foamei.Sa traiti bine este inconjurat de securitatea pe care o plateste cu salarii mult mai mari ca a unui profesor sau medic de care are nevoie o natiune.Noi sintem de vina ca nu iesim in strada sintem LASI, asa ne trebuie,am putea schimba totul in bine,,,,,Dle Adrian Chis articolul este de nota 10 cu steluta.
Postat 09 Decembrie 2010, 09:58 de trifa
jurnalist de balta
mi-am dat seama ca sunteti un jurnalist limitat dupa ce am asistat la conferinta lui Oprea si a doua zi am citit elucubratiile d-voastra in ziar. chiar nu ati prins ideile de la acea conferinta, iar acum incercati o sinteza a la "antena 3" vizand probleme mult mai complexe. se aduna exemplarele de oradea mare la insectarul prostiei : MANG, VUSCAN, CRIS. promovati statul asistential, luati partea bugetarilor-acel cancer al romaniei-profesori ce protestau la bucuresti ca au salar de 6 milioane si 6 mastere...la spiru haret. domnule cris, bugetarii, cei ce asteapta pe nimica bani de la stat, executand o munca proasta, educandu-ne prost copiii (vezi clasamentul de ieri, suntem penultimii prosti ai europei, dupa noi mai e doar albania), medicii spagari, politistii cu caschetele la mijlocul capului si mamele care ar sta 5 ani acasa cu copiii sunt problemele reale ale tarii deoarece se multumesc cu un salar de mizerie si tot asteapta in loc sa puna mana sa faca ceva. dar, cui ii zic eu astea, lu cris...
Postat 09 Decembrie 2010, 09:47 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON