URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2021, 15:00

Oradea va mai avea o sală de sport. Dar la ce-i va folosi?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vocea poporului grăieşte: "Bolojan nu iubeşte fotbalul, a desfiinţat echipa fanion şi va dărâma bătrânul stadion spre desfătarea dezvoltatorilor imobiliari şi pentru a şterge orice urmă de fotbal din istoria Oradiei". Alţii susţin altceva: "Bolojan a imaginat un stadion nou şi acum vrea să facă şi echipă, altfel nu se explică fuziunea FC Bihor cu CAO. De ce să dăm bani din impozitele noastre pentru o activitate care s-a dovedit o gaură neagră şi o metodă patentată de sifonare a banului public?".

Cred că nu construirea sălii sporturilor și cea a stadionului au fost cele mai complicate investiţii din administraţia Bolojan-Birta. Problemele cu autorizaţiile, cu terenul, cu asigurarea fondurilor sunt mizilicuri pe lângă ce urmează.

Este de domeniul evidenţei că, după inaugurarea noii săli de sport şi construirea stadionului, baza sportivă va fi la ani lumină faţă de oferta sportivă a municipiului. Cum s-ar zice, avem deja potcoavele, dar ne mai lipsesc caii.

În principiu nu e rău ca, înainte de a investi în echipe, să ai o infrastructură sportivă impecabilă, chit că lucrurile ar putea merge şi în paralel. Edilii trebuie să se aştepte la reacţii din partea celor care nu înţeleg de ce ne trebuie mândreţi de baze sportive, dacă nu avem echipe.

Din păcate, e puţin probabil să avem echipe şi în alte sporturi, câtă vreme şeful CSM-ului este interesat exclusiv de baschet, unde-i cald şi bine.

Ca să poţi utiliza sala cea nouă şi stadionul şi pentru altceva decât concerte sau adunări de partid, trebuie să faci echipe de handbal şi de volei, chiar dacă pentru asta trebuie să mai ciopleşti din generosul buget acordat baschetului.

Apoi e vremea ca Primăria, în strânsă legătură cu Inspectoratul Şcolar, să stimuleze sportul juvenil, unde nici nu ar avea probleme cu asigurarea legală a finanţării, fiind vorba de amatori.

Asta, pentru că ideea de a importa vedete expirate pe bani veritabili s-a dovedit falimentară în timp. E drept că nu pentru toată lumea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Sala de mese
Să nu uităm că cele mai de succes evenimente orădene sunt festivalurile mâncatului și băutului. Așadar, de acum înainte, vom avea unde să practicăm sporturile de masă fără să ne plouă în farfurie.
Postat 28 August 2021, 14:48 de FaBULA
pai
pai cred ca efectuarea de activitati sportive se si urmareste. Daca le iese ce au planuit in zona aia(stadioanele, terenurile institutii de educatie sportive si pana la urma chiar spitalul proiectat in proximitate), daca tuturor ne iese planul ala atunci tine de oamenii din orasul asta, in special antrenorii sa organizeze cat mai multe sporturi si sa atraga copiii in primul rand. Personal sunt de parere ca daca baza exista si ofera toate facilitatile, vor aparea si activitatile sportive. Nici macar nu mizez pe concerte, oradenii nu sunt notorii pentru mersul la concerte pe bani... dar cine stie. Alea oricum sunt ocazionale.
Postat 28 August 2021, 12:50 de nihil
Oradea pe maini bune : )))
Noua sala de sport va avea o singura destinatie : "biserica" neoprotestanta, pentru ca actuala sala nu mai satisface pretentiile cuviosilor pokemoni. La schimb, pocaitii vor asigura birtinezului voturile electoratului galbejit si ascultator. Pentru ca .... golania birtinezului nu cunoaste limita...
Postat 28 August 2021, 01:21 de Silver_Cat
circ să fie, că pâine nu știm nici cât costă
Din performanță sportivă tânărul câștigă o bursă de studii, apoi un loc la o echipă profesionistă ca sportiv sau o slujbă bine plătită ca absolvent. Asta în America! La noi bursa de studii o ia fără muncă și loaza care a copiat la bacalaureat la 35 de ani, iar slujbele bune sunt aproape exclusiv la stat unde te angajează cumătrul de la partid. Sport profesionist la noi egal fotbal egal bani la negru egal ... Avem universități făcute ca să primească prefesorii-plagiatori salarii de Harvard, avem instituții birocratice la stat ca să lucreze în ele fufe tatuate și papițoi pensați, avem absolvenți de facultăți ca să lucreze agenți de livrari sau casieri la mall. La toți ăștia le place să iasă seara la stadion și la sala polivalentă. Lor le face Bolo circul ăsta...
Postat 27 August 2021, 16:36 de decalog
sportul de masa
nu doar sportul juvenil cu liceul sportiv ci si facultatea de sport a universitatii oradea cu tinerii adulti.
Postat 27 August 2021, 16:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON