URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2020, 15:16

"Oradea, oraş verde". Municipalitatea vrea să mărească suprafaţa de spaţii verzi cu 118 hectare până în 2030

Municipalitatea vrea să mărească suprafaţa de spaţii verzi din Oradea cu 118 hectare în următorii zece ani.

Consiliul Local a aprobat luni cu unanimitate de voturi programul "Oradea, oraş verde" care prevede extinderea spaţiilor verzi, astfel încât procentul de populaţie care are un parc la mai puţin de cinci minute de mers pe jos de lângă casă să crească de la 73,91%, în prezent, la peste 90% în 2030.

"Aceste spaţii sunt identificate. Instituţia Arhitectului Şef va conserva amplasamentele, nemaipermiţând eliberarea de autorizaţii de construcţie pe ele. În anii următori, prin achiziţii sau exproprieri vom fi în situaţia în care în toate cartierele din Oradea la 5 minute de mers pe jos va fi o zonă verde", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit programului "Oradea, oraş verde", destinat regenerării urbane, suprafaţa de spaţii verzi din municipiu ar urma să crească de la 534 hectare, în prezent, la 652 hectare.

Printre spaţiile verzi aflate în proiect se numără viitoarea grădină urbană de lângă parcul Salca, viitorul parc din Cartierul Tineretului a cărui suprafaţă va ajunge la 1,5 hectare, dar şi 65 de hectare de zone împădurite care urmează să fie realizate în colaborare cu Garda Forestieră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ha, ha, ha!
Si pt. a face loc puietilor taie in draci arborii maturi!
Postat 02 Septembrie 2020, 05:34 de pinonel
Bomba cu ceas
Primele 6 hectare le gasim aici:[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primaria-oradea-va-expropria-64-hectare-de-teren-pentru-amenajarea-gradinii-urbane-nufarul-157830.html].Printre lacrimi de bucurie,ca vom avea parcuri berechet de n-o sa ne ajunga dezinsectiile,recitim un articol din 2018:[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/nu-plecam-proprietarii-caselor-ramase-intre-blocurile-din-strada-slatinei-se-opun-exproprierii-144737.html].Iata mostenirea Luceafarului:"Asociatia Municipiilor din Romania va initia un proiect de lege prin care se propune exproprierea in regim de urgenta si pentru operatiuni de regenerare urbana, amenajarea spatiilor verzi si renovarea cladirilor de patrimoniu, a declarat pentru HotNews.ro Ilie Bolojan, primarul orasului Oradea si presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania." [https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22073763-asociatia-municipiilor-pregateste-proiect-lege-care-permita-exproprierea-rapida-pentru-operatiunile-regenerare-urbana.htm]. Lucifer=(Light-Bringer)...aducatorul de lumina.Welcome to hell
Postat 01 Septembrie 2020, 21:34 de excalibur
daca te pui in locul proprietarului... Ideal ar fi sa il exproprieze din start de pe-acum, decat sa il pagubeasca si mai mult pe proprietar
"Aceste spaţii sunt identificate. Instituţia Arhitectului Şef va conserva amplasamentele, nemaipermiţând eliberarea de autorizaţii de construcţie pe ele. În anii următori, prin achiziţii sau exproprieri" Adica daca ai norocul sa fie terenul tau, inca 10 ani platesti impozit pe el, dar nu ai voie sa il valorifici in nici un fel (nu tu parcare, nu tu cladire, nu tu ferma de porci, nu tu papusoi in centru orasului), nu ti-l cumpara nimeni pentru ca isi da seama ca n-are valoare daca nu poate fi valorificat, si peste 10 ani ti-l exprorpriaza primaria la bani de nimic, ca si-asa, conform valorii de piata (cu reglementarile urbanistice impuse de ea insasi) nu are valoare...
Postat 01 Septembrie 2020, 18:30 de unu
Strazi
Stiu ca in unele starzi e imposibil, dar in foarte multe locuri din oras s-ar putea lua exemplu de pe strada Tudor Vladimirescu. Cam toate bulevardele, Decebal, Magheru, Nufarului, Dacia ar putea arata la fel. S-au construit strazi noi, drumuri de legatura noi fara un copac plantat pe marginea soselei. Ex. drumul nou spre Fughiu prin Podgoria, in loc de copaci cresc buruieni pe marginea soselei, in unele locuri chiar intre safalt si bordura.
Postat 01 Septembrie 2020, 16:35 de Hoppmester
Vopsea verde este la orice retailer de profil ...
... iar noi parcuri și părculețe orice vinitură știe să inventeze !?! Plus că genericul "Oradea Verde" e o simplă exprimare ce nu convinge pe nimeni la metru pătrat, că nu-i nicio scofală să faci preiecte de genul unui "Parc într-un Oraș". Dacă chiar ar avea minte edilii, ar face taman invers decât fac alți "politruci" ca ei și ar promova pentru Oradea ideea unui ... "Oraș într-un Parc" !?!
Postat 01 Septembrie 2020, 16:15 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON