Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a început o inventariere a deşeurilor vegetale pe care le aruncă orădenii. Timp de mai multe săptămâni, muncitorii vor fi atenţi la crengile şi celelalte resturi vegetale din oraş, pentru a afla ce categorie de orădeni ar putea fi convinşi să nu mai arunce aceste deşeuri, ci să le refolosească pentru realizarea de compost, adică îngrăşământ agricol natural.
După ce vor aduna de pe teren suficiente date relevante, reprezentanţii RER Ecologic Service vor oferi gratuit unui număr de 150 de cetăţeni recipiente specifice în care aceştia să poată să-şi facă acasă compostul.
Oricine poate să-şi „prepare” singur îngrăşământul natural, folosind deşeuri bogate în carbon, cum sunt frunzele uscate, ramurile de copaci, hârtiile, cartoanele ori cojile de ouă, precum şi deşeuri bogate în azot, cum sunt cojile de fructe şi legume, iarba şi frunzele verzi. Cantităţi egale din cele două tipuri de deşeuri se pun într-un recipient cu găuri de aerisire. Cea mai bună amplasare pentru container este într-un loc umbros, ferit de vânt.
Grămada de compost trebuie bine udată şi amestecată tot la două zile. Compostarea se încheie de regulă după 18-20 de zile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.