URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2011, 12:03

Etică a la Sorbonica

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incredibil, dar într-o universitate unde doi din trei rectori sunt puşcăriabili şi puşi să restituie statului 25 de milioane de euro, există o Comisie de Etică, care a decis că Gavril Grebenişan, managerul de la Maternitate şi totodată profesor la inginerie, a adus prejudicii grave Sorbonicii de pe malul Peţei. De fapt, nu e decât o răzbunare a rectorului Cornel Antal, supărat că i-au fost supăraţi soţia, prietenii şi şogorii.

Din Comisia de Etică fac parte trei dascăli şi patru studenţi, iar şef este un lector, Cioară. Dar această componenţă mai poate fi îmbunătăţită. Ar putea fi cooptaţi încă trei-patru studenţi extraşi dintre halbele de bere de la bufetul Oituz, instalatorul de la căminul de fete şi portarul care pe vremea Unchiului semna diplomele pentru vameşi şi miliţieni.

S-ar putea ca Grebenişan să aibă bubele lui. Dar e ciudat ca el să fie scos vinovat pentru imaginea deplorabilă a Sorbonicii, câtă vreme la Facultatea de Textile, de pildă, există o profesoară care nu doar că a plagiat o carte, dar i-a reprodus până şi coperta.

Oare pe ce cracă a evoluţiei academice era lectorul Cioară când se petreceau asemenea lucruri ce atentau la renumele focarului de cultură şi de ştiinţă? De ce Comisia de Etică nu s-a indignat că poţi să ajungi profesor universitar doar pentru că-i tai unghiile de la picioare bătrânului rector?

Cred că în Universitate există personalităţi a căror onorabilitate ar fi dat o altă statură Comisiei de Etică. Se pare însă că Antal preferă numai inşi care să-i răspundă la comenzi. La aşa Universitate, aşa Comisie şi aşa Etică!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
linsaj de buna voie
De ce nu se autesesizeaza Comisia de Etica pentru INCALCAREA legii invatamantului sub aspectul legaturilor de familie existente. Daca nu ar fi vorba despre niste ”familii” celebre nu ar fi avut loc nici un fel de ”linsaj” a rectorului sau a universitatii: familia Antal, fam Maghiar, fam Marcu, fam Ifrim, fam Ionescu, fam.Durgheu, fam Bara,fam Magheru, fam,Chipea s.a toate au aparut cu un scandal mai mare sau mai mic in presa. Nici una din cele pomenite nu au adus un plus de imagine ci, dimpotriva, au generat infinite conflicte interne si externe!
Postat 25 Mai 2011, 20:28 de Cristi.B
asta
e cel putin linsaj mediac.
Postat 25 Mai 2011, 19:37 de Loaicii
@@ Cunoscator
Eroare, stim cu totii ca in universitate multi universitari nu au fost verificati, pe cand atii, au fost verificati aproape zilnic, in ce scop stim cu totii, doar s-a discutat mult acest aspect pe coridoarele universitatii. Nu reprezinta o problema faptul ca esti verificat, este o grava problema de ce nu sunt verificati altii, inclusiv conducerea universitatii, care nu pot sa justifice absenta sau nu au informat in scris, ca lipsesc, decanatul facultatii din care fac parte; unii pot chiulii fara repercursiunii, altii sunt verificati "la sange", unde este egalitatea intre angajati??
Postat 24 Mai 2011, 21:16 de revizuire
etica securista
Cum sa se dezica de plagiatoarea de la textile cand au fost colegi la securitate? Aia a fost ofiter activ, cu documente in toata regula, Antal e in curs de dovedire.Informatia de bihor din 18 mai scrie despre asta. Asta e adevarata etica! Asta explica si de ce un nimeni in comunitatea academica conduce nestingherit o universitate, mai exact oamenii de curte mosteniti de la clanul maghiar.
Postat 24 Mai 2011, 08:53 de bibi
@ Cunoscator
Deci daca alti fac de ce sa nu faca si el. Atunci nu greseste cu nimic? Si la el este exact aceeasi situatie ca si la ei. Daca isi face treaba la Universitate nu are de ce sa se planga. Toti sunt verificati pentru prezenta la ore. Sau el are statut special?
Postat 24 Mai 2011, 08:16 de @ Cunoscator
deschide ochii
Mai citeste si tu...cand o sa poata justifica parlamentarii profesori prezenta lor simultana in parlament, la ore in 3 universitati diferite, in colectivele de cercetare etc. sa-i ceri lui Grebe sa stea 8 ore pe coridoarele IMT-ului sa prinda studentii sa le dea consultatii. Dupa ce face Antal ordine cu astia, cu pilele pe care le plateste fara ca macar sa treaca pe la sorbonica-politruci sau impostori intelectuali- sa-l controleze pe Grebe!
Postat 23 Mai 2011, 17:37 de cunoscator
mai citeste
Acele 18 ore sunt ore conventionale, mai vezi si tu un pic. Pe langa asta mai sunt consultatii si activitatile din catedra.
Postat 23 Mai 2011, 16:47 de @informare
@@ Documentare
Nu ai inteles nimic nici nu stii, esti intr-o grava eroare; cadrele didactice universitare (lectori, conferentiari, profesori) nu au 8 ore zilnic, au maxim 18 ore pe saptamana, de aceea pot sa ocupe si alte functii, problema este ca medicii universitari fac cele doua activitati in acelasi timp (spital si universitate, in 7 ore de program zilnic cat trebuie sa stea la spital, ei isi fac si activitatea de universitari, unii intre timp au program si de cabinet particular, vezi, orele de la cabinetele particulare de pe str. Castanilor). Esti cumva din tabara lui Antal si faci vreo sugestie?????
Postat 23 Mai 2011, 11:22 de informare
@stefan
Mai lasa-l naibii pe Cornel cu scoala lui! Toate padurile au uscaturi, si scoala aia de elita o are pe-a ei:Antal Craciun Cornel. Si pe vremea aia,ca si pe asta, loazele s-au strecuat si au razbit. Capacitatea lui de a se catara in varful copacului, chiar daca e invalid sub toate aspectele, e clara.Singurul lui merit.Ba nu,mai are un merit: ala de a se agata cu toate puterile ca sa nu fie scuturat.
Postat 23 Mai 2011, 09:56 de Sorin
Unde o fi şcoala de pe vremea când erai elev/student, Cornele?
I. Ce bine ar fi pentru studenţii orădeni de astăzi, să vorbim de ”Sorbona” (”Oxford”) de Oradea! 2. Ce bine ar fi să nu mai auzim de tot felul de ”Sorbonici” (variantă contemporană (şi ...bănoasă) a fostelor ”facultăţi muncitoreşti”?), ”sorbonei” şi de ”numiţi politic” în învăţămât, ci de unităţi şcolare model şi de dascălii lor. Despre fostul Liceu real-umanist nr. 2, cine îsi mai aminteşte? Cine ne face o comparaţie între ”Bastilia” de pe vremea când Cornel era acolo elev, cu cea de astăzi? Ca să nu mai vorbim de inspectorii şcolari şi cadrele didactice universitare de atunci şi mulţi dintre cei de astăzi. Şi pe atunci se ”juca” tot aşa mult, pe la diverse repartiţii: ”Uite postul, nu e postul?” În mod cert că nu! II. Cornele, nu de tot felul de: a) ”comisii de etică” nereprezentative, de ”politruci” (ca Ovidiu), sau de monitorizări ale colegilor incomozi (demne de CJ Iaşi?) are nevoie UO, ci de cât mai multe cadre didactice competente, oneste şi dedicate învăţamăntului românesc în funcţii de conducere! b) ”specialişti” cu foncţii de conducere şi cu ”blazon” a la Elena Ceauşescu, cu (primele) studii de lungă durată, terminate mai mult ”muncitoreşte”, care se ştiu ”colora” politic, mai ceva ca cameleonul, are nevoie UO ci de un manager model Angela Merkel! III. Cornele, după câte ştiu, ai terminat o facultate de elită, cu profil unic pe ţară. Arată acest lucru. Dacă nu eşti în stare: Go to Island, not to Germany! Oradea are nevoie de UO, dar şi de un Rector pe măsură! Şi eu doresc ca studenţii UO să fie tot aşa de mândri de facultatea la care învaţă, aşa cum am fost şi eu de Universitatea/Facultatea la care am fost student. Bănuiesc că a fost şi cazul tău, Cornele!
Postat 22 Mai 2011, 20:10 de stefan
@Vladimir. Despre adevărata etică.
I. ”Si nu mi se pare etic sa aiba norma intreaga in ambele posturi pentru ca isi bate joc de munca in ambele locui in felul acesta.” 1. Câte norme didactice universitare au toţi membri familiei tale, inclusiv părinţii? Dar funcţii de conducere, inclusiv la alte instituţii de stat/deconcentrate? Dar, eventual şi politice? 2. Nici eu nu prea înţeleg, ca mulţi alţii, ce a căutat un inginer TCM/mecanic la conducerea Maternităţii, sau vreun recuperator de organe, la cea a Spitalului Judeţean, cu atâţia specialişti de certă valoare (totodată şi buni manageri) în aceste unităţi medicale. Probabil că mai trebuie lucrat la sistemul: ”Plicul, portbagajul şi obrazul gros.” 3. Recomandare: începe cu propria ta ”ogradă” şi nu cu ridicat osanale, pentru cine nu merită. Aşa am procedat şi eu. Din păcate nu trăim (încă) într-o ţară ca: Norvegia, Elveţia ş.a.Este adevărat şi faptul, că astfel se promovează mai rapid! Ca pe vremea ...tovarăsei. Succes!
Postat 22 Mai 2011, 20:09 de stefan
@ Documentare
Deci daca medicii fac are voie si Grebenisan. Nu uita ca asta nu-i medic ci inginer. Norma intreaga inseamna 8 ore la Universitate. Vrei sa zici ca sta 8 ore pe zi? Daca ar fi cinstit si-ar da demisia de la Universitate si ar ramane la spital. Sau invers. Sau atunci sa nu ii acuze pe cei care fac exact ca si el.
Postat 22 Mai 2011, 19:30 de @ Documentare
sa fim corecti?
Sa inteleg ca nici altii nu-s mai buni? Dar de ce sa ne uitam in curtea lor inainte de a face curatenie intr-a noastra? Si apoi de ce ne uitam in jos si nu in sus? Aia sunt modelele noastre? Noi cu aia vrem sa concuram? Clasificarea asta ceruta de MEC e o ocazie sa se faca o analiza interna corecta, necosmetizata (daca pana acum managerii nostri n-au avut inteligenta sa o faca) si sa traga invatamintele care se impun. Sa lase naibii fisele de autoevaluare inventate de Felea&Co si sa urmareasca ADEVARATELE criterii de calitate. Dar paradoxul tocmai in asta consta: cand trebuie sa aiba activitate manageriala rectorul e cercetator/om de stiinta iar cand trebuie sa fie cercetator e manager. Activitatea lui majora de cerecetare e un articol ISI despre broaste si alte cele pe care la pus Steve (de aia nu mai comenteaza pe forum) iar cea de management se va vedea curand. Nu luam in calcul isteria din presa...
Postat 22 Mai 2011, 11:10 de Sorin
Arpacas pentru rectoras
Frumos ar fi ca domnul Antal sa tina cont de traditia Universitatii Oradea si sa se alature predecesorilor sai "puscariabili" cat de repede. Asta ar ajuta Institutia pe care inca o mai conduce sa obtina un punctaj care sa o clasifice mai bine in Topul universitatilor din Romania !
Postat 22 Mai 2011, 09:41 de Codul Penal
@cunoscator
Nu ai fost acolo ca sa stii, poti doar specula, e usor sa stai pe margine si sa ai o parere neavizata. Nu ai argumente, doar pretinzi ca le ai!
Postat 22 Mai 2011, 09:27 de adi D
Sa fim corecti!
Intr-adevar in Universitatea Oradea s-au intamplat si se intampla multe lucruri a caror solutionare este de natura penala,dar a pune semnul egalitatii intre acesti insi si prestigiul institutiei in ansamblul ei reprezinta o mare eroare. Aradul, Marghita, Vadu Crisului etc. sunt numai cateva exemple de centre universitare care au creat somitati ale prostiei umane ajunse in pozitii de demnitate publica de unde batjocoresc si umilesc un popor intreg. Daca e sa dam cu piatra, atunci sa nu ocolim nimic din ceea ce inseamna apararea demnitatii umane si a adevarului.
Postat 21 Mai 2011, 17:11 de safe
lui Adi.D.
Doar unii au spus in 2007 ca Cioara nu a ascultat de nimeni! A ascultat de acelasi stapin, Antal, care prin omul lui de paie ”liberalul” Felea a contestat alegerea lui Bara. Un razboi intre 2 tabere mafiote pe care l-au cistigat mafiotii cu ”fata umana”. Pe Felea de altfel l-au pus si sa concureze pentru disiparea voturilor. La smecherii sunt profesori...
Postat 21 Mai 2011, 11:23 de cunoscator
.
Ce te agiti Adisor (Dume?) ca pe tine te-au scos de multisor din comisia de etica. Somn usor si tie!
Postat 21 Mai 2011, 11:06 de dan curiosul
@CSM
Eu cred ca dorm mult mai linistiti decat cei care nu fac alceva decat sa se pretinda ceva ce nu pot fi niciodata, etici. Este etic sa jigneşti cand ai pretenţia ca iti dai cu parerea?, este etic sa vorbesti despre lucrurile pe care nu le stapanesti?, esti etic sa-ti ascunzi identitatea cand lansezi acuze si jigniri la adresa cuiva fara a spune ce ai facut tu ca sa critici? Toate astea pot fi discutii despre etica care sepot purt calm fara jigniri. Eu cred ca ar trebui sa ne canalizam energia pentru a face ceva nu pentru comentarii, numai asa vom evolua, daca nu putem, atunci stam si comentam!
Postat 21 Mai 2011, 10:39 de adi D
@Adi.D
Si eu cred ca unii dintre membri comisiei de etica (gresit sau nu il includ si pedl. Cioara aici) au rezerve cand se uita in oglinda, dar asta nu scuza comportamentul lor. Ca mai au o umbra de constiinta si poate rusine...cui foloseste? Dupa ce mi-ai taiat aripile la ce-mi foloseste ca-ti pare rau? Complexa tema etica asta...
Postat 21 Mai 2011, 10:06 de CSM
V-am dus cu presul !
Dar bine, Comisia de Etica prin Statut nu trebuie sa apere Etica Sefului? Adica a domnului Rector ! Ca problema e mai complicata: Etica e greu de cuprins si totul e relativ ! Fiecare hot are etica lui, asa ca pentru a evita orice discutii stabilim de la inceput ca "Sefu' are intotdeauna dreptate". Cand se schimba Sefu' se schimba (eventual) si Etica. Altfel ajungem sa credem ca Etica in Universitatea Oradea are catusi de putin ceva in comun cu Bunul Simt si respectarea Legii !
Postat 21 Mai 2011, 09:28 de Hotul din Bagdad
Eu mi-am dorit o masinarie si iat-acuma o am !
Sa-l vad eu pe ala care are curajul sa zica ceva in universitatea mea! Comisia de disciplina si de etica il mananca! Nu de alta, dar trebuie sa pastram aparentele "democratice" si arata rau sa-l mazilesc eu pe nenorocit! Si apoi e mai "curat" sa faca comisiile toata treaba murdara in locul meu! In nici un caz comisiile nu se vor ocupa cu prostii (ex: examene vandute, spagi, plagiat, chiul, trafic de influenta, etc.). Din acest motiv Comisia nu are voie sa "miste in front", iar orice actiune a ei are loc numai la comanda mea "pana la capat". "Pana la capat" inseamna ca eu stabilesc sanctiunile in vederea "indepartarii" acelor nenorociti!
Postat 21 Mai 2011, 09:02 de Antal C.
@DAN CURIOASUL
Invata normele si reglementarile universitare inainte sa faci afirmatii, sau prin aceste pareri iluste te simti important si crezi ca ai o opinie pertinenta. Citeste inainte sa te faci de ras! Ma bucur sa pot comenta alaturi de atatea persoane de mare moralitate si cu o personalitate atat de puternica incat nu sunt in stare sa isi dea macar prenumele si initiala numelui de familie. Va multumesc pentru aceasta onoare, si cred ca ati putea face parte dintr-o comisie de etica care sa nu mearga pe sarma. Domnul profesor Cioara, condus comisia de etica si cand s-au invalidat alegerile de rector in 2007, probabil atunci spuneati ca are tupeu si ca nu asculta de comenzi. Din comisia de atunci mai este si azi inca un membru care nu mrita blamat cum nu merita nici ceilalti. O decizie se contesta pe documente nu pe vorbe!
Postat 21 Mai 2011, 08:37 de adi D
Boczy, boczy tarko
Deci numele lui adevarat este Karacsoniy Antal ! E clar ! Si are nu numai o mustata ascunsa, din parul de pe piept. Mai are una tot ascunsa, din parul de pe buci ! Da in a doua mustata are turturi care o fac sa stea drept, nu ca si prima care se pleosteste mereu de la transpiratie !
Postat 21 Mai 2011, 07:54 de Viktor Orban
originile lui Antal
da-l cheama si Craciun.
Postat 21 Mai 2011, 07:29 de amin
Ria, Ria, Termalia
Daca Grebe are sustinere pe fatza din partea lui Bolo si a PNL, atunci pe Antal inseamna ca-l sustine pe ascuns PD sau UDMR. De altfel numele asta e unguresc ! Si de cate ori intra Antal in Senat se imprastie un miros de gulas ! (adevarat ca se mai imprastie si miros de sosete tot atunci). Inseamna ca-i calul Troian al UDMR in Universitate ! Singurul lucru care nu se potriveste aici e faptul ca Cornel nu poarta mustata. Cel putin nu la vedere. Dar daca are totusi mustata in alta parte? Atunci e clar ca e omul lor! Eu cred ca are mustata mai jos, facuta din parul de pe piept.
Postat 21 Mai 2011, 07:16 de Janos Kadar
Rector de cartier
Acuma hahalerele astea de membri pentru cine trag sforile? Ca eu nu mai inteleg desi trag sfori de cand ma stiu.
Postat 20 Mai 2011, 20:11 de Giovani Becali
@Sorina
Postat 20 Mai 2011, 18:38 de Calimero
@Sorina
Ban Adrian -Stiinte, Zainea Ion-IGRI, Oros Gheorghe- Medicina si 3 studenti (Mediu, Energetica si Drept). Si eu sunt curios cum a votat fiecare. E nedrept pana la urma sa incaseze Cioara singur.
Postat 20 Mai 2011, 18:36 de Calimero
Care se mai baga in comisie ?
Daca vrea Cornel isi face o Comisie de Etica la el acasa si analizeaza atitudinea conjugala a doamnei Liana. Bineinteles din Comisia lui de acasa vor face parte Bodog si toti sogorii, nu de alta da trebuie examinata situatia numai de catre cunoscatori. Si daca vede ca da rezultate, atunci schimba Comisia Cioara cu noua Comisie Bodog! Si la noua Comisie nu se mai prezinta nimeni in afara Doamnei Liana, cel putin atata timp cat rector e inca Cornel!
Postat 20 Mai 2011, 18:19 de Comisia etilica
pro Cioara
Nu inteleg de ce il ataca toti pe Cioara! Dl Cioara e un profesor bun, dedicat meseriei. El are doar un singur vot.Din comisia de etica mai fac parte si altii. Cum ii cheama si cine sunt? Ce hram poarta ceilalti?
Postat 20 Mai 2011, 17:54 de Sorina
Canta la alta masa Cornele !
Mancati-as cozonacu' tau de hotzoman Cornele ! Da' stiu ca te pricepi la "tiganii" mai ceva ca un manelist ragusit. Ai "lucrat" Comisia de Etica ca la "alba-neagra", de nu mai stiu Cioara si ai lui nici cum ii cheama! Mare borfas esti ! Macar portofelele da-le inapoi membrilor din Comisie, ca i-ai "facut" sa se tina de gard cand merg acasa !
Postat 20 Mai 2011, 17:44 de Cornel Salam
comisia de etica
Baga studenti in comisia de etica sa poata manipula rezultatul votului. De ce nu se comunica si care au fost voturile in cadrul comisiei? Sa vedem si noi ”independenta” ei.
Postat 20 Mai 2011, 16:42 de dan curiosul
Va prind eu si va ... pe toti !
Dupa intoarcerea din America, se zice ca Dominik Strauss Kahn va fi facut doctor honoris cauza al Universitatii Oradea si Sef al Comisiei de Etica. Nu de alta, dar a aflat despre ispravile lui tocmai prima doamna Liana si a dat un telefon cui trebuie!
Postat 20 Mai 2011, 15:10 de don Berlusconi
Elicopteru la Rectorat
Unchiu' facea ce vroia in Universitate pentru ca era cel mai tare ! El stia bine cate parale fac toti ! Doar el ii facuse oameni, scotandu-i pe multi din foame ! Uitati-va de exemplu la Cornel Antal : pe vremea lu' Unchiu ajunsese de rasul lumii. Lasat de muiere, care s-a dus in "tarile calde" cu copil cu tot, ramas fara slujba a ajuns pentru a doua oara sa fie abandonat intr-un cos pe peluza din fata casei lu' Unchiu'. Adevarul despre Batranul Rector este ca are un suflet mare: a ajutat o multime de nenorociti, de la necalificatii care au primit cazare si loc de munca la Universitate, pana la incapabili cu studii superioare ca si Antal Cornel. Dupa "caderea" familiei Maghiar, cine si-a pus piciorul in ghips si a promis sa aiba grija de copii ? Ati ghicit: omul de asazisa incredere, omul care ducea "valiza" la Bucuresti la Minister, omul care parea cel mai loial si inofensiv, omul caruia Unchiu' ii gasise si o noua muiere ca sa nu fie singur: Cornel Antal ! Evident ca dupa ce a ajuns pe fotoliul de rector a putut in sfarsit sa arate de ce este in stare: protejarea camarilei muierii, a sogorilor si a lingailor personali !
Postat 19 Mai 2011, 09:25 de Victor A Stanculescu
vrem sa stim
Ce s-a intamplat cu doamna de la Textile ca pe cei de la Stiinte si de la Economice i-au dat afara?
Postat 19 Mai 2011, 08:08 de noi
@stupid sau doar rau
esti atat de "incuiat la minte", sa nu iti dai seama ca in universitate zeci de cadre universitare si oameni din conducere, au distrus credibilitatea universitatii, si nu s-a facut comisie de etica, nu s-a sesizat comisia; acum antal vrea razboi personal, de aceea functioneaza comisia, care este folosita la fel cum este folosit senatul (pentru doamna de la textile cine avea interes?, cine nu a fost corect? cioara sau senatul). deci, regulile sunt doar pentru unii, rusine, sunt cazuri mult mai grave pe care le musamalizati, inca odata rusine!!!!. Nu aparati nesimtirea grupurilor de interese, nici lasii care ajung sa conduca, nu vedeti ca aceasta comisie a intrat pe teritoriul altei institutii, nu au nici o legatura deciziile din maternitate cu functia de cadru didactic, este o ilegalitate, cel mai nepregatit jurist va confirma acest lucru, sper sa fie destept sa dea in judecata comisia si universitatea, va castiga fara probleme!!!
Postat 18 Mai 2011, 23:17 de jurist
stupid sau doar rau?
stimate d.le Chirila, nu e prima si nici ultima oara cand va erijati in portavocea anumitor interese, dar cel putin de data asta aratati o suparatoare ignoranta si lipsa de documentare (o documentare foarte facila daca i-ati fi intrebat pe accesibilii membri ai comisiei de etica). lectorul cioara e lector tocmai pentru ca are coloana vertebrala si un puternic simt al eticii (in concret, nu doar in teorie). de altfel, dupa cum spune si primul comentariu, el era tocmai acolo la momentul pe care il invocati si si l-a facut dusman (oarecum) pe ionescu tocmai pentru ca insista pentru sanctionarea doamnei ionescu. si pana la urma ce nu e clar? grebenisan o fi bun manager si profesor etc, dar a gresit evident in atitudinea fata de universitate. daca voia sa schimbe ceva avea tot dreptul si toate puterile sa o faca pe cai mult mai cinstite si mai ok decat cele pe care le-a urmat.
Postat 18 Mai 2011, 22:48 de xxx
@Lipsa de politete
referitor la ceea ce scrii: "nu mi se pare etic sa aiba norma intreaga in ambele posturi pentru ca isi bate joc de munca in ambele locui in felul acesta",.cred ca habar nu ai ce se intampla in universitate!!... managerul de la maternitate este printre putinii universitari care este corect, isi desfasura activitaea didactica dupa masa in universitate si dimineata la maternitate. pentru tine,etic si corect este sa ai doua locuri de munca in acelasi nr. de ore?? cei mai multi medici universitari sunt angajati ai universitatii cu norma intrega si angajati ai spitalelor tot cu norma intreaga, cand ati vazut studenti in spital dupa masa sau medicii la spital dupa masa???, deci au doua locuri de munca care se desfasoara in acelasi timp!!!. pe de alta parte senatorii, deputatii ,alte pile, cu ore in universitate cand le desfasoara?, ar fi bine sa verificati orarul de munca al acestora in universitate si daca sunt prezenti. rectorul antal face reguli dar pretinde sa fie respectate doar de unii; unde are interese, tine ochii inchisi sau face pe prostul.
Postat 18 Mai 2011, 19:16 de documentare
Acces-direct la rector
Daca vin eu la el, acuma cand nevasta-sa e in concediu in strainatate, ii tai unghiile si-l fac sa se simta Rector Termal. N-o sa ma lase sa plec fara sa ma numeasca profesoara lui de "cioro-vaieli". Si la sfarsit o sa-i fac si un tatuaj acolo unde imi place mie !
Postat 18 Mai 2011, 17:03 de Oana zavoranu
Rectoru-i rector si-n sant !
Daca rectoru nu poate face ce vrea in Universitate, atunci ce rost mai are ? Daca comisia nu sta "culcat" in fata lui, atunci unde-i etica ? Daca rectoru nu poate imparti banii cui vrea, atunci cum sa-l asculte lumea ? Daca comisia de etica judeca corect, atunci rectoru trebuie dat afara ! Asta vreti ?
Postat 18 Mai 2011, 16:39 de Cornelus Termalus
Io si cu sogoru, merem cu motoru...
Sotia io plecat in vacanta, prietenii il mai cauta numai pana sta in Birou la Unchiu', da' ce te faci cu sogorii ? Ca-s multi si nesatisfacuti ! Dupa ce i-or facut, is mai rai ca sacalii...
Postat 18 Mai 2011, 14:38 de Sacalul Carlos
Sa vina camerista
Pai bine domnule, da' matale crezi ca lu' domnu' Cornel Antal nu-i cresc unghiile de la picioare ? Ca daca va uitati bine o sa vedeti ca umbla de asta iarna incaltat cu slapi ! Ei si atunci cine sa i le taie ? Cauta Comisiile astea pana gasesc ele niscaiva clienti ! Ca n-or fi toti angajatii Universitatii membri de Sindicat ! Problema e ca are negru sub unghii si d-aia fug toti de el !
Postat 18 Mai 2011, 14:05 de Dominic Strotz can
"Etica sunt io" (C. Antal)
N-ati inteles nimic ! Numele de "Comisie de Etica" e numai generic! Practic asta s-a infiintat numai formal pentru ca "scrie la Lege", iar de functionat nu are voie sa functioneze decat atunci si acolo unde o trimite Rectorul. De exemplu Rectorul vrea sa aplice o corectie unuia care gandeste liber: atunci Comisia de Etica il convoaca pe nenorocit si il "desfiinteaza". Care sunt urmarile actiunilor Rectorului prin intermediul Comisiei de Etica? Supusenie totala din partea subalternilor, sau concedierea ereticului ! Asta este "epurarea" la care Rectorul supune personalul Universitatii Oradea. Traiasca Etica !
Postat 18 Mai 2011, 13:46 de Familia Tarka'n
Lipsa de politete
Draga Dle Chirila, mi se pare cel putin lipsit de eleganta si diplomatie gestul de a face ironii ieftine din pricina numelui unei persoane. de asemenea slugarnicia fata de echipa Bolojan deja transpira prea mult din paginile saptamanalului dumneavoastra. Probabil banii lor aduc alinare dar nu ne credeti pe toti prosti si pe langa asta va pierdeti credibilitatea. Nu cred ca Bolojan are nevoie sau il ajuta aceste slugarnicii ieftine si de prost gust. Grebenisan are la dispozitie cai de atac ale deciziei nu trebuie sa se dea lovit. Si nu mi se pare etic sa aiba norma intreaga in ambele posturi pentru ca isi bate joc de munca in ambele locui in felul acesta.
Postat 18 Mai 2011, 13:45 de Vladimir
informare
Ar trebui sa fiti mai putini acizi si mai mult informati. Domnul profesor Cioara a fost cel mai inversunat adversar al doamei respective de la Textile, iar Comisia a propus sanctiuni in cel putin 3 sedinte ale Senatului, insa comisia doar propune iar senatul sanctioneaza. Cat despre faptul ca un lector conduce comisia de Etica, va aduc la cunostiinta ca in comisie sut alese cadre dicatice fara functii de conducere,profesorul Cioara este singurul care si preda Etica, prin urmare, de asta a fost ales presedinte prima data, dupa retragerea sa si a mai multor membri comisia nu prea a mai lucrat timp de un an jumate, de aceea senatul a insistat sa revina. Acesta este un inceput, cred ca este normal sa se inceapa cu cineva, daca s-a inceput sa se mearga si spre alte cazuri, comisia trebuie sesizata nu blamata pentru activitatea ei. PS Daca vroia cineva sa se razbune nu apela la Comisia de etica, ci se foloseau alte instrumente.
Postat 18 Mai 2011, 13:32 de adi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON