URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2012, 18:47

Orădenii, îndemnaţi să aleagă parcul pe care vor să-l vadă amenajat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului ADDePT Bihor şi Primăria Oradea, compania de credite de consum Provident Financial România a lansat programul "Fiecare parc are povestea lui", prin care orădenii sunt invitaţi să decidă care este parcul din oraş care are cea mai mare nevoie de reamenajare.

Astfel, între 3 şi 18 septembrie, orădenii sunt îndemnaţi să intre pe site-ul www.parcultau.ro şi să aleagă una din cele trei propuneri de amenajare, alese împreună cu funcţionarii Primăriei: crearea unui loc de joacă în cartierul Dragoş Vodă, reamenajarea locului de joacă din parcul Ghioceilor sau crearea unui loc de joacă pe strada Sovata. "Locul de joacă care va primi cele mai multe voturi din partea comunităţilor locale va fi reamenajat în octombrie printr-o finanţare asigurată integral de Provident. În plus, compania se va implica activ în reamenajarea parcului câştigător cu peste 30 de voluntari", se arată într-un comunicat remis luni de Provident.

"Suntem bucuroşi să putem contribui la dezvoltarea comunităţilor în care clienţii, agenţii şi angajaţii noştri trăiesc şi lucrează. Acest proiect s-a născut la iniţiativa angajaţilor noştri care îşi doresc să participe activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile pe care le deservesc. Voluntariatul face parte din modul prin care înţelegem să fim o companie responsabilă. Peste 900 de angajaţi şi agenţi s-au implicat în 2011 ca voluntari în astfel de acţiuni, o bună parte fiind iniţiate chiar de ei", a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Provident a început acest program în 2010, până acum fiind amenajate 5 parcuri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova şi Târgu Mureş. În Cluj Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
parte din exagerarile capitalismului
camatari cu acte`n regula, dupa ce dau imprumuturi cu DAE de 4007% vin sa arate cat de responsabili sunt.
Postat 04 Septembrie 2012, 14:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON