URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2011, 11:55

Reglări de conturi cu câinele Vasile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Supranumit "Buldogul" (în semn de respect!) pe vremea când PD-ul nu avea coadă Liberală, bihoreanul Vasile Blaga a devenit de-o vreme ţinta unei dresuri forţate prin care Zeus Băse, micul Boc, ambiţioasa Udrea, dimpreună cu baronii Ghiţă Falcă de Arad şi Ghiţă Flutur de Suceava, încearcă să-l izgonească la periferia menajeriei din Modrogani precum pe-un maidanez oarecare.

Să ne amintim: în 2001, Blaga îl ajuta pe deputatul de Vaslui Traian Băsescu (ex-ministru al Dosarului Flota) să-l înlăture pe liderul partidului, Petre Roman, chiar în timp ce-i făcea, rânjind, ipocrita declaraţie de amor "Petrică, eşti cel mai bun!". Devenit numărul doi în partid, iar în 2004 şeful celei mai frumoase campanii electorale (vă amintiţi ardeiul iute şi pantofii scâlciaţi cu care Primăria Bucureştilor era câştigată de Băsescu en fanfare?), Blaga a căpătat încet-încet aura unui personaj care, conştient de propria lipsă de carismă, tace şi face. Plus o imagine de specialist incontestabil în Administraţie şi Interne, şi o reputaţie de factor coagulant al grupărilor din partid.

Steaua lui a început, însă, să pălească invers proporţional cu ascensiunea Elenei Udrea, la al cărei car triumfal trage din răsputeri măgăruşul Boc. (Cum altfel să-i zici unui premier căruia parcă nici nu-i pasă că banii ţării sunt la Zâna Dezvoltării, nu la şeful Guvernului? Ca dovadă, remarcaţi, vă rog, că Boc e trimis mereu la încasat sudalme, iar Minunii din Pleşcoi îi sunt rezervate doar temenelele).

Cert e că, anul trecut, când s-a zvonit că ar putea candida la şefia PDL, şi că n-avea chef să fie lider de mucava, Blaga a început s-o ia pe coajă. Şi să nu credeţi că a trebuit să plece de la Interne din cauza "colegilor poliţişti" care şi-au aruncat caschetele la Cotroceni! Episodul respectiv a fost doar un pretext. Adevărul e că Blaga a intrat în conflict cu Comandantul Suprem mult înainte. Motivele? Pe lângă refuzul de a mai înghiţi capriciile Elenei şi neroziile lui Boc, Blaga devenise mult prea curtat de celelalte partide. Liberalii au şi recunoscut că numai cu un PD desprins de Băsescu şi condus de Blaga ar putea reface prietenia, PSD-ul a admis că fostul ministru era om de onoare când era vorba de împărţit banii prin ţară, iar pe UDMR-işti tot el i-a adus la guvernare, nu Flutur al Moldovei.

Rămas fără MAI, Blaga trebuia însă lăsat complet fără putere. Aşa au fost demişi sau "demisionaţi" capii Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor pe care el îi instalase în funcţii, şi tot din aceeaşi serie face parte şi circul cu poliţiştii de frontieră şi vameşii arestaţi. E drept, Băse împuşcă doi iepuri, dedicând isprava Schengenului, dar mai important e că Blaga rămâne fără influenţă, iar oamenii lui fără resurse.

Iar în PD e ca-n viaţă: când n-ai bani, miroşi a fraier! Şi dacă bani nu ai, nici voturi de la colegi nu ai, că frate-frate, da' politica-i pe brânză. Vin vremuri grele şi pentru câinele Vasile...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Balacareala portocalie.
Basescu este in cautarea disperata a unei solutii de supravietuire personala. Balamucul"VAMA" are scopul de a-i taia foamea de putere buldogului Blaga. Sa nu confundam, totusi, disputa politica cu balacareala portocalie din jurul lui Basescu. Nu stiu cine va candida la presedintia PDL, dar stiu, cu siguranta, cine va castiga, TRAIAN BOC.
Postat 14 Februarie 2011, 17:54 de safe
chestii vechi cu bataie lunga
Revin pentru a accentua, daca nu s-a inteles: se strange sfoara in jurul gatului celui fara "carisma" oriunde se va aciuia! Oricum credibilitatea sa, onestitatea lui-atat cat mai avea- le-a pierdut pe bani grei la unul ca el! Astfel de capi ne-au ramas de la tatuca,nu intelegeti??
Postat 13 Februarie 2011, 16:53 de mitica
chestii vechi cu bataie lunga
de ce nu ma mir ca vasile nici nu merge mai departe, nici nu se lasa! Pai, nu-i momentul! Asa ca pozam in victima...ca doar nu vrem sa afle toata tara cu ce bani l-a sprijinit pe Base,pardon,de unde au provenit banii!? Si nu vrem sa transpire trecutul lui vasile,desi e din ce in ce mai greu cu "antiperspirantul ", base il consuma, se pare, pe tot caci transpire toata tara ,numai eu "curat"! nu-l plange-ti pe vasile,c-a scapat de multe ori cu narav cu tot!
Postat 13 Februarie 2011, 16:35 de mitica
identic
stiti ce este interesant? apelativele voastre la adresa elenei udrea le gasesc la bucuresteni la adresa lui vasile blaga. oricum, calitatea comentariilor este jalnica. mult prea modesta pentru niste oameni moderni de dreapta cum va cosiderati. hai sa incercam sa ridicam nivelul comunicarii. va rog. chiar daca articolul nu ne ajuta.
Postat 12 Februarie 2011, 22:13 de oradean
geniu
revarsa geniul jurnalistic a lui adrian cris. imaginati-va oameni de tipul asta care nu inteleg nimic din ce se intampla in jurul lui. daca ar fi numai strict de intelect problema nu ar fi atat de grava. dar daca tine de jigodism, bani, perversitate atunci e grav. ce nu intelege acest politruc e ca lumea nu mai poate fi prostita. daca ar avea curajul sa deschida cateva platforme online gen hotnews si-ar da seama incotro se duce lumea. bietul de el, a ramas incremenit intr-un subiect prafuit deja. noi gandim la cu totul altceva. ce sa-i faci. atata poate. by, by adi cris. somn usor.
Postat 12 Februarie 2011, 11:02 de roman
Blaga e o piese importanta
Discutia devine interesanta., sunt oameni informati pe-aici. Sa mai punem niste vreascuri pe foc. "Pionii"au fost deja arestati, citiva "cai" (sefa de la Halmeu etc), si chiar "tura" (Marginean). Tot "tura" este si Blejnar, care va zbura si el curind. Incet, incet ne apropiem de "regina" si poate chiar de "rege". Un punct important pentru a face conexiunea cu "regina" (mai corect "reginele") este "nebunul". Figura lui se intrevede din ce in ce mai clar: liderul sindical Vasile Marica. Vom afla curind daca Blaga este "regele" sau doar una din "regine". Intre timp, il vom vedea din ce in ce mai tacut. Un alt lucru interesant, daca ne uitam la harta coruptiei din vami asa cum se prezinta acum: Bihorul lipseste. Sa fie vamesii nostri, bihoreni ca Blaga, singurii integri dintre toti? Sa fie fierbere la foc mic? Iarasi vom afla curind. Despre Blaga politicianul putem face urmatorul rationament: 1) PDL dirijat de ex-vamesul Blaga = PSD (coruptie, impostura, sugerea banului public, piciorul in gura justitiei etc) ; 2) un PSD exista deja; 3) un al doilea PSD este inutil (oamenii au in general tendinta sa prefere originalul copiei). Mingea e acum la Vasile, bihoreanul nostru, cum z.
Postat 11 Februarie 2011, 23:58 de picus
Sah la rege ...
Mai CRIS, iarasi esti timpit ? Daca ai asa scenarii in cap, cum de nu te-ai prins ca BLAGA este regele ? Si ce este mai tare ca regele si pe cine ar trebui el sa serveasca ? POPORUL fraiere ... reprezentat de gasca mai noua a lui BT si pe care a-i identificat-o in text, cu toate ca esti prea sarac la minte sa pricepi ce-i acela CARACTER de pupincurist. Mai caricatura si imitatie de ziarist, tu nu stii ca Blaga si-a inceput activitatea vamala cu 1.000 DM pe zi, pe vremea cind avea in subordine 400 de angajati ? Dar mai in zilele noastre cind avea cu zecile de mii de subordonati ... cam la cit cuantifici geniule de jurnalist fara cap si fara coada, ca sira spinarii ti-ai mincat-o deja ...
Postat 11 Februarie 2011, 19:47 de BH01VAM
@mari
ai ghicit ma' mari, asta e singura noastra obsesie. trebuiau arestati si vamesii unguri,da ei sunt cei mai cinstiti vamesi din sistemu solar. iar ungurii sunt cei mai frumosi si destepti oameni din calea lactee. asa vi s-a spus cind ati fost asimilati. insa cind va loviti de realitate incepeti sa va spinzurati,adunatura de mizerabili depersonalizati ce sunteti
Postat 11 Februarie 2011, 09:34 de ovi
FOARTE BINE !
La puscarie cu toti coruptii si mafiotii ! Urmeaza udemeristii si tokes, cei care instiga la nesupunere in fata legii !
Postat 10 Februarie 2011, 19:01 de justice
@mari
mah kaboou, de ce nu vorbesti de padurile din harghita si covasna disparute sub administrarea udemeristilor ? de ce nu vorbesti de chestiile astea, constipatule ?
Postat 10 Februarie 2011, 18:55 de forest
limbi inkuru "cainelui"
casa (opt sute de mii de euro), cumparata din salariu de bugetar !
Postat 10 Februarie 2011, 18:51 de Loaici
limbi inkuru "cainelui"...
iata ca se poate si asa. unul care cumpara o casa de opt sute de mii, de euro, este periat si "ferchezuit" in presa (cei drept, una de doi bani).
Postat 10 Februarie 2011, 18:49 de Loaici
"Cainele" Vasile
Daca Vasile Blaga va ajunge unde vrea, PDL se va duce de ripa. PDL are o mare problema acum. Toata lumea e cu ochii pe el si trebuie sa rupa pisica anticoruptiei: fie devine ce pretinde ca este (partid de dreapta care pretuieste integritatea), fie ramine ca PSD, iar atunci nu va fi iertat de alegatori. Ce semnal ar da alegerea unui smenar si corupt notoriu ca Blaga presedinte? Blaga e agreat de partide? Normal, doar e un mafiot si corupt, la fel ca partidele si tot sistemul canceros pe care acestea il patroneaza.
Postat 10 Februarie 2011, 10:20 de loi
@anca
anca, esti cool! ai o ironie fina, imi place de tine!
Postat 10 Februarie 2011, 09:16 de marinela
un escroc cu bani
Blaga e doar un oportunist care a avut 800.000 de euroi sa-i ia lui fiica-sa casa in Bucuresti. Va imaginati ca aia nu erau toti banii stransi de-o viata la saltea, si ca mai are si altii, multi ! Si, la urma urmei, de unde dreaq a avut ma atatia bani, cand un om, chiar daca ar avea salariu 2.500 de euro\ luna (atentie, salariu foarte mare !), i-ar trebui 27 de ani batuti pe muche ca sa stranga 800.000 de euro ????????? Asta numai daca-i pune pe toti deoparte, fara sa manance, fara sa bea, fara sa se imbrace, etc. Va dati seama despre ce vorbim ? Blaga, incoruptibilul, buldogul, a avut 800.000 de euro sa dea pe o casa !!!! Lasati prostiile, Blaga e doar un alt jmecher care fura de nu mai poate din tarisoara asta ! Ba iata ca poate plati un "ziarist" care se da antiPD, dar trage limbi la Blaga :)))))))
Postat 10 Februarie 2011, 09:00 de Gogu d la manutantza
@@anca
Sigur ca IMPUTITA valoreaza miliarde, dar pe centura, prestind din greu!
Postat 10 Februarie 2011, 08:24 de doctor
Hmmmm....Mrrrrrrrrrr...!!!
Nu stiu de ce am impresia k Vasile-cainele le-o va da peste bot tuturor si va ajunge unde vrea el....
Postat 10 Februarie 2011, 00:30 de zorro
@mari
pe cine faci IMPUTITA ? nu ti ar crapa obrazul de rusine o compari pe EBA sau pe ELENA UDREA cu BLAGA, vb cuiva o opinac intrece cu mult ADIDASII contrafacuti :)) , as vrea ca macar JUMATE din Romania sa fie ca ELENA UDREA, o modoveanca care valoreaza MILIARDE.
Postat 09 Februarie 2011, 21:51 de anca
Balacareala portocalie.
Sa nu confundam disputa politica cu balacareala portocalie din jurul lui Basescu. Nu stiu cine va candida la presedintia PDL, dar stiu, cu certitudine, cine va castiga, Traian Boc. Urmariti finalul trist al bihoreanlui Blaga intr-o regie basesciana.
Postat 09 Februarie 2011, 16:09 de safe
@loi
pup-o pe imaculata udrea! si informeaza-te in prealabil si ce a facut blaga pentru bihor spre deosebire de moldoveanca!
Postat 09 Februarie 2011, 14:39 de marius
Blaga e un mafiot
Blaga nu e nici bihorean, nici ardelean. Blaga e un mafiot ticalos, si atit. Iar sistemul (organizat si mentinut de toate partidele) il vrea pentru ca intreg sistemul e mafiot si corupt (parlament, consilii judetene, politie, vami, spitale, invatamint). Nu mai spalati cadavre care vor degaja oricum din ce in ce mai multa putoare. Blaga nu e un lider politic de o cit de mica anvergura. E doar un smenaras de provincie, analfabet politic, fost vames, nesatul si care nu-si mai stie locul. Apropo, ce a facut "bihoreanul" de Blaga pentru infranstructura din Bihor? Un drum, ceva? Aud?
Postat 09 Februarie 2011, 13:51 de loi
vine nutzi
in weekend vine nutzi la taiere de panglica la vartop. asa arata ea ca e foarte tare, ca are banu gros, in vreme ce amicii lu blaga fac coada la dna. deci cred ca e destul de clar care tabara va castiga "lupta" din pdl, nu?
Postat 09 Februarie 2011, 12:39 de unu
cu udrea inainte!
asta e, a cazut de fraier in fata unei muieri pana mai ieri in opinci. mai rau e de noi. uite cum stam toti la mana acestei moldovence imputite. o meritam, se pare, cata vreme nici dracu nu iese in piata publica sa se revolte. ca doar e romanca de-a noastra, nu-i asa? noi nu ne revoltam decat cand se pune problema ungurilor. asta-i tot ce ne anima...
Postat 09 Februarie 2011, 12:26 de mari
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON