URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2011, 11:35

Linşaţi-l pe ministru!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt momente când mă jenez de prestaţia propriilor colegi de breaslă în egală măsură cum mi-e greaţă de voracitatea fără scrupule a politicienilor.

Ultima oară mi s-a întâmplat după învestirea medicului orădean Ritli Ladislau la şefia Ministerului Sănătăţii. Cohorte de jurnalişti de birou au tăbărât asupra lui, înhăitaţi cu politruci din opoziţia de joasă speţă, grăbiţi să acuze (cum a făcut o televiziune de ştiri), că "noul ministru are CV-ul pătat cu sângele a 20 de nou-născuţi". Ritli "a fost implicat în scandalul morţii de la Maternitatea din Oradea, iar ca urmare a tragediei din 2002 a fost demis de la şefia Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, fiind responsabil pentru proasta gestionare a acelor evenimente dramatice", relata o altă televiziune, specializată tot în ştiri după ureche.

Merită spus adevărul: în 2002 la Maternitatea Oradea câţiva zeci de nou-născuţi s-au îmbolnăvit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti (mai pe româneşte a jegului). Unii au murit în Maternitate, alţii la Spitalul de Copii (actualul Municipal), unde fuseseră pasaţi. Alarmat, tocmai Ritli Ladislau, medic la Spitalul de Copii şi şef al DSP, a fost cel care a dispus primul control la Maternitatea condusă, atunci, de ginecologul Doru Crăiuţ.

Nefiind împovărat de un exces de inteligenţă, Crăiuţ, în loc să ordone curăţenia generală în propriul spital, ghiciţi ce-a făcut! A decretat carantină, închizând porţile Maternităţii, ca şi cum focul nu ardea în ograda sa, ci venea dinafară. Ce-a urmat, se ştie. Pe Calea Clujului s-au adunat sute de rude ale femeilor internate, care nu puteau intra să le viziteze, iar de aici şi până să intre presa pe fir n-a fost decât un pas.

Difuzată de Pro TV, pe atunci televiziune de impact real, ştirea a determinat sosirea la Oradea a unei echipe de control de la Ministerul Sănătăţii, care în câteva ceasuri i-a zburat din funcţii pe directorul Crăiuţ şi pe şeful secţiei de Neonatologie, în timp ce directorul medical şi directorul economic au fost sancţionaţi cu avertisment. Iar Ritli nu a fost demis, cum e acuzat acum, ci a renunţat la şefia DSP Bihor din bun-simţ, pentru ca după nici măcar un an acelaşi ministru Daniela Bartoş să-l repună în aceeaşi funcţie.

Lui Ritli i s-a făcut o nedreptate la fel de lipsită de suport factual precum acuzele aduse predecesorului său, Cseke Attila, după incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Ce legătură avea Cseke cu indolenţa uneia sau a mai multor asistente? Sau, admiţând că era o deficienţă de sistem, cum putea el s-o îndrepte dacă nici măcar nu-i fusese adusă la cunoştinţă în prealabil?

În cazul doctorului Ritli, a cărui probitate morală şi profesională nu e pusă la îndoială de absolut nimeni dintre cei pe ai căror copii i-a vindecat, presa noastră şi-a făcut, din nefericire, un mare păcat. A minţit, pur şi simplu. Din ticăloşie sau din prostie, ce mai contează?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
tocmai TU ? :)))
CENZURAT
Postat 01 Septembrie 2011, 08:17 de nea Gogu matriteru
Benzina !
Cand Ritli era sef la ambulanta toate masinile familiei alimentau la pompa cu bonuri de ambulanta !!! Mare om mare caracter ! Va fi un ministru aidoma celorlalti: un spagar nenorocit. Asta cu bonurile de motorina stiu ca e arhi-cunoscuta, dar daca te pretezi la asa ceva cand castigi o gramada de bani, e jalnic. Ritli nu e decat un alt taran parvenit care va capusa mai departe locul de munca- ministerul lu' peste !
Postat 30 August 2011, 08:28 de Gelu
Apel general !
Hai sa ne unim toti, cei care il stim pe Cris ce fel de loaza e ... si sa-l linsam in ceas de dimineata, pina nu se trezesc ceilalti coledzi de-ai lui, ca sa aiba mass-media ce comenta in ziua aceea.
Postat 26 August 2011, 17:43 de Pole
obraznic
Ar trebui sa ne explice obraznicul asta de cris cum a ajuns fiul mare director de spital. Cat costa o investigatie de felul asta adi cris? hai, spune pretul corect. Pentru ca ne-am cam saturat de prostiile tale. Apropo, care e urmatorul medic pe care il vei terfeli in Bihoreanul? Insist, care e pretul??
Postat 24 August 2011, 21:53 de oradean
esti ceea ce scri deci salariatii de COCINA de porcii
ma bucur ca in sfarsit suntem pe aceiasi lungime de unda simtiti PORCII COMUNITY, simtiti samanta politica care duce cutuma comunista mai departe totul este local, Oradea nu a avut pierderi in timpul revolutiei deci samanta nu a fost distrusa ne distrugea ea pe noil la nivel local dandu ne ca momela pe TRAIAN BASESCU dar el este un biet marinar care de la o sticla de rom ia marinata pe totii:)) deci comunty traiesc in BIHOR si asta e foarte grav. Abrudan deja este unul din ei face parte din cutuma lor:)) fdara sa vrea se PORCESTE ii place.Si religiei incepe sa i placa cat timp FURI si te porcesty cum sa nu fi multimit!
Postat 24 August 2011, 21:52 de ebihoreanul
Pe garantia lui Adi Cris!
MAI CRIS, NU STIU CE INTERESE AI SA IL APERI SI SA IL PUPI IN FUND PE RITLI, SECURIST, MASON SI SOVIN RECUNOSCUT! FOLOSESTI CUVINTE MARI SI EXPRESII GAUNOASE, CUM CA "PROBITATEA MORALA SI PROFESIONALA" A LUI LATI R. NU AR FI PUSA LA INDOIALA DE NIMENI! ORI ESTI PROST, ORI NU STI ISA CITESTI! CREZI CA FIU LACESTUIA, CU O FACULTATE DE DREPT OBSCURA, A AJUNS PRIN MERITELE SALE DIRECTOR (DEMIS ULTERIOR FIINDCA STUDIILE SALE NU CORSPONDEAU FUNCTIEI) LA SPITALUL DE RECUPERARE DIN FELIX?! SAU CA, MINISTRU FIIND, A DAT FIRMEI PATRONATE DE GINERELE SAU NISTE CONTRACTE FARA SA STIE CUI LE DA?! DU-TE SI TRAGE-TI PALME IN FATA OGINZII, DA CU CAPUL DE ZIDURI SI LASA-TE DE MANIPULAT OAMENII! CA DE SPAGAR, DON JUAN DE DOI BANI, INFATUAT SI INDIVID CU CARACTER JALNIC SI FARA SCRUPULE TE STIE TOATA LUMEA CARE CONTEAZA! SA NU TE INDOIESTI DE ASTA, MAI ABRUDANE!
Postat 24 August 2011, 21:22 de puscas marin
@MOON
Foarte interesant. Multa lume nu stie de chestiile astea.
Postat 24 August 2011, 19:58 de book
hop si el
ce atata tura-vura, udmr sa-l propuna pe adrian cris pt acest post.
Postat 24 August 2011, 19:48 de vic
experienta
:) acuma sa-l puna pe soani kiss sau pe zita koncek ca toti sunt din acelasi aluat.
Postat 24 August 2011, 19:24 de zoom pe ei
udmr este o slata de parveniti sociali
daca nu trimit fonduri in Ungaria nu sunt sanatosi, ei tot ce fac cu scopul de a intretine ungurii din Ungaria idem va face si RITLI, vreau sa vad cati furnizori din Ungaria aprovizioneaza Roamnai cu medicamente, vreau sa stiu pana unde poate merge nesimtirea.ASTA ca sa vedeti cat de manipluati sunteti dar va considerati...... stiti voi cum.cat timp romanul nu va cotiza si nu va sutine caci majoritatea ca factor de decizie suntem noi romanii nici un ministru nu va face nimik.
Postat 24 August 2011, 19:18 de anka
udemeristi
degeaba plang udemeristii ca nu e corect sa fie criticat pt activitatea lui anterioara. faptele vorbesc si normal ca nu poti sa mai ai incredere intr-un astfel de om.
Postat 24 August 2011, 19:08 de cica ungurii, linsaj
@baby(eldoradu)
daca ii spunea ungur, nu avea dreptate ? pai asta sunteti. de ce ti-e rusine, in fond astia sunteti, niste unguri, care traiti in Romania si care trebuie sa se supuna legilor romane.
Postat 24 August 2011, 19:03 de ungurime
HAHAHAHAHAHHAHA......
pai cine sa fie responsabil de ce se intampla intr-o unitate daca nu seful ? cine trebuie sa-i controleze pe angajati si sa se asigure de bunul mers al activitatii in respectiva unitate ? inseamna ca astia sunt specialistii de care dispune etnia minoritara maghiarofona. JOS, CU EL ! DACA AICI NU A FOST BUN, NU VA FI BUN NICI IN ALTA PARTE ! PUNCT
Postat 24 August 2011, 18:58 de medic
HAHAHAHAHAHHAHA......
UITE CINE VORBESTE DE LINSAJ MEDIATIC !!!! HAHAHAHAHHA....... CULMEA NESIMTIRII SI A IPOCRIZIEI !!!!!!!! ALTFEL, ANKA SA-L LINGI TU PE INDIVID, ACOLO UNDE SPUI, NESIMTIT-O ! SA-TI FIE RUSINE, BAI, SPALATURA !
Postat 24 August 2011, 18:53 de muiu.pisti
linsaj
Tupeu trebuie sa ai Cris Adrian dupa ce de ani buni practici un linsaj mediatic asupra multor doctori din sistem. Golanisme de presa. Santaj de presa. Si lipsa de bun simt.
Postat 24 August 2011, 18:45 de medic
moartea sa l linseze , o sa i vina ceasul
oricum amre lucru nu e de capul lui, societatea e bolnava daca nu e sluga si nu are idoli, niciodata sa nu incurajati parazitismul, medicii fac parte din aceasta categorii de ministri nici nu se discuta se stie, avem probleme foarte garve psihologice privind egalitatea.Ne agatam ca prostii de latii prosti si ce poate iesi:))
Postat 24 August 2011, 18:24 de cica linsati l1
si ce daca COPII sunt morti
deci ministru sau neministru un vinovat EXSTA, asa ca din partea mea lingeti l in KUUUR cand se caca, asa sa aveti si voi NOROC! Norocul nu tine cont de ETNIE, SEX, :)) dar la varsta lui nu vad sa faca multe e foarte pasiv. APROPO DE RAHAT tarani dau pamantului * sa aiba noroc in culturi eu cred ca si oamenii ar trebui sa faca mai des acest gest:))) prea multi nenorocosi exista.
Postat 24 August 2011, 14:20 de anka
Presa
Aceleasi practici se intaltesc cam peste tot, nu cred ca exista unitate de presa libera cu adevarat in RO, pentru ca atata timp cat nu servesti anumitor interese nu te lasa astia sa existi pe principiul : nu esti cu noi esti impotriva noastra! Antenele si iRealitatea sunt cele mai bune exemple - abject e un termen portivit pentru ei. Publicatia de fata nu se exclude.
Postat 24 August 2011, 12:14 de eu
eldoradu replay
Sunt mandru ca sunt Bihorean in sfarsit avem si noi ministri bihoreni care face ceva ... zice eldoradu ... BRAVO CETATENE DE ETNIE MAGHIARA, CHIAR TE-AI EXPRIMAT ELEGANT.
Postat 24 August 2011, 12:07 de Baby
KRISS
Rusine Abrudane Cris Traian Adrian, si cite nume mai ai. Tocmai tu vorbesti, care i-ai linsat mediatic pe toti cei care nu te-au bagat in seama ? Pupi acum fundul UDMR pentru ca Kiss ti-a angajat nevasta la consiliul judetean. Esti un gunoi, mincinos si fara caracter. Habar n-ai ce inseamna sa-ti moara copilul in spital, din cauza lipsei de profesionalism pe care il promoveaza sefii din domeniul sanitar. Dar iti doresc din plin sa traiesti astfel de momente. Sa te ajunga blestemul mamelor, ca mamei tale precis ca i se face rusine de tine si cind te vede si cind te aude.
Postat 24 August 2011, 12:03 de Moon
daca...
@ioan: daca antena si realitatea sunt odioase, atunci b1 si 10TV nu mai incap in scala....sunt ejectate!(sau dejectate?)
Postat 24 August 2011, 11:52 de dante
dar afacerile?
dezaprob practicile cretinetilor de la antena 3 si realitatea tv, acele trusturi de presa sunt cele mai odioase chestiuni postdecembriste. dar totusi, sa nu amestecam borcanele. daca aici aveti dreptate, in privinta afacerilor cu statul, in care si-a bagat toata familia, ritli ar trebui sa pledeze vinovat. practica a furtisagului specific romaneasca. toti membri familiei pusi in functii cheie care tin de impartirea fondurilor, controlul asupra unor licitatii si contracte. politica damboviteana ca la carte ce nu face cinste unui ardelean...
Postat 24 August 2011, 11:46 de ioan
control
poate ca daca erau trimise controale regulate inainte de tragedie, aceasta putea fi evitata! pentru ca un control trebuie sa aiba efect preventiv! Isten engem ugy segeljen!
Postat 24 August 2011, 11:10 de dante
mandrie
Sunt mandru ca sunt Bihorean in sfarsit avem si noi ministri bihoreni care face ceva pt bihor, chiar daca is udemeristi... asta nici nu mai conteaza cand se vad rezultate pozitive pt judetul meu. Felicitari domnule Rittli
Postat 24 August 2011, 11:00 de eldoradu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON