URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
21 Martie 2023, 13:41

Oradea sărbătorește Ora Pământului cu muzică: Sute de elevi din 10 coruri vor cânta pentru sănătatea Pământului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 25 martie, orădenii sunt invitați să stingă lumina, pentru sănătatea planetei, și să celebreze Ora Pământului cu muzică.

„La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta. Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului by Cantus Mundi 2023, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cantus Mundi este un program național de integrare socială prin cântec coral, iar anul acesta va organiza concerte în 64 de localități din 34 de județe. În Bihor, vor avea loc patru concerte: două în Oradea, unul în Sânmartin și unul în Aleșd.

Cel mai mare concert va fi cel din Parcul 1 Decembrie din Oradea, unde, începând cu ora 20.30, 385 de elevi din 10 coruri Cantus Mundi vor cânta pentru sănătatea pământului: Corul Școlii Gimnaziale „Dacia”, dirijor Matiuț Monica-Mirela; Corul Liceului „Don Orione”, dirijor Arendas Nicoleta Claudia; Corul „Csilinka”, dirijor Darabont Aliz; Corul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, dirijor Șandor Ioana; Corul claselor V-VIII de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, dirijor Șandor Ioana; Corul Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”, dirijor Jula Mihai; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, dirijor Țâmpu Nicoleta Emilia; Corul Școlii Gimnaziale Nr. 11, dirijor Copil Daniela; Corul Liceului Sanitar  „Vasile Voiculescu”, dirijor Copil Daniela; Corul de Copii al Liceului „Emanuil Gojdu”, dirijor Vulpe Delia.

Un alt cor, cel al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, format din 25 de copii dirijați de Zaha Alina, va concerta în centrul Oradiei. Organizatorii nu au precizat, însă, și locul exact al recitalului.

În aceeași zi și de la aceeași oră, în comuna Sânmartin, la Statuia Eroului Necunoscut, se vor reuni cei 25 de copii din Grupul de Chitări „Floare de Lotus”, coordonat de Pantea Loredana, iar la Aleșd vor fi prezenți în curtea Liceului Teoretic „Constantin Șerban” 100 de copii dirijați de Ionoi Pereț Flavia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON