URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2022, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! În culisele uneia dintre cele mai controversate ocupații: videochatul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marți, 25 ianuarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

„Model” la videochat

BIHOREANUL vă prezintă culisele uneia dintre cele mai blamate meserii din România, dar care totodată promite câștiguri uriașe: videochatul.

O tânără povestește, cu detalii, cum a reușit să cucerească milionari din SUA și Europa de Vest, dintr-un studio din Oradea, fără niciun contact fizic, folosind doar arta seducției, jucării sexuale și multă imaginație, făcând numeroși bărbați să-și dorească să fie „pedepsiți” de ea online.

Căldură la suprapreț

Scumpirea gigacaloriei cu 40% aduce în prima lună a anului facturi majorate orădenilor de la blocuri.

Din cauza gerurilor, Termoficare anunță note de plată mai mari decât în decembrie cu încă 10% pe luna aceasta și cu 20% pe următoarea, în timp ce orădenii care se încălzesc pe curent vor achita dublu, iar cei care au centrale individuale pe gaz, cu 80% în plus.

Răzbunare... răzbunată

Tu știi cu cine faci sex? Câtă încredere poți avea în „iubi” cu care azi faci amor și te filmezi în ipostaze intime? Cum s-ar comporta el în cazul în care l-ai părăsi mâine?

Răzbunarea unui instructor de dans din Oradea, care a postat pe internet un filmuleţ XXX cu el şi fosta iubită, a ajuns subiect de dezbateri pentru magistraţii din 41 de instanţe, dar şi pentru procurori şi profesori de Drept din toată ţara. În cele din urmă, bărbatul a fost condamnat definitiv, la închisoare cu suspendare şi plata unor daune serioase către fosta iubită devenită victimă.

Sovietizarea Bihorului

Ofensiva militară a Armatei Roșii la finele celui de-al Doilea Război Mondial, dinspre răsărit până în Berlin, a determinat pentru următorii 45 de ani schimbarea raporturilor de putere în Europa, divizarea ei și instaurarea, în țările din Est, a unor regimuri politice de sorginte bolșevică.

Și în Bihor au avut loc transformări profunde, iar BIHOREANUL vă arată cum s-a comunizat județul în primii ani ai Republicii Populare.

Terorizați la școală

„Mi-e frică să mă mai duc la școală!”. Așa i-a spus un copil mamei sale aproape în fiecare zi din semestrul trecut. Iar un coleg de-al lui trebuie să-și sune părinții în fiecare pauză, pentru a le confirma că e bine...

Mai mulți adolescenți dintr-o clasă de gimnaziu a Liceului cu Program Sportiv din Oradea se plâng părinților, de luni bune, că sunt terorizați de un coleg cu comportament violent, care îi amenință cu bătaia. Părinții s-au plâns mai departe profesorilor și conducerii școlii, dar degeaba, așa că singura soluție pe care o găsesc este... să plece ei din școală.

Covidul la control

În primele 2 zile după deschiderea în Bihor a 8 centre de evaluare a bolnavilor Covid, acestea au avut doar 16 pacienți dintre cei peste 1.500 de bihoreni găsiți infectați.

Deși permit investigarea și tratarea rapid, simplu, gratis și fără internare, centrele de evaluare au fost pustii chiar din vina autorităților, care informează oamenii că au Covid, dar nu și că există „policlinicile” anume pregătite pentru ei.

Piramide de Bihor

Un fenomen geologic interesant ar putea deveni o atracție turistică inedită a Bihorului.

Râpele de la Mierag, din comuna Tărcaia, ascund două turnuri uriașe de pământ, cu formă piramidală, ce au rămas mărturii ale mării care, cu mii de ani în urmă, acoperea Țara Beiușului.

TIMP LIBER

Cochetul restaurant Allegria, amenajat în clădirea fostului complex al ordinului călugărilor mizericordieni, are de săptămâna trecută o întindere mai mare şi o ofertă mai bogată.

La Allegria a fost inaugurată o cramă, numită „Juan de Dios”, după întemeietorul ordinului mizericordienilor, ce include o selecţie de vinuri premiate, şampanii şi varietăți de coniac, iar în meniu a fost introdusă şi pizza, pregătită ca în sudul Italiei.

OPINIILE BIHOREANULUI

Cele mai mici salarii din România
de Mircea Chirilă

Povestea cu cele mai mici salarii în Oradea nu știu de unde a apărut. Pentru că Institutul Național de Statistică nu are date despre salariile medii din orașe, ci doar pe județe. Or, a echivala județul cu orașul poate fi o greșeală scuzabilă la Botoșani, unde numele este identic, dar în Bihor este clar o minciună cu bună știință.

Cum ucide corupția
de Adrian Criș

Strigată în stradă după Colectiv, o vreme și în Parlament, dar apoi căzută tot mai adânc în uitare, din diverse cauze (trecerea timpului, schimbarea guvernanților, apariția a noi urgențe sau pur și simplu adaptarea societății), „corupția ucide” nu ar trebui să fie o lozincă politică, ci o constatare punctuală care să determine schimbări sistemice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON