URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2010, 16:22

Ghiţă, fă-te că munceşti!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Politicienii bihoreni aflaţi la putere au găsit, în sfârşit, reţeta sigură pentru a obţine promovarea în funcţii!

Săptămâna trecută, după ce BIHOREANUL dezvăluise că un an întreg, de la începutul lui 2009 până acum, n-a muncit absolut nimic, ci a tăiat frunze la câini din postura de inspector guvernamental plătit cu un salariu gras, fostul deputat PDL şi prefect PSD Gheorghe Sârb a fost promovat din această funcţie, unde nu avea nicio atribuţie, într-una şi mai mare, plătită încă şi mai gras: secretar general la Ministerul Sănătăţii.

Concluzia PDL-iştilor ar fi clară: ca să urce în ierarhie, ca să primească funcţii plătite "nesimţit", n-au altceva de făcut decât să apară în paginile BIHOREANULUI, musai la rubrica "Aşa nu!", şi să spună: Uite, acesta e păcatul meu! Luaţi de mă promovaţi!

Unii colegi de breaslă au şi făcut haz de necaz după această întâmplare şi chiar m-au rugat să mă ocup, cu aceeaşi necruţare, de câte un cunoscut care are fie o funcţie prea neînsemnată, fie o leafă neîndestulătoare. În felul acesta, autorii şi utilizatorii infamei etichete de "tonomate" pe care au lipit-o pe numele celor ce le dau în vileag porcăriile ar putea ajunge la culmea corupţiei pe care o tot acuză: să plătească jurnalişti care să scrie despre ei "de rău"!

Dincolo de hazul deprimant al situaţiei, e limpede că, atunci când a luat decizia să-l promoveze pe fostul politruc pedelisto-pesedist, premierul Emil Boc a aplicat zicala "cine nu munceşte, nu greşeşte". Deci, pentru că omul nostru n-a greşit, l-a avansat! De aici, însă, o altă consecinţă: avem o guvernare a cărei deviză este: cu cât mai prost, cu atât mai bun!

Eşti o loază care doarme în Parlament? Păi, ai atunci tot dreptul ca Partidul să-ţi mai dea un mandat şi, dacă îţi mai treci în CV şi nişte porcării, poate capeţi şi vreo funcţie de lider de grup, de vicepreşedinte ori preşedinte al Parlamentului. Sau, dacă păcatele sunt penale, poate un post de secretar de stat ori de ministru. Nu vedem că Berceanu e ideal la Transporturi tocmai fiindcă zice ferm să ne lingem pe bot nu doar de la autostrăzi, ci şi chiar de la plombarea gropilor din drumurile naţionale? Sau că Vlădescu e optim la Finanţe fix pentru convingerea lui că nu statul trebuie să scoată ţara din criză? Guvernarea atinge, astfel, culmile absurdului, pe care Kafka sau Urmuz n-ar fi îndrăznit să le imagineze.

Sunt convins, totuşi, că binele astfel făcut trepăduşilor politici va fi nu de foarte lungă durată. În cazul Ghiţă Sârb, cred că "camdeodată", vorba lui, a înregistrat de fapt nu o victorie, ci o înfrângere. O fi fost el cocoţat la Minister, dar acolo nu va mai fi la fel de lipsit de atribuţii cum era ca inspector guvernamental. Aşa că ceva-ceva tot va trebui să muncească. Sau, dacă nu, măcar să mimeze, ceea ce deja va fi un efort care s-ar putea să-l depăşească până la epuizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@A. Cris
Adi, tu le dai 3 ani astora? Pfff....Eu ii vad in somaj mult mai repede! Nici macar sa umble linistiti pe strada nu vor putea!!
Postat 21 Februarie 2010, 00:36 de kbm
pt Frunze
Pe OTV sa te duci tu cu toti colegii tai portocalii, ca vad ca sunteti din ce in ce mai compatibili cu Elodia, DDTV, Serghei Mizil, Bercea Mondialu si alti colegi de-ai vostri de guvernare.
Postat 18 Februarie 2010, 09:36 de adrian cris
obicei pdl
Mai, baieti, atata va duce mintea, atata puteti: sa injurati. Dar despre fondul problemei, si anume promovarea unui om care n-a muncit nimic si care si-a luat diploma pe daiboj la Vadu Crisului nu aveti nimic de zis? Sau va este jena, fiindca va este coleg de partid? Ia, acuma sa raspundeti. Ca de injurat e usor, mai ales cand vii din negura anonimatului, in care o sa reintrati in maxim 3 ani.
Postat 18 Februarie 2010, 09:35 de adrian cris
Mocofanul de Bihor
Cris, fa-te ca gindesti.
Postat 17 Februarie 2010, 19:53 de De la mine la tine
Frunze
Adrian Cris taie frune la ciini de cind mama lui l-a facut. Pe pariu ca dupa o zi de postare dispare si comentariul? Daca nu, inseamna ca s-au rusinat de faptul ca se posteaza, in general, numai ce le convine celor de la bihoreanul, iar restul se sterge la comanda. Tu Adriane insista ca prostul, ca vorba aceea: la vremuri noi oameni noi ... adica tot noi, ca tu, dupa cum vad, vrei sa faci pe Elodia si sa te vezi la OTV.
Postat 17 Februarie 2010, 19:32 de Frig de tot
zicala
"cine nu munceşte, nu greşeşte" nu este chiar zicala de care vorbesti. Zicala corecta e cine nu munceste nu greseste si cine nu greseste merita promovat!
Postat 16 Februarie 2010, 16:11 de x-ulescu
vreau si eu
Buna ziua. Absolvent a doua facultati , inca necompromis moral si penal, caut un loc de munca in sfera politica pentru a ma imbogatii. Sunt dispus sa ma prostituez moral intru in orice partid si torn pe oricine. Va rog recomandat-mi drumul spre succces . [...]
Postat 16 Februarie 2010, 13:09 de Cristi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON