URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2010, 11:45

10 sfaturi pentru Grebenişan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Domnul Gavrilă Grebenişan a fost numit în funcţia de manager la Maternitate. Universitarul orădean are un trecut politic zbuciumat. Ca membru PNL a fost numit şef la RAR, dar pentru că a refuzat să facă nişte servicii fraţilor Micula a fost mazilit. A plecat la PLD, apoi la PDL, iar acum s-ar fi întors la liberali, numai că n-a fost reprimit.

Ştiu ce e în sufletul lui de inginer devenit peste noapte mamoşul şef al municipiului, aşa că m-am gândit să-i dau câteva idei pentru a-şi putea duce sarcina la bun sfârşit.

1. Domnul Grebenişan nu e un neavenit în medicină. Dânsul e doctor, chiar dacă în mecanică, aşa că poate dezbrăca liniştit pe oricine.

2. Fiind as în mecanică, poate reproiecta chiuretele sau să optimizeze forcepsurile.

3. Experienţa sa de la RAR e benefică la Maternitate. De acum înainte femeile vor fi ridicate pe masă cu elevatorul.

4. Steriletele vor putea fi înlocuite cu platinile de la maşini, fiind vorba de acelaşi material.

5. La ieşirea din sala de naşteri, copiii nu vor mai avea numele inscripţionat pe braţ, ci vor fi direct poansonaţi, ca să nu mai poată fi înlocuiţi.

6. Bebeluşii nu vor mai primi certificat de naştere, ci de înmatriculare.

7. În cazul raclajelor, sonda va avea şi rolul de a măsura nivelul de poluare a lăuzei.

8. Cum la RAR şpaga era în floare, nu va fi o mare problemă să se adapteze cu ea la Maternitate.

9. Când se recurge la ajutorul unei mame-surogat, procedeul poate fi asimilat cu cel de recarosare.

10. Planificarea naşterilor se poate face online, ca la RAR. Femeia care nu naşte la data solicitată îşi pierde rândul şi trebuie să se reprogrameze.

Trăiască inginerii, oriunde s-ar afla!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
da ce sa faci ?
vreau sa-i zic lui bace ceva, esti un idiot fara masura, cred ca ai cunoscut un om care ti-a facut tie bine odata, eu l-am cunoscut mai bine ,este un fel de iuda pe-o parte te pupa pe alta te vinde. asa ca nu mai veni cu lectii de atotstiutor ca nu esti asa cunoscator cum vrei sa pari . de aceea a fost o curva politica ? si de aceea a fost prin lund din bani partidului? sau multe alte minciuni pe care oameni inocenti ca tine le cred. hai pa
Postat 25 Ianuarie 2011, 17:06 de menx
Demisia de onoare.
Al 11-lea sfat, de bun simt, daca mai putem vorbi despre asa ceva: demisia de onoare!
Postat 21 Iulie 2010, 11:50 de safe
cameleonii
jos traseitii politici ! jos oportunistii nesimtiti, fomistii buni la toate si la nimic !
Postat 17 Iulie 2010, 00:34 de oradean
HAI SICTIR...
Da,traiasca inginerii...! Daca ati avea mai multi ingineri la conducere ati vedea ca perfectiunea cotelor si a executiei , formata in practica proiectarii ar face ca lucrurile sa mearga mai bine in tara. Mult mai bine decat o prezinta unii ziaristi tupeisti si pupincuristi precum redactorii fituicii asteia. ?v=RNOdcBUJ3eU
Postat 16 Iulie 2010, 11:01 de BUREBISTA
anti
bei famiglia lui Grebe, astia care postati prostii pe aicea, plecati ma la tara la paminturile voastre finca vin vremuri grele si voi politrucii sper ca veti fi loviti cel mai rau in gura, pe unde o meritati ..... hai 'pa
Postat 16 Iulie 2010, 10:30 de iancsi
zic si eu
Bace', iti propun sa le servim un vot de blam ziaristilor chirila si cris. dar inainte de asta ar trebui sa le cerem CV. si o declaratie de avere. atata timp cat iti permiti cu un tupeu nerusinat sa-ti dai cu parerea in toate problemele universului, sa ataci si sa jignesti pe cine iti cade la mana, sa batjocoresti persoane publice fara sa respecti macar o minima deontologie profesionala inseamna ca ceva din trecutul sau prezentul tau iti da dreptul la asa ceva. sa le cerem sa se arate. si mai ales sa ne convinga ca performantele lor ii indreptateste sa scrie cate un editorial la 2-3 saptamani. dupa frecventa editorialelor ma indoiesc de capacitatile intelectuale. dupa continut.......decideti voi.
Postat 15 Iulie 2010, 23:06 de bloger
Bace'
citesc cele de mai jos si ....... ma bucur ! sincer! Mai exista oameni de bine pe lumea asta si Va multumesc ! Mai, bace , si aici ma refer la chirila mircea (litere mici) - frumoasa meserie ai!!!!!. Seful tau e foarte multumit de articolele tale de te tine pe prima pagina. Te-ai luat de cine nu trebuie, gunoiule ! L-am cunoscut pe Grebenisan si impresia pe care mi-a lasat-o a fost a unui OM cu mult, mult bun-simt ! Ar trebui sa-ti ceri scuze, magarule ! Ar trebui sa-l suni si sa-ti ceri scuze ! Daca ai fi barbat, daca ti-a mai ramas un dram de demnitate ar trebui sa-ti ceri scuze. NU ESTI IN MASURA SA DAI SFATURI ! Cu atat mai mult lui Grebenisan !
Postat 15 Iulie 2010, 16:19 de Turnesol
nu te mai vindeci....
Cum tu nu produci de cca 20 de ani decat articole superficiale, forme fara fond, zici bine: traiasca inginerii ! Sunt sigura ca va face treaba buna, asa cum a mai facut, dupa cum sunt sigura ca vom mai citi articole fara consistenta in bihoreanul! Brava, dom'le !
Postat 14 Iulie 2010, 08:15 de anemarie
impotenta jurnalistica
citesc pe bloguri sau pe forum sute de comentarii absolut geniale, cu un umor debordant si o abordare atenta a problemelor. de multe ori regret ca nu suntem capabili sa avem jurnalisti de talia acestor anonimi. din pacate ei nu vor avea loc niciodata in fata oportunistilor care ne intuneca viata. dar sa nu disperam. romania se schimba, ca vor sau nu vor acest gen de ziaristi. pentru ca cel putin deocamdata nu puteti opri dreptul la opinie. tranzitor sub protectia anonimatului. dar numai tranzitor.
Postat 13 Iulie 2010, 23:22 de bloger
Lucescu
Articol cu mistocareala romaneasca ieftina. Daca a facut ceva neconform in saptamana de cand e manager, de ce nu ne informati obiectiv? Sa acordam o perioada de gratie, sa vedem ce face intr-adevar, bine sau rau pentru spital. Parerea mea.
Postat 13 Iulie 2010, 15:33 de Daniel
penibil
penibil. din nou articol penibil marca cris sau chirila. in fond si la urma urmei ce sa le cerem. cum sunt drumurile in bihor, cum este sanatatea, cum este invatamantul asa este si presa. de unde nu-i nici dumnezeu nu cere. macar sa recunoastem cinstit starea de lucruri. sa nu ne amagim. sa nu mai facem pe lupii moralisti. sa ne stim toti limitele. atata putem. trist.
Postat 13 Iulie 2010, 15:23 de cititor
Mai chirila (am scris intentionat cu litera mica!!!)
Daca tu ai ajuns mare ziarist, nenea ce cusur are? Intelegi ce vreau sa spun?
Postat 13 Iulie 2010, 14:58 de nicolae balcescu
O parere
Dle. Chirila sunteti nesimtit! Daca ati fi scris un articol cu sfaturi de bun simt n-ati mai fi fost dumneavoastra... Vad ca si Bihoreanul se transforma, incet-incet, in Click, CanCan sau chiar Libertatea.
Postat 13 Iulie 2010, 14:55 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON