URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretul lui Bolojan

Înainte de anularea de către Guvern a subvenţiilor pentru încălzire, municipalitatea orădeană pregăteşte un plan nepopular, care să evite explozia preţurilor. Pentru a păstra preţul gigacaloriei, primarul Ilie Bolojan plănuieşte, pe lângă construirea unui CET nou, liberalizarea producţiei de energie termică, care să fie obţinută şi din apa geotermală şi din căldura pământului. Orădenii vor fi puşi să achite încălzirea şi vara, iar Electrocentrale se va rupe într-o societate de producţie şi într-o alta de distribuţie, lăsând 750 dintre angajaţii CET pe drumuri.

Mazilit pentru că-i cinstit

Inginerul care a descoperit că actualul cuplu managerial Gavra-Kuntz acoperă şi continuă prejudicierea CAO la fel ca tandemul Ciursaş-Tomulescu a fost concediat. Întrucât s-a încăpăţânat să recupereze o pagubă de peste 2 milioane euro produsă de firma care a reabilitat de mântuială şi cu întârziere Staţia de epurare, Alexandru Avram a devenit singurul specialist dat afară din Companie sub pretextul unei concedieri... colective.

Vânătoare de morţi

Fondurile de vânătoare au fost date plocon unor afacerişti controversaţi, chiar şi pe semnăturile unor morţi. Condusă de magnatul Dorel Ungur şi de fostul şef al Direcţiei Silvice, Ovidiu Bărgău, Asociaţia Crişana Hunting a folosit semnăturile a peste 1.000 de bihoreni morţi pentru a lua în concesiune, pe nimic, fonduri cinegetice din care anual se scot sute de mii de euro.

Hoaţa finanţistă

Adjuncta şefului Trezoreriei Ştei a şterpelit banii din contul unei primării pentru a-şi alimenta cardul. Aurelia Hasan a falsificat semnăturile primăriţei din Pietroasa pe mai multe ordine de plată şi a făcut plăţi fictive de aproximativ 50.000 de lei în numele administraţiei locale către o firmă privată, de unde, mai apoi, banii erau viraţi în contul ei personal.

N-ai carte, n-ai parte

Profesorii, părinţii şi chiar elevii recunosc că rezultatele de la Bac reflectă realitatea: nu se mai învaţă! BIHOREANUL vă prezintă concluziile specialiştilor după cel mai dezastruos examen de Bacalaureat din istorie: care sunt cauzele şi consecinţele, dar şi propunerile pe care aceştia le fac pentru o educaţie sănătoasă.

ORADEA NOASTRĂ:
Putoare legală

A trecut aproape un an de când problema puternicului miros neplăcut care învăluie Oradea a pus pe jar autorităţile locale, sesizate de zeci de orădeni. Chiar dacă funcţionarii păreau dispuşi să mute munţii din loc pentru a scăpa oraşul de putoare, nimic nu s-a schimbat.
Orădenii sunt în continuare nevoiţi să stea cu geamurile închise la case, chiar şi când afară temperaturile trec de 30 de grade. Pentru că, după cum susţin autorităţile, putoarea nu încalcă legea...

TIME OUT:
Ea e Yvette!

La 20 de ani, Yvette Mîrza ştia cum funcţionează televiziunea. Şi nu din postura de "asistentă" la vreo emisiune mondenă, ci de la pupitrul studioului de ştiri al TVS.
Chiar dacă nu s-a vrut dintotdeauna "pe sticlă", ci s-a visat poliţistă, a învăţat rapid secretele meseriei, din postura de reporter pe domeniul politic. Spre deosebire de alte tinere, nu visează la un "transfer" în Capitală, căci pentru ea acasă înseamnă mai mult decât orice emisiune.

Spioni la shopping
La fel ca în Occident, companiile mari din Bihor angajează cumpărători "sub acoperire" care să le testeze angajaţii. După scenarii anume pregătite, aşa-numiţii "clienţi misterioşi" verifică modul în care se comportă salariaţii firmelor, astfel încât, pe baza constatărilor lor, angajatorii să-şi instruiască mai bine personalul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
dar de ce credeti voi ca sistemul bugetar
este de asa natura ca activitate profesionala incat sa impiedice infractiunile comise, nici vorba trebuie aplicat sistemul german softul este baza, voi realizati ca oricine iti poate falsifica o semnatura mai nou la finante te duci cu copii de pe contract unde apar semnaturile administratorilor iar codul de procedura nu prevede acest aspect, ce nevoie au de contracte simplu semnatura si datele de identificare care merg prin subordonati, cine raspunde?unde este confidentialitatea?
Postat 12 Iulie 2011, 10:12 de aurica
pentru x
Ce naiv esti? Ai dreptate tu dar, pentru asta ar trebui sa si primeasca extrasul contabila! Si ... habar nu ai cata incredere poti avea intr-o "hoata" versata!
Postat 11 Iulie 2011, 22:19 de s
ha, ha, ha, ha
care este situatia reala a intabularilor? vreti sa va fac dovada ca la Primarie platesc taxe pe cadire MORTII, nu va e rusine! aveti tupeul sa scoateti in evidenta ineficienta administrativa a institutiilor raspunzatoare de aceste erori sociale:))))))))) bravooo!
Postat 11 Iulie 2011, 13:46 de ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha
"a folosit semnăturile a peste 1.000 de bihoreni morţi pentru a lua în concesiune, pe nimic, fonduri cinegetice din care anual se scot sute de mii de euro." serios ia sa faceti o sitauatie a consesiunilor sa vedem pe ce banii se fac, l urma urmei cazul e bun dar sa vedem si restul concesiunilor pe ce banii se fac: TOT DE NIMIC, dar ma intreb de ce nu face aceste activitati BUGETARUL sa si acopere salariile de parveniti, cate livezi sunt si nemuncite? cata pamant agricol exista si nemuncit, si in plus cate suscesiuni si intabulari exista REAL, cate? vai de capul vostru PARAZITILOR mancati luna de luna tine de scaune si noi nu avem LEGAL o situatie clara, de ce? Daca BUgetarul isis face NORMA consorm contractului noi am fi prima tara de pe mpamant cu rezultate bune, dar asa lupta cu coruptia, lupta cu evaziunea, lupta cu mafia si na ca urmeaza razboiul, altceva nu.L ati gonit pe Tiriac ca sa ce sa vina altii?
Postat 11 Iulie 2011, 13:40 de ha, ha, ha
x
In legatura cu articolul referitor la trezoreria Stei, ar fi bine daca a-ti consulta metodologia sa vedeti circuitul unui document de plata si ce inseamna tranferul unei sume de bani din contul unei primarii in contul unui agent econimic.Ar trebui sa stiti ca in urma unei operatiuni efectuate in trezorezorerie se emite un extras de cont care se opereaza de contabilul primariei in contabilitate, asa ca s-ar fi descoperit a doua zi la ridicarea extrasului, asa ca un angajat de la finante nu poate face totul singur, ar mai trebui sa va informati cine semneaza ordonantarile la plata in cazul unor tranferuri, si de ce controalele anterioare nu au descoperit acest lucru,deci in concluzie ar trebui sa scrieti articolul mai bine informati si la obiect
Postat 11 Iulie 2011, 11:49 de x
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON