Lumea este plină de insecte, vieţuitoare care emit foarte puţine gaze cu efect de seră şi dintre care puţine împrăştie boli. Tocmai din acest motiv o echipă de cercetători nemţi încearcă să stabilească dacă gândacii ori ploşniţele pot fi o viitoare sursă de hrană pentru oameni. Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu, cu demonstraţii inedite, în care au atras 200 de degustători.
"Cobaii" aveau menirea de a gusta şi de a dovedi că gustul insectelor nu e chiar atât de rău pe cât se crede, în plus sunt săraci în grăsimi şi simplu de produs, constituie o sursă de proteine mult mai sănătoasă şi mai prietenoasă cu mediul, cu care putem înlocui carnea.
Printre degustători s-a numărat şi o studentă care a afirmat că viermii seamănă la gust cu nucile. "E doar o problemă de gust şi de voinţă", a spus Arnold van Huis, unul dintre cercetători. Peste 500 de specii de insecte sunt mâncate în Mexic, 250 în Africa, iar în China sunt considerate delicatese.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.