URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2020, 11:55

Numai asta lipsea: Guvernul României intră în autoizolare, în plină campanie de luptă cu coronavirusul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România produce o situaţie nemaiîntâlnită în campania mondială declanşată împotriva infectării cu coronavirus. După ce un parlamentar liberal a fost diagnosticat pozitiv, toţi miniştrii, în frunte cu premierul Ludovic Orban, intră în autoizolare şi vor fi testaţi, astfel că şedinţele Guvernului ar urma să se desfăşoare online.

Guvern online

Anunţul a fost făcut de Orban, vineri, care a spus că toată conducerea PNL se izolează la domiciliu după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunţat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 şi că l-a informat şi pe preşedintele Iohannis.

Senatorul infectat a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, astfel că toţi membrii acestui for se vor izola la domiciliu. Acestora li se adaugă şi miniştrii cabinetului Orban, astfel că reuniunile Guvernului ar urma să se desfășoare online.

De asemenea, el a anunţat că toţi miniştrii vor fi testaţi pentru coronavirus, se vor izola în cabinete şi vor evita contactul direct cu alte persoane.

Întrebat dacă a intrat in contact cu Iohannis în aceste zile, Orban a răspuns: "Am avut întâlnirea grupului de lucru pentru măsuri pentru mediul de afaceri, dar nu am dat mâna (...) Nu am discutat cu preşedintele dacă anulează consultările, există protocoale în astfel de situaţii, pentru noi e fundamentală funcţionarea structurilor implicate în combaterea coronavirusului".

Suspectul conştiincios

"Mi-e teamă să nu fie infectaţi alţii. Indiferent dacă eu sunt diagnosticat, îmi îndeplinesc atribuţiile cu maximă conştiinciozitate", a declarat premierul.

Culmea e că Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la o conferinţă de presă, alături de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu printr-un comunicat sau o transmisie televizată, expunându-i astfel şi pe jurnaliştii prezenţi.

După aceasta, Orban le-a recomandat şi jurnaliştilor să se izoleze la domiciliu şi să solicite testarea.

Consultări prin videoconferinţă

Pe de altă parte, ca urmare a acestei situaţii, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să ţină consultările pentru desemnarea unui nou premier prin videoconferinţă, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

Conform programului anunțat inițial de Administrația Prezidențială, consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 13, fiind anunțat următorul program:

- Ora 13:00 - Partidul Național Liberal (PNL);

- Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

- Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

- Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

- Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

- Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

- Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

- Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

UPDATE:

Toți jurnaliștii acreditați la Parlament, Guvern și Administrația Prezidențială care au fost prezenți în ultimele zile la sediul celor trei instituții vor fi testați pentru coronavirus, scrie Digi24.ro.

Deja sunt doi parlamentari care au fost depistați pozitiv, motiv pentru care toți cei care au fost în contact direct sau indirect cu aceștia vor fi verificați.

Conform procedurii, persoanele care sunt la Parlament vor fi testate vineri de echipele DSP, urmând ca cei care sunt la domiciliu să se autoizoleze, urmând a le fi recoltate probe pentru testul COVID-19.

Nimeni nu va ieși din Parlament până când aceste teste nu sunt făcute, mai notează Digi24.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Gripa chinezeasca
Tari ca Italia, Spania, Canada, etc si-au suspendat nu doar activitatea Guvernului, si-au suspendat si activitatea Parlamentului datorita acestui enorocit de virus. Idiotii, inainte sa comenteze, ar face mai bine sa citeasca/vada stirile si de prin alte parti. In Marea Britanie (Guvernul), a adoptat o tactica ciudata. Vor sa dobandeasca imunitatea de grup. Asta inseamna acceptarea infectarii "la liber" a populatiei. Nu au inchis scolile si universitatile. Nu au interzis adunarile unui mare numar de oameni. Rezultatul ? Dublarea numarului de morti in ultimele 24 de ore. Pe de alta parte China, tara unde a izbucnit aceasta pandemie, si care a ascuns in prima faza existenta acestei boli, a inchis totul in provincia Hubei (58,5 milioane locuitori), inclusiv un oras de aprox 20 de milioane de locuitori (Wuhan, zona metropolitana). Rezultatul este ca numarul de infectari este in scadere in China.
Postat 14 Martie 2020, 18:13 de 1011010
@ oradeaveche
Da sunt realist, am specificat in comentariul antetior: "nu trebuie sa facem ca ei, ca nu avem resurse, e suficient a mia parte".. in schimb astia ai nostri se ascund ca sobolanii :(
Postat 14 Martie 2020, 17:34 de oradeanbihor
Ce n-au înțeles unii
Că datorită lui Iliescu, nu suntem o țară normală. Adică PSD
Postat 14 Martie 2020, 11:12 de Sandu2100
oradeanbihor
Germania a avut 58 miliarde excedent în 2018, putem fi puțin realiști în comparații?
Postat 14 Martie 2020, 11:01 de oradeaveche
@sandu 3221o
Tu nu prea maninci...asa-i???reorienteaza-te daca psd mareste ajutoarele iti creste venitul hahahah deja esti caraghios...
Postat 14 Martie 2020, 10:46 de Tinas
@ sandu
Bă, esti prost?!! Uite aici o tara normala (nu trebuie sa facem ca ei, ca nu avem resurse, e sufucient a mia parte): " Germania scoate bazooka în lupta contra crizei: vom furniza cash nelimitat tuturor companiilor afectate de criza coronavirusului, a anunţat ministrul de Finanţe Olaf Scholz" Si astia sunt pesedisti?
Postat 14 Martie 2020, 07:54 de oradeanbihor
Nu-i bai
Sa vedem PSD cum se descurca, o să mărească pensiile, ajutoare.
Postat 13 Martie 2020, 21:55 de Sandu2100
Lași, mișei..
Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei, Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei, Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!
Postat 13 Martie 2020, 19:26 de oradeanbihor
helen
daca sar izola pe viata ,sasi faca tara lor si sa ia decizii pentru ei nu pt noi ,am ajuns fiecare pe cont propriu ,nici odata no sa mai fie cea fost se vor schimba toate ,va fi dexastru scapa cine poate
Postat 13 Martie 2020, 12:45 de todo
...
Se pare că s-au dus vremurile în care căpitanu părăsea ultimu nava.
Postat 13 Martie 2020, 12:39 de oradeaveche
Măscăricii PNL ascund realitatea ... de fapt, e groasă rău și totul e scăpat de sub control !?!
De ce credeți că un "neterminat" precum Câțu a fugit de la învestitura din Parlament, și-a scris repede renunțarea la guvernarea ce i s-a încredințat de "primul măecărici al țării" ... și s-a ascuns în Biserica din curtea Mitropoliei ?!? La Oradea e cu alți "măscărici" ... s-a tras câștigătorul "tombolei plății impozitelor online" care să beneficieze de o zi completă la Aquapark Nympheea dar, cu o zi înainte, s-a decis de către edilii orădeni închiderea ștrandului !?! Liberalii ăștia sunt niște "neterminați" din cap la coadă ... lași, incompetenți și lipsiți de caracter !?!
Postat 13 Martie 2020, 12:29 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON