URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2011, 12:43

Bot şi "politica bunului simţ"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Nu putea exista an electoral fără Octavian Bot. Deşi cea mai puţin probabilă destinaţie era partidul din care a plecat ultima oară, Bot s-a întors tocmai acolo! Şi n-a fost reprimit în PDL pentru ochii lui frumoşi, ci din dorinţa acestui partid de a face totul pentru victorie. Chiar dacă "totul" înseamnă, de fapt, "orice"!"...

Asta scriam în 2008, când Octavian Bot adera la PDL după ce în 2004 îl părăsise de supărare că a fost tăiat de la Deputăţie de însuşi Traian Băsescu, la cererea Coaliţiei pentru un Parlament Curat, care îl acuzase de traseism.

Rămas fără "coledzi", Bot avea să vitupereze patru ani că "PD nu-i partid, ci o cameră de comerţ unde totul se vinde şi totul se cumpără", dar în 2008 - cum spuneam - revenea în noul PDL, justificându-se că "spre deosebire de PD, care la plecarea mea era în Internaţionala Socialistă, acum PDL e alt partid, membru în Partidul Popular European, de dreapta clar".
Au mai trecut patru ani şi acelaşi personaj trecut prin opt partide mereu cu scuza că erau de dreapta a anunţat spectaculos, lunea trecută, că se întoarce în PNL. Brusc, descoperise că "PDL este un partid de papagali, unde toţi repetă ce spune Băsescu"!

Mă gândeam ce-o fi în sufletul liberalilor bihoreni văzându-l la ştiri alături de Crin Antonescu. Probabil şi-au spus că acesta le dă două veşti, ca-n bancuri: una proastă şi una bună. Cea proastă era că cei înjuraţi de Bot trebuiau să-l accepte fiindcă asta slăbeşte PDL-ul. Vestea bună? Că, împreună cu PSD, PNL va ajunge sigur la putere anul viitor, doar nu se întorcea fripturistul dacă nu-i mirosea a victorie. Când le-am sondat reacţia, toţi mi-au spus că le era greaţă, dar "pe surse", fără să-şi asume deschis aversiunea. După ce au fost nevoiţi să se alieze cu PSD, mai înghiţeau, deci, încă o broască râioasă!

Tot săptămâna trecută, miercuri, conducerea PNL Oradea respingea, cu 9 voturi la 4, adeziunea lui Bot în organizaţia municipală, însă niciun fruntaş n-a vrut să recunoască public acest lucru. Motivul? Votul fusese "neoficial", menit să-i demonstreze lui Crin că Bot nu e dorit aici şi că, dacă îl vrea, n-are decât să-l ia la Bucureşti. Altfel spus, joc de partid, deşi mult mai eficient pentru imaginea PNL era să recunoască cinstit: nu-l vrem pentru că-l băgăm pe dracu-n casă!

În 2008, sloganul liberalilor era "Politica bunului simţ". Constat, totuşi, că şi PNL îşi abandonează principiile şi că, de dragul de a bate mai repede şi mai uşor PDL-ul, începe să-i semene, transformându-se de pe acum în azil pentru boschetarii politici.

În aceste condiţii, de la cine aşteaptă voturi? Pentru un alegător educat, cum e cel liberal, a vota un partid care promovează un personaj gata s-o taie ulterior unde-i va fi mai cald este fix ca şi cum şi-ar arunca votul la coş. Şi cine-i prost, atunci, să se obosească până la urne?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
usl
cine se aseamana se aduna ....
Postat 25 Mai 2011, 20:02 de cartita
Bot Octavian.
Intoarcerea fiului risipitor la ciolanul ispititor.
Postat 25 Mai 2011, 17:04 de Apolitic.
Trezirea la realitate!
Se spune ca in dragoste, razboi si politica este posibil orice. Politica este arta de a transforma o minciuna in adevar, iar la acest capitol traseistul Bot este super specializat. Se pune totusi o fireasca intrebare: de acest gen de politicieni are nevoie PNL, respectiv USL? Raspunsul il va primi PNL, USL si Antonescu la alegerile din 2012. Asemenea greseli sunt, in fapt, cadouri nemeritate primite de PDL si Basescu de la actuala opozitie. Domnilor de la PNL si USL, treziti-va la realitate!
Postat 21 Mai 2011, 17:24 de safe
politica bunului simt ?
nu exista asa ceva la bot.
Postat 21 Mai 2011, 16:30 de name
darwin award
asemeni sobolanilor, traseistii sunt primii care o iau la sanatoasa cand urmeaza o schimbare majora. bineinteles, sar in barca cea care, cred ei, ca nu se va scufunda.
Postat 21 Mai 2011, 08:27 de darwin
out
traseistii ar trebui exclusi din politica. azi face paguba cu o echipa, maine cu cealalta. cam asa sunt, la o scara mai mare, udemeristii.
Postat 21 Mai 2011, 08:06 de fara traseisti
debilule!
lasa-neeee, bai javra!
Postat 20 Mai 2011, 17:28 de rogerius
afara cu lichelele !
afara cu hienele oportuniste din politica !
Postat 20 Mai 2011, 17:20 de anca
dar de grebenisean ce zici (de ce nu zici) ?
pai grebenisan nu e tot un traseist ???????? clientii bolovanului........
Postat 20 Mai 2011, 17:14 de ordean
In sfarsit
poi daca dom` deputat nu are oOle in regula, ce mai cauta in politica? Vorba lui Nastase4case, cineva a gresit la numaratoare
Postat 18 Mai 2011, 15:32 de Oradea4Ever
replica la articol
Dar s-a albit la parin fotografia postat la articol in campania electorala de pe afisul electoral PDL ?:))=))Deputatu ex PDL actualmente PNL Octavian Bot nebunelul cei straluceste chelia si tichia de margaritar a debilului mintal :))=))Trebuia sa-si traga glontul in cap scapam de el , nu ne mai chinuia atita cu politica lui pidilie ca acuma-i penala si potrivit legi odata ce ai schimbat partidul pierzi functia senator, deputat,primar ,consilier si indiferent la ce partid ai plecat si lace partid ai venit,iar daca PDL Bihor lasa lucrurile asa si nu aplica legea, inseamna ca sunt prostii prostii prostii!:))=))Ce daca este zice-se ,,avocat `` ? debiliu instabil emotional acuma o trecut la PNL Bihor si pe acestia o sa-i traga in jos de pe lista ,sa nu zicem ca o sa-i traga pe p........:))=)) Nu degeaba si-a tratat impotenta in Austria pe banii contribuabiulului roman simplu cetatean al acestei tari ROMANIA cu suma de 180 000 de euro in clinica unde a fost si internat si presedintele Traian Basescu :))=)).Mai bine se interna in Romania in spital ca faceau cei din PDL martir erou din el cazut la datorie si cresteau in sondaje .:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Mai 2011, 13:48 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON