URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2021, 14:10

Oradea sănătoasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trecerea dintre 2020 spre 2021 a fost oglinda unui an extrem de complicat, plin de incertitudine şi, în aceleaşi timp, de speranţă. Speranţa că, odată cu noul an, vom fi început drumul spre normalitatea pe care nu am ştiut să o apreciem şi pe care azi o putem face mai bună.

În 2021, cea mai importantă prioritate a oraşului, şi cred că şi a orădenilor deopotrivă, este să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a stopa efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

În condiţii nemaiîntâlnite, 2020 ne-a făcut să ne dăm seama cât de vulnerabili suntem, iar acum trăim cu speranţa că medicina modernă va reuşi să învingă această pandemie. Conform datelor oficiale, vaccinurile produse deja sunt în măsură să stopeze şi să preîntâmpine efectele, din păcate în unele cazuri fatale, pe care acest virus le are asupra noastră. 

Suntem în 2021 cu câteva perspective solide de îmbunătăţire a situaţiei. Vaccinarea ne dă şansa de a ne reconstrui viaţa normală, cu o mai mare atenţie la ce este cu adevărat important şi la cei din jurul nostru.

Oradea ultimilor ani a fost adesea un exemplu pozitiv şi o sursă de mândrie pentru mulţi dintre locuitorii săi. Vaccinarea este primul pas pe care putem să-l facem pentru a ajuta acest oraş să devină mai puternic şi din nou o sursă de inspiraţie.

Refuzul de a ne vaccina reprezintă, în primul rând, un pericol pentru noi înşine şi, la fel de cert, pentru cei dragi sau pentru cei pe care-i întâlnim în tramvaie sau la piaţă, punând astfel în pericol "binele public pe care cu toţii suntem chemaţi să-l slujim şi să-l protejăm".

În România vaccinarea este gratuită, voluntară şi opţională, fiecare dintre noi putând să decidem dacă ne vaccinăm sau nu. Sper ca orădenii să ia această decizie corect informaţi, dar în acelaşi timp cu gândul la următorul principiu: "Să avem grijă de noi înşine, pentru a putea avea grijă unul de altul"!

Mihai Jurca
city-managerul Oradiei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bla-bla-bla ... propagandiștii bat câmpii, pentru că nu au de lucru la serviciu !?!
Vacinați tot de câte 4 ori pe an, vom fi mai buni de plătit taxe și impozite, ca să poată bate câmpii în continuare toți "neterminații" !?! A ajuns mare sfetnic Mihăiță la oraș ... așa că poate scrie desprw lucruri pe care nu le înțelege niciun pic. Vaccinul, citymanagerule, nu face ca tu să nu te infectezi și să dai mai departe ... ci doar te plasează în categoria asimptomaticilor. Or, acest lucru, nu ucide coronavirusul mai mult decât un spray nazal protectiv ... iar bolile grave (cum ar fi cancerul limfatic sau diabetul zaharat) vor trece prin tine mult mai agresiv, dacă organismul se bate doar cu Covidul în perioada de valabilitate a vaccinului !?! Doar imunizarea naturală, sprijinită cu ivermectină spre exemplu, poate asigura sănătatea organismului uman, în perioada așa-zisei pandemii de SARS-CoV-2 !?!
Postat 28 Ianuarie 2021, 16:19 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON