URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2023, 13:41

Oradea sărbătorește Ora Pământului cu muzică: Sute de elevi din 10 coruri vor cânta pentru sănătatea Pământului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 25 martie, orădenii sunt invitați să stingă lumina, pentru sănătatea planetei, și să celebreze Ora Pământului cu muzică.

„La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta. Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului by Cantus Mundi 2023, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cantus Mundi este un program național de integrare socială prin cântec coral, iar anul acesta va organiza concerte în 64 de localități din 34 de județe. În Bihor, vor avea loc patru concerte: două în Oradea, unul în Sânmartin și unul în Aleșd.

Cel mai mare concert va fi cel din Parcul 1 Decembrie din Oradea, unde, începând cu ora 20.30, 385 de elevi din 10 coruri Cantus Mundi vor cânta pentru sănătatea pământului: Corul Școlii Gimnaziale „Dacia”, dirijor Matiuț Monica-Mirela; Corul Liceului „Don Orione”, dirijor Arendas Nicoleta Claudia; Corul „Csilinka”, dirijor Darabont Aliz; Corul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, dirijor Șandor Ioana; Corul claselor V-VIII de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, dirijor Șandor Ioana; Corul Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”, dirijor Jula Mihai; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, dirijor Țâmpu Nicoleta Emilia; Corul Școlii Gimnaziale Nr. 11, dirijor Copil Daniela; Corul Liceului Sanitar  „Vasile Voiculescu”, dirijor Copil Daniela; Corul de Copii al Liceului „Emanuil Gojdu”, dirijor Vulpe Delia.

Un alt cor, cel al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, format din 25 de copii dirijați de Zaha Alina, va concerta în centrul Oradiei. Organizatorii nu au precizat, însă, și locul exact al recitalului.

În aceeași zi și de la aceeași oră, în comuna Sânmartin, la Statuia Eroului Necunoscut, se vor reuni cei 25 de copii din Grupul de Chitări „Floare de Lotus”, coordonat de Pantea Loredana, iar la Aleșd vor fi prezenți în curtea Liceului Teoretic „Constantin Șerban” 100 de copii dirijați de Ionoi Pereț Flavia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON