URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! De ce numai doi suspecți în frauda de la concursul de directori de școli?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 2 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Suspectat, dar scăpat

Scandalul fraudării concursului pentru directorii de școli din Bihor ascunde detalii controversate.

DNA i-a trimis în judecată pe fosta șefă a Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, și pe profesorul Sorin Cuc, acuzați că au falsificat lucrarea celui din urmă, dar dosarul procurorilor conține indicii ce sugerează că la „reușită” ar fi contribuit și șeful Inspectoratului Școlar, Horea Abrudan.

BIHOREANUL vă dezvăluie detalii din rechizitoriu, dar și aspecte dubioase pe care procurorii par să le fi ignorat. De ce, doar judecătorii pot lămuri...

Deblocați Oradea!

Disperați de ambuteiajele cauzate de șantiere, orădenii cer Primăriei măsuri pentru fluidizarea traficului, iar BIHOREANUL a strâns cele mai interesante opinii.

Printre altele, șoferii propun coordonarea semafoarelor de pe bulevardele Ștefan cel Mare și Decebal, lărgirea străzilor Armatei Române, Meșteșugarilor și Oneștilor, dar și ridicarea la cotă a capacelor de canal, ceea ce ar însemna... noi lucrări.

Operaţiunea „Oftalmologul”

BIHOREANUL vă dezvăluie detalii incredibile din rechizitoriul interlopului orădean Petru Pușcaș, care a furat 1,3 milioane lei din contul unui medic decedat.

Banii, pe care doctorul îi lăsase moştenire prin testament unei rude, au fost furaţi de interlop cu complicitatea finei sale, o funcţionară bancară, şi plimbaţi prin firme fantomă ca să li se piardă urma. O poveste ca-n filme...

Salvatori cu drone

În Oradea activează o asociație care ajută autoritățile să găsească persoane dispărute, folosind drone.

Organizația înființată la începutul anului a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, cei cinci membri intervenind deja la mai multe evenimente, cel mai recent fiind un incendiu la locomotiva unui tren cu 22 de vagoane pline cu motorină.

Lista lui Carp

Managerul Spitalului Județean Oradea, Gheorghe Carp, respinge o parte din universitarii pe care Facultatea de Medicină îi vrea șefi de secții.

Din 32 de universitari propuși de Facultate, managerul refuză cinci, fiindcă au avut o activitate mai slabă decât a actualilor șefi, iar doi se vor „bate” la concurs pentru a conduce secția în care lucrează. BIHOREANUL vă prezintă noua listă...

Ospățul din Cetate

Burgeri, tacos, churros și cannoli... Începe o nouă ediție a Street Food Festival în Oradea!

Festivalul va avea loc de joi până duminică în Cetatea Oradea, care va găzdui, pe lângă o sumedenie de food truck-uri, mai multe activități pentru copii și concerte susținute de invitați ca Six Martini, Mihail și Bosquito.

Școala lui Sorban

BIHOREANUL a mai descoperit o trăznaie din ”Țara lui Sorban”. Școala din Lugașu de Jos devine „azil” pentru soția primarului Sorban Levente și o colegă din UDMR.

Consoarta edilului, Sorban Orsolya, vrea un post de secretară fără concurs, iar partidul acestuia pune directoare adjunctă o profesoară din Tileagd, Lörincz Matild, judecată pentru... contrabandă cu țigări.

OPINII

Mircea Chirilă: Aeroportul, ultimul tren

Oricum, Oradea are neapărată nevoie de aeroport, pentru că acesta este o investiție strategică. Degeaba se plâng unii că subvenționăm cursele. La fel cum subvenționăm OTL-ul, instituțiile de cultură și gigacaloria, tot așa ne putem permite și un ajutor pentru aeroport. Cine crede că, de exemplu, aeroportul de succes care e Debreținul nu este subvenționat, e naiv.

Adrian Criș: Între mișto și prostie

Dacă n-ai Facebook, poți să nu afli ce se întâmplă la doi pași de tine. Dacă ai, te iei cu mâinile de cap văzând că mulți află, dar nu pricep. Am constatat-o din nou săptămâna trecută, când pe grupul Info Trafic Bihor & Oradea au apărut poze cu un convoi de blindate mergând dinspre Nojorid, pe centură, către Biharia. Niște românași, mai balcanici, au făcut mișto, întrebându-se dacă „au rovinieta plătită”, dacă „merg la ITP” sau dacă „fac rodajul”...

PREMIILE LUI BIHOREL

Primarul de Oradea, Florin Birta, absent de la pezentarea raportului său de activitate; Fostul șef al Parchetului Beiuș, acum politician PSD, a căzut la intrarea în Barou; Cadou de la hoți: De ce au descins polițiștii la stâna viceprimarului din Vașcău; Jumătate din stațiile de încărcare mașini electrice din Oradea sunt defecte; Taxa de intrare în cimitirul din Oradea stârnește discuții contradictorii; UDMR-iștii cer ca polițiștii locali din Oradea să învețe limbi străine...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Aeroportul, ultimul tren.
Chirilă, se pot subvenționa conform legicii și logicii ... servicii de interes public. Cum este transportul cu tramvaiul, autobusul, etc ... care determină optimizarea și eficientizarea raportului dintre domiciliu și locul de muncă, care aduc indirect venituri la bugetele locale. Zborul cu avionul nu ține de un serviciu de interes public. Ar trebui să înțelegi asta, nu să fi superficial în gândire și să încerci să justifici unele cheltuieli inutile și nelegale (vezi și povestea orădeană a forbalului bihorean), pe care le-a făcut idolul tău liberal.
Postat 02 Mai 2023, 08:32 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON