URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2021, 18:50

O româncă de 36 de ani este managerul celui mai cunoscut lanţ hotelier din Turcia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 36 de ani, românca Ana Maria Ienea a devenit, de câteva săptămâni, managerul de vânzări al celui mai cunoscut lanţ hotelier din Turcia - Rixos, care are resorturi luxoase în mai multe zone ale lumii, inclusiv în Elveţia şi în Emiratele Arabe Unite.

Sportivă de performanţă

Cum a ajuns să ocupe a treia cea mai importantă funcţie în ierarhia Rixos Turcia a povestit chiar ea săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri din incinta hotelului Rixos Premium Belek cu mai mulţi jurnalişti români, inclusiv de la BIHOREANUL, care au ajuns în Antalya, Turcia, într-un infotrip.

Născută în Arad, dar mutată cu părinţii la doar două luni în Bucureşti, Ana Maria Ienea a fost în adolescenţă o voleibalistă talentată a clubului Dinamo, care a făcut parte inclusiv din lotul naţional de tineret.

La 17 ani, după 7 ani în care şi-a dedicat copilăria şi adolescenţa sportului, a renunţat, iar după examenul de Bacalaureat s-a înscris la Facultatea de Litere a Universităţii Spiru Haret, specializarea engleză - franceză. Căutându-şi în acea perioadă şi un loc de muncă, a ajuns secretară la o firmă de construcţii, unde l-a întâlnit pe viitorul său soţ turc.

În 2009, la scurt timp după ce s-a căsătorit, Ana Maria a decis să plece din România în Turcia împreună cu soțul ei. "Am ajuns în Antalya fără să ştiu o boabă în limba turcă. Am crezut că cel mai potrivit job pentru cineva care nu cunoaşte limba ar fi turismul. Şi aşa am început aventura. Primul meu job a fost ca agent de relaţii cu publicul. Bineînţeles că între timp am învăţat şi limba de la nativi, iar încet am tot avansat. Am avut mai multe funcţii, inclusiv asistent manager", povesteşte românca.

Viaţa ei s-a schimbat în 2016, când a ajuns manager de relaţii cu clienţii la resortul The Land of Legends, un hotel din lanţul Rixos, care pe vremea aceea încă era în construcţii. "Am simţit că fac parte din acel loc, că sunt într-o familie", mărturiseşte ea.

Întrebată cât de greu i-a fost să avanseze într-un stat musulman, Ana Maria recunoaşte că trebuie să fii ambiţios. "Este greu, dar întotdeauna greutăţile le-am văzut ca pe nişte provocări. Am ştiut clar ce vreau să fac, unde vreau să ajung. Da, o problemă este lupta cu oamenii, să-i faci să înţeleagă că religia nu are culoare, că nu există diferenţă între femeie şi bărbat, dar putem trece peste orice dacă ne dorim", spune ea.

Carieră internaţională

De o lună, Ana Maria este manager de vânzări al tuturor hotelurilor Rixos din Turcia, Rixos fiind cel mai cunoscut lanţ hotelier local, care are în total 27 de hoteluri, atât în Turcia, cât şi Emiratele Arabe Unite, Egipt, Elveţia, Rusia, Ucraina, Croaţia, Kazahstan şi Libia.


(Hotelul Rixos Premium Belek)

Românca aspiră chiar la mai mult. "Nu vreau să mă opresc aici. Când am intrat eu în familia Rixos, am ştiut că vreau să ajung mai departe. Sunt aici, dar aspir la mai mult. Momentan sunt focusată pe hotelurile din Turcia, dar avem 27 de hoteluri, deci îmi doresc o carieră internaţională", mai spune ea.

Pentru a ajunge unde îşi propune, Ana Maria este foarte activă. "Femeia bionică se trezeşte dimineaţa la ora 4.30 - 5. Îmi ajunge, pentru că aşa sunt setată de câţiva ani buni, mai ales după ce am divorţat, să dorm calitativ. Mă trezesc, fac meditaţie, yoga, sport, duş, cafea, mă pregătesc pentru muncă. Merg la serviciu, termin programul la ora 18, iar când mă duc acasă fac curăţenie, mâncare, petrec timpul cu fiul meu, iar seara, înainte să dorm, citesc sau mă uit la un film", povesteşte Ana Maria. Despre fiul său spune că iubeşte sportul, de la vârsta de 3 ani practicând înotul de performanţă, acum fiind în vârstă de 10 ani şi 6 luni.

Turismul în România

Ana Maria Ienea vine des acasă, în România. Întrebată ce părere are despre turismul românesc, după ce a învăţat despre cel din Turcia, ea spune că "este foarte mult de lucrat".

"Este nevoie de o investiţie uriaşă în a educa oamenii, pentru că omul sfinţeşte locul. Dacă primesc un pahar cu apă cu zâmbetul pe buze, poate să fie şi apă de la robinet. Poate sunt resorturi de zeci, sute de milioane de euro, dar serviciile în anumite zone ale ţării lasă de dorit", spune ea. Și un specialist ca Ana Maria e greu de contrazis...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON