URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2021, 20:15

O nouă zonă cu apartamente, magazine şi spaţii logistice în Oradea: magnatul Ştefan Kopanyi cumpără terenul fostei fabrici Zahărul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri orădean Ştefan Kopanyi, care controlează grupul Prima Development, se pregăteşte să cumpere fosta fabrică Zahărul de pe Calea Borşului, în total o suprafaţă de 26 hectare de teren. În locul acesteia, ar putea "răsări" apartamente, magazine şi spaţii logistice. 

Vestea a fost publicată de Profit.ro, care notează că investiţia ar fi "cel mai mare proiect de până acum" al Prima Development Group.

Potrivit Profit.ro, grupul Prima a semnat un antecontract de vânzare – cumpărare care vizează achiziţia fostei fabrici de zahăr din Oradea şi se află într-un aşa numit proces de due diligence, adică face o analiză amănunţită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operaţional şi tehnic pentru achiziţia celor 26,4 hectare de teren, la un preţ de 5,6 miloane euro. 

Pentru sursa menţionată, directorul general al Prima Developement Group, Andrei Moanţă, a precizat că investiţia ar costa într-un complex care să cuprindă şi locuinţe, şi un centru comercial, şi spaţii logistice. 

"Una dintre variante este realizarea unei zone logistice, pentru că este la ieşire spre Vama Borş. Va fi un proiect mixt. Oradea nu prea are centre comerciale astăzi, de aceea ar fi posibilă realizarea unei combinaţii între logistic, comercial şi locuinţe. Este posibil să se lege componenta comercială de cea de apartamente şi o zonă laterală păstrată pentru logistic. Cel mai probabil, un plan cu variantele posibile vom vedea în prima jumătate a anului viitor", a declarat acesta pentru Profit.ro.  

Vizavi de fosta fabrică Zahărul sunt deschise magazinele Kaufland şi Lidl, precum şi parcul de retail Nest.

BIHOREANUL a scris în 2018 că patronii Zahărul, mai precis nemţii de la Pfeifer&Langen, au primit două amenzi consecutive, de câte 100.000 lei, fiindcă au făcut lucrări neautorizate de demontare şi dezafectare a fostei fabrici. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
La tot omu' îi vine rândul să se depășească pe sine la eșec.
Kopany se pare că a ajuns la limita la care nu se mai poate opri. Doar că, vine curând și "scadența" care înseamnă saturația pieței cu "investiții" care sunt, de fapt, obligații financiare pentru proprietari. Amortizmentele acestor așa-zise investiții în apartamente vor determina începutul sfârșitului pentru locuințele colective prost concepute arhitectural și/sau greșit amplasate d.p.v. urbanistic. Cererea de pe piață, în 2-3 ani va începe să se orienteze către mini-cartiere care să asigure, de la pază la servirea mâncării și de la agrement până la un nivel superior al locuirii. Totul într-un loc. Totul aproape și cât mai aerisit ca spații construite și conexate cu multe spații verzi. Zone împrejmuite și accesibile doar în regim limitat. Ci e nu se va adapta, ca dezvoltator imobiliar, va alerga de unul singur prin blocurile astea care au umplut și aglomerat orașul și care vor deveni pustii în următorul deceniu.
Postat 14 Octombrie 2021, 10:52 de KP
Dacă s-ar construi..
...pe fiecare srtadă 2-3 hipermarketuri ,nici atunci nu vor fi de ajuns.????.Dar ce ne vom face dacă chiar apare un Ceaușescu (cum văd se vrea tot mai mult)și toate magazinele vor fi inutile?Sau românu vrea Ceaușescu,dar crede că poa să scape de penurie? ????
Postat 14 Octombrie 2021, 08:12 de crisan
logistic si de apartamente
la cum suna, zici ca ar vrea ca motostivuitoristii sa doarma la lucru. :) Sau la 27 ha doar e terenul indeajuns de mare incat sa separe in 2 zone distincte parcela, in 2 cartiere separate, unul logistic si unul rezidential-comercial, poate pune si o perdea verde de copaci inalti. Interesant cum zice directorul ca Oradea duce lipsa de spatii comerciale. Insa marea stire, e ca fosta zona industriala, la vest de calea ferata si de str Ov.Densusianu devine zona rezidentiala, locuita. Se extinde suprafata locuita a orasului, se muta spatiile industriale pe alte locatii mai indepartate, se extind locuintele pe Borsului. Devine calea ferata cale interioara in oras. Cred ca partea de blocuri ar fi in sudul parcelei, si poate si in sud-sud-est, dar sa vedem cu ce cel de ocupare a terenuluij vin cei de la Prima ca sa fie un complex in care sa doresti sa te muti, fara sa simti ca te duci la ghetou.
Postat 13 Octombrie 2021, 22:05 de unu
DNA, abuz in serviciu, favorizare, mita! DIICOT Muuulta mita!!!
Adriana Lipoveanu trebuie pusa sub acuzare pentru favorizarea ilegală a lui Stefan Kopany, Proprietarul PRIMA ! Abuzurile si înțelegerea si șantajul, taxa de protecție a MAFIEI LIPOVEANU-KOPANY trebuie cercetate si condamnate de catre DIICOT si DNA!!!
Postat 13 Octombrie 2021, 21:58 de ArpiBH
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON