URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2020, 16:11

Soluţie pentru deşeurile vegetale ale orădenilor: saci de unică folosință de la RER Vest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Soarele va încălzi tot mai tare pământul, iar grădinile vor prinde iar viaţă. Specialiştii spun chiar că în perioada de creştere, adică între lunile aprilie-iunie şi septembrie-octombrie, gazonul ar trebui tuns săptămânal, aşa că grădinarii se aleg cu destule resturi verzi.

Pentru orădenii care au spaţii verzi pe care le îngrijesc, dar nu folosesc resturile vegetale pentru a face compost, RER Vest are soluţia. La fel ca anul trecut, operatorul licenţiat de salubritate oferă spre vânzare saci dedicaţi resturilor vegetale. Fiecare sac are o capacitate de 120 litri şi este transparent, astfel încât să se poată vedea dacă în interiorul său se află doar deşeuri vegetale.

Un astfel de sac costă 5 lei (cu TVA inclus), iar în acest cost, clientul RER Vest plăteşte şi colectarea şi transportul deşeurilor. Clienţii îi cumpără, îi duc acasă, îi umplu cu resturi de gazon sau frunze, iar apoi, în ziua de luni, îi lasă în stradă, la limita proprietăţii. Muncitorii firmei de slaubritate colectează aceşti saci din tot oraşul în prima zi a săptămânii.

Sacii pot fi achiziţionaţi de la sediul RER Vest (strada Tudor Vladimirescu nr. 79).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Plagiat. Fii bucuroasă Românie !
Ți se întorc fiii rătăcitori de peste hotare așa că trebuie să îmbraci haine de sărbătoare! Nu tânjeai tu după ei?! Deși urăsc muncă,sunt inculți și penali sunt fii tăi și tu Românie trebuie să-i strângi la piept! Nu au plătit niciodată taxe și impozite,urăsc munca ,sunt penali și grobieni dar tu Românie o să le dai ajutoare sociale că ei nu poate să muncește *că are hasmă ,vârticușuri șî amețăli la cap* Vin precum în pilda întoarcerii fiului risipitor din Biblie și deja în carantina care nu o respectă au cerințe pe care nu le au românii de rând și proști! Fii mândră Românie ți s-a întors floarea cea vestită din străinătate iar statisticile la faptele penale or să înflorească precum ghioceii din primăvara asta Banc La sfarsitul filmului un domn ii spune vecinului: -Nu va suparati dar ati baut 2 litri de Cola in timpul filmului? Credeti ca e bine? Dar bucuria ta o să fie scurtă Românie și o să ai o notă de plată greu de achitat! Asta este soarta ta Românie cum a fost dintotdeauna -și bătută și f.. și cu banii luați! A NU SE CONFUNDA CU ADEVĂRATA DIASPORĂ FORMATĂ DIN OAMENI SERIOȘI ȘI CARE ȘI ACUM STAU ÎN ITALIA ORI SPANIA ȘI ÎNFRUNTĂ PANDEMIA ASTA MONDIALĂ! - Da' ce-ai domnu'? E corpu meu, fizicu meu, sanatatea mea de fer in joc. Ce-ti trebe? - Am inteles ca 2litri de Cola intr-o ora ti se par ok, dar era Cola mea!
Postat 21 Martie 2020, 08:36 de scarbit
@Sandu2100
AM FACUT CLAR REFERIRE DOAR LA "Diaspora neplatitoare de CAS intorsi in "tara de c...t" (am auzit eu cu urechile mele cand azis unul la un magazin ieri ca nu-i convenea ceva)" Revezi opinia mea. Nu ma-m gandit nici o clipa la cineva anume nici macar la statistici. Si imi mentin parerea ca cei fara asigurari (ABSOLUT TOTI FARA CULOARE POLITICA SI NATIONALITATE SI ADRESA DE BULETIN SI ORICE ALTCEVA) trebuie sa plateasca cheltuielile absolut toate. Asta intr-o tara NORMALA.
Postat 21 Martie 2020, 07:50 de scarbit
Pentru maimute fara creer
E simplu sa jignesti.(crede-ma ca as putea sa va fac concurenta) Nici metoda celor sapte ani deacasa nu a fost valabila. Nici frica ca "va taie popa limba daca vorbiti urat" nu functioneaza. Pe voi, nici un transplant de creer nu va mai poate salva. Alaturi de politicieni corupti si conducatori incompetenti va alaturati si voi si astfel formati majoritati in multe structuri si in diverse domenii. Asta este unul din multiplele probleme ale Romaniei contemporane. Prostia este foarte greu de starpit. Prostia nu are leac. In ce priveste votul eu nu mi-am pronuntat opinia si nu am sa o fac. Era vorba de opinii, bune, rele fiecare cum stie. Ma bucuram daca puteati sa ma convingeti cu o opinie inteligenta, ca nu am dreptate. Cu jigniri si insulte nu reusiti nici macar sa ma intimidati. Traiesc printre voi si va cunosc stilul. Eu ma descurc si cu voi, mai greu va fi de pruncii nostrii pe care incercam sa ii educam in spiritul binelui. Musai va fi sa-i invatam cum sa va inteleaga. Greu va poate fi voua pe acolo printre straini, noroc ca nu stiti limba si pareti mai inteligenti daca nu puteti deschide gura. ATENTIE MA REFER DOAR LA MAIMUTE FARA CREER!!!
Postat 21 Martie 2020, 07:36 de scarbit
Concetatenilor
Nu era vorba de politica in comentariul meu, cu atat mai putin de voturi si nici decum de vreo persoana. Era vorba de principii de a colecta banii de la platitorii de taxe (fie ei si proprietari din diaspora)si de modul de a cheltui de catre STAT (am spus eu)a banului public. Ban public este si banul diasporei platitoare de taxe. Neplatitorii de taxe fie diaspora fie nu, DA traiesc din contributia celorlalti. Ce nu e clar? Si inca ceva daca cei care nu platesc taxe nu sunt bolnavi, copii, sau alte categorii care intradevar trebuie sprijinite, nu este corect si nici legal sa fie ajutati din ban public. Sunt cetateni Romani, da sa-i sprijinim. La final nu au decat sa plateasca factura costurilor aferente. Nu au bani? Nici o problema sa munceasca in Romania sau chiar afara pana platesc factura cu cheltuielile facute de stat pentru persoana lor. Iar cei care nu respecta legea ar trebui mult mai aspru sanctionati. Vezi exeplu altor state pe unde voi credeti ca v-ati civilizat. Apropo dece nu scuipati seminte in Germania pe strada? In ce priveste vocabularul unora tot satatul este de vina ca va acepta asa ceva. Va urez tuturor cele bune.
Postat 21 Martie 2020, 04:36 de scarbit
Scarbitule
Acei din diaspora care sau întors în țară , sunt 3 % votanții PSD. Restul au stat acolo
Postat 20 Martie 2020, 23:44 de Sandu2100
pe bune ?
In contextul actual, rer ar face bine sa doneze macar vreo 10 saci la fiecare casa deoarece incepe sezonul de primavara si vor fi resturi vegetale in toate gospodariile. Si mi se pare mie sau rer a suspendat relatiile cu publicul? Si daca da, de unde sa isi mai ia oamenii saci?
Postat 20 Martie 2020, 23:01 de oradea_mea_si_a_ta
101234
Concret! Te ține? Locu și ora!
Postat 20 Martie 2020, 20:28 de oradeaveche
oradeaveche
Bai, fraiere, mincinosule, luzarule tu te sperii si de umbra ta.
Postat 20 Martie 2020, 20:25 de 1011010
excalibur
Preturile la carburanti nu sunt dictate de romanii care muncesc in strainatate. Pretul petrolului este dictat de organizatii ca OPEC, mai sunt si altele Rusia, SUA care dicteaza preturile nu tu sau eu sau altcineva. Apartamentele si casele nou construite in Romania sunt cumparate in majoritate de romanii din tara, prin rate. Cumpara si cei din diaspora, insa, nu ridica ei pretul. De ce sunt apartamentele din Cluj mai scumpe decat cele din Oradea, sau decat cele din Alesd ? Pt ca acolo sunt cele mai bine platite joburi din regiune. La fel Oradea in comparatie cu Stei sau Alesd. Asta dicteaza pretul imobiliarelor. Cerere si oferta. Cerere mare este unde sunt conditii mai bune de trait, Simplu.
Postat 20 Martie 2020, 20:22 de 1011010
101234
Nici în umbra mea nu ai loc când o să ne vedem. Până atunci fugi la vizor să vezi când vine vecinu.
Postat 20 Martie 2020, 20:18 de oradeaveche
oradeaveche
Bai, mincinosule, eu am treaba doar cu indivizi de soiul tau, care generalizeaza insultand pe toata lumea. Cum iti permiti tu, ma, nemernicule, nimicule sa generalizezi si insulti pe toata lumea ? De exemplu ieri ai insultat toata diaspora ? Pai, bai, nimicule, 95% din cei care formeaza diaspora, iti sunt superiori din toate punctele de vedere. De ce ii jignesti lume, nenorocitule ? Ei, eu pe d'astia ca tine ii mai apostrofez, jigodii parsive, care generalizeaza insultand pe toata lume. Ai intrat acum, vazand ca alti luzari ca si tine fac la fel, le-am raspuns, iar acum crezi ca o sa incepeti voi, corul luzarilor nenorociti sa va sariti unii in apararea altora. Bai, fraiere, sunteti mult mai prosti decat e necesar.
Postat 20 Martie 2020, 20:11 de 1011010
101234
Singuru care jignește pe aici ești tu, non-stop, pe oricine nu-ți gâdilă frustrarea.
Postat 20 Martie 2020, 19:49 de oradeaveche
Alo...
Mai usor cu diaspora cea fara de egal.Nu contest ca miliardele trimise si consumate in tara au avut efect benefic per total,la nivel macro.Pentru romanii ramasi in tara ,la nivel individual,a fost nociv.Prin faptul ca puterea de cumparare a diasporenilor a concurat neloial cu 1250 lei/luna autohtoni.Au beneficiat comerciantii verosi,diversi constructori,statul roman prin taxe pe proprietati,tva,accize si la urma urmei tagma bugetara,cu salariile si reformele psd-ului,care s-a infruptat din excedentul care nu era.Fara injectia financiara a diasporei romanii neplecati ar fi avut in tara lor preturi ceva mai mici,pret mai mic pe mp construit,etc.Nu la benzina,curent,gaz, acolo au avut grija guvernantii cu anre sa ne alinieze la preturile ue,chiar peste.O natie aruncata in coltii capitalismului global,orbit de profit si alergat de capitalismul financiar.O tara self-sustain, ingenunchiata si pulverizata.Ce daca s-a dublat,triplat PIB-ul in ultimii 30 ani, plusvaloarea e la imperialisti si bugetari.Fac them too.
Postat 20 Martie 2020, 19:42 de excalibur
Alo, scarbitu... Esti scarbit de propria-ti mizerie si arunci vina pe altii
Bai mizerabilule, de ce jignesti romanii care muncesc in strainanate ? Ii cunosti ? Ai parcurs acelasi drum cu ei ? Te-ai confruntat cu dificultatile cu care s-au confruntat ei ? Ba, mizerie, luzarule, romanii care muncesc in strainatate au pompat in Romania miliarde de euro, bani din care indirect ai profitat si tu. Cat ai castigat tu, ma, dejectie ?
Postat 20 Martie 2020, 19:12 de 1011010
Scarbitule
Aia care pleacă la cerșet sunt doar 1 % diaspora probabil 95% din ei lucrează legal, și din aia 95% în jur de 40-50% plătesc și CAS, și pensie statului Roman.
Postat 20 Martie 2020, 18:57 de Sandu2100
Jonglerie cam scumpa
Locuiesc la casa. Colectez selectiv. Am platit RER pe tot anul 300 ron. Saptamanal am aproximativ trei pungi (5 kg) de resuri menajere. La doua saptamani am un sac de plasticuri. Am 1000 mp de teren cu pomi si iarba. Vegetatie este multa ar fi saptamanal trei patru saci de gazon. Produc oxigen pentru oras cat un mic parc. Am platit deja impozit pe tren 300 ron. Oare nu e prea mult? Diaspora neplatitoare de CAS intorsi in "tara de c...t" (am auzit eu cu urechile mele cand azis unul la un magazin ieri ca nu-i convenea ceva)sunt tratati in carantina din taxele si impozitele noastre. Cand va fi bine in europa vor pleca iar la cersit sau furat si vor lasa pagubele in seama Romaniei, a noastra si a copiilor nostri. Mam saturat sa fiu fraier platitor de taxe aparent corecte si civilizate dar gestionate de un stat hot. Pentru unii muma pentru unii ciuma.
Postat 20 Martie 2020, 18:26 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON