URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2019, 13:39

Ororile de la Caracal, povestite de criminal: Dincă a scris, în celulă, ce le-a făcut Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu

Ororile de la Caracal, povestite de criminal: Dincă a scris, în celulă, ce le-a făcut Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu sursa foto: https://playtech.ro/
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi informaţii cutremurătoare despre crimele de la Caracal au ieşit la iveală, mărturisite chiar de Gheorghe Dincă.

Digi24 a dezăvăluit, sâmbătă, că, în celula lui din Penitenciarul Jilava, ucigaşul a scris pe hârtie ce le-a făcut adolescentelor Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, povestind în detaliu cum le-a răpit, le-a chinuit şi, la final, le-a omorât.

Luiza Melencu, patru zile de chin

Despre Luiza, Dincă a scris că a luat-o la ocazie pe 14 aprilie şi de îndată ce a intrat în vorbă cu ea „s-a înfierbântat. „Mi s-a aprins becul. Nu mai judecam. Doream doar sex”, a scris criminalul.

După ce fata a refuzat cei 30 de lei pe care el i-a oferit pentru servicii sexuale, a legat-o cu cureaua şi a lovit-o peste faţă, legând-o apoi la ochi, ca să nu vadă unde o duce.

Când a ajuns acasă, Dincă era aşteptat de un vecin, pe care l-a lăsat să o violeze pe Luiza. De altfel, DIICOT a anunţat, pe 27 noiembrie, că a arestat şi un alt bărbat, Ştefan Risipiceanu, pentru că a violat-o pe adolescentă, în casa lui Gheorghe Dincă.

În jurnalul lui din închisoare, Dincă mai scrie că pe 17 aprilie, enervat că Luiza i s-a opus, a bătut-o. Apoi, s-a dus să dea de mâncare la nutrii şi când s-a întors a văzut că „fata nu mai mișca, iar mâinile erau moi”. După patru zile de chin, Luiza Melencu a murit.

Cu sânge rece, inculptaul scrie cum a incinerat-o pe fată: „Am luat o cârpă înmuiată în motorină și am băgat-o pe fereastra butoiului după care i-am dat foc cârpei, luând și corpul foc, aruncând în butoi deșeuri de plastic. Am mers în casă și am adunat tot ce am crezut că trebuie ars și am pus pe foc - aruncând când scădea focul tot felul de deșeuri de plastic. După ce au ars de tot, am mișcat cu un lemn să văd ce este în butoi și am văzut bucăți de oase și cenușă. Am intrat casă și am stat pe pat, lungit, adormind.”

A doua zi, Dincă spune că a folosit un făraș pentru a strânge cenușa și osemintele calcinate. Apoi, ar fi aruncat totul la marginea unei păduri. A doua zi a cumpărat o cartela prepay pentru a-i liniști pe părinții Luizei.

Alexandra Măceșanu, a doua victimă în 4 luni

După patru luni de la această crimă, Dincă a luat-o la ocazie pe Alexandra Măceşanu. „Am crezut în mintea mea că am găsit o parteneră de sex și am început să mă înfierbânt”, scrie criminalul.

Scenariul a fost similar: i-a oferit fetei 50 de lei pentru sex, aceasta a refuzat, iar el a răpit-o, legând-o pe bancheta din spate. Ajuns acasă, Dincă a violat-o pe tânără.

A doua zi (25 iulie 2019), la ora 6, Dincă își bea cafeaua, iar victima sa era legată de pat. Fata îi spune că o doare capul și burta și că ar avea nevoie de medicamente, iar inculpatul merge la o farmacie. „Am legat-o la picioare cu o ață, dar am luat și un lanț și sârmă și am legat-o din nou cu lanțul de picioare lăsând între 50 de centimetri după care am legat lanțul de patul metalic”.

Când s-a întors, la ora 12, a găsit-o pe Alexandra dezlegată şi cu telefonul în mână. Criminalul nu ştia, dar fata sunase la 112, cerând ajutor. Dincă a bănuit însă că Alexandra a folosit telefonul, aşa că s-a enervat.

„Am lovit-o destul de tare, căzând jos, lovindu-se cu capul de ciment - dar nu mai aveam control. Am realizat că am omorât-o”, a scris el. A scăpat de cadavru, la fel cum a făcut cu Luiza: „Am mers la butoi și am așezat scândurele deasupra sitei, am mers la Alexandra, am învelit-o cu o husă de pat, am ieșit pe ușă, am luat-o la umăr cu picioarele în față. Ajungând la butoi, am băgat-o. (…) Am adăugat pe foc o plasă de plastic ce avea în ea 2-3 kilograme de vaselină. Iar ultima dată, o bucată de carton bituminat din acela gros. Telefonul pe care l-a atins Alexandra și tot ce era atins de ea, le-am pus pe foc”.

Jurnalul lui Gheorghe Dincă se încheie în ziua de 26 iulie, când la ora 6 își amintește că l-a trezit zgomotul câinilor care anunțau mascații.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
si cadavrele?
Nu aveti cadavrele mai mincinosilor! ADN-ul nu potriveste!
Postat 15 Decembrie 2019, 08:34 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON