URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Blat pentru "Paprika"

Întorsătură şocantă după accidentul mortal comis de proxenetul Iuliu Kiss: procurorii îi acuză pe poliţişti că au compromis ancheta! Inspectorul Adrian Sabău de la Poliţia Rutieră este suspectat de abuz în serviciu, fiindcă nu a stabilit alcoolemia şoferului la locul accidentului, nu a cerut testarea anti-drog, nu i-a ridicat Mercedesul pentru expertizare, iar viteza bolidului a stabilit-o la indicaţia unui inginer neautorizat, angajat nu se ştie de cine.

Sorbonei la ciupeală

Birocraţii şi şefii Universităţii îşi majorează salariile prin falsificarea rezultatelor obţinute în activitatea ştiinţifică. Prodecanul de la Medicină, Simona Bungău, şi prorectorul Ioan Felea sunt acuzaţi că şi-au supraevaluat meritele pentru a obţine bani în plus. Nu sunt, însă, singurele cazuri discutabile: dintre salariaţii ale căror venituri au fost mărite anul trecut cu 25%, o treime sunt şefi, iar un sfert secretarele lor.

TIME OUT:
Suflet de indiancă

Puţini oameni au cu adevărat o pasiune. Darămite una care să-i mistuie, să le modeleze viaţa şi să-i ducă la mii de kilometri distanţă doar pentru a şi-o ostoi.
Pentru orădeanca Claudia Ignat această pasiune este India. Cultura de care s-a îndrăgostit de mică a dus-o în '97 în Bombay, unde a pătruns în cercurile vedetelor de la Bollywood, ajungând chiar ea actriţă şi coregraf în producţiile cinematografice indiene. Însă cel mai mult Claudia e fascinată de filozofia dansului, pe care, întoarsă în România, o propovăduieşte cursantelor ei ca într-un soi de prozelitism religios...

Lunga vară fierbinte

În această vară, cartiere întregi vor rămâne fără apă caldă săptămâni în şir, din cauza lucrărilor de înlocuire şi reparare a reţelelor CET. Electrocentrale reabilitează conductele de termoficare din Rogerius, Ioşia şi Piaţa Unirii, zone ce urmează să fie modernizate, pregătind în paralel cea mai mare investiţie de la construirea, în anii '70, a termocentralei.

Corb la corb nu scoate ochii

Cum a muşamalizat Colegiul Medicilor greşelile doctoriţelor din Spitalul de Boli Infecţioase care s-au ocupat anul trecut de cazul micuţei Patricia Aktaa. Deşi Colegiul a pus pe seama sistemului imunitar slăbit şi a vârstei decesul fetiţei, survenit după o intoxicaţie alimentară, expertiza dispusă de procurori arată că pacienta putea supravieţui dacă era transferată la Terapie Intensivă în timp util.

Apa vie de Sarcău

Cu o investiţie de 1,5 milioane euro, mlaştina din satul bihorean Sarcău a fost transformată într-o staţiune balneară model. Construit în plină criză, complexul de agrement şi tratament de la marginea comunei Sârbi atrage sute de turişti din ţară şi străinătate, datorită amenajărilor moderne şi calităţii apei geotermale extrase de la 1,3 kilometri adâncime.

ORADEA NOASTRĂ:
Decanul de la Protecţia Mediului, Vasile Bara: "Tot ce trăim e ecologie"

Cu câteva zile înainte să înceapă admiterea pentru următorul an universitar, decanul singurei facultăţi orădene cu specializări în domeniul ecologiei, Vasile Bara, spune că tinerii care optează pentru această facultate nu o fac fiindcă n-ar intra la alta, ci din pasiune. Profesorul îşi asigură viitorii studenţi că dascălii acestei facultăţi sunt şi ei ecologişti convinşi, care nu-i vor învăţa să taie copaci pentru a se îmbogăţi, ci să planteze arbori, pentru a face viitorul tuturor mai bun.

Europene... balcanice

Programată pentru luna august în sala Antonio Alexe şi în cea a Liceului cu Program Sportiv, desfăşurarea Europenelor de baschet pentru junioare e periclitată de directorul LPS Oradea. Întrucât sala LPS trebuia renovată, Federaţia de Baschet a promis în acest scop 300.000 de euro la începutul anului, dar directorul liceului, Dan Matei, a făcut un proiect umflat la 1,8 milioane euro, pentru a cărui aplicare nu sunt nici bani, nici timp.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
student
universitate de trei lei cuie profesorii fac multi bani din lucrarile de diploma pt o lucrare gata facuta din anii trecuti platesti intre 300-500euro si profele i-ti dau o lucrare din anii trecuti ii schimbi numele si cateva cuvinte si gata,asa se face de ani de zile.Bungau cred ca face pe lucrari de licenta 2000o-30000 euro acum spor la salar mai trebuia.Profii ar lucra si daca nu ar primi nici un leu de la universitate,ba chiar ar fi in stare sa dea iei bani doar sa pota tapa de bani studentii.
Postat 30 Iunie 2011, 05:04 de student
sorboneii
sorboneii si-a dat premii ca nu le ajungea spaga de la studenti de exemplu la farmacie se zice ca o lucrare la dna prodecana ar costa 500 euro si sa primesca si premiu e tare,eu cred ca la cati bani iau de la studenti ar plati ei rectorului numai sa nu isi piarda postul de profesori universitari.Doar Grebenisan a avut curaj sa ii puna pe sorbonei la punct si au chemat comisia de etica.Unde e comisia de etica acum ,imparte banii de la licenta ca se stie ca se da spaga,Universitatea oradea ar trebui desfiintata si jumate din mafia din oradea ar fi terminata.Cati bani a luat bungau in presesiune 30000 de euro cel putin si mai vrea si premiu?
Postat 29 Iunie 2011, 18:34 de sorboneii
TRAIM IN ROMANIA !! SA VINA UNGURII SA FACA DREPTATE !!!
SPURCATA GURA AM AVUT CAND AM SPUS CA-L FACE SCAPAT PE MAFIOT !!! ASA SE VA INTAMPLA !! VOR ARUNCA MATA DE LA POLITIE LA PROCURATURA SI TIMPU TRECE LEAFA DE BUGETAR MERGE ... DE VINA V-A FI BASESCU SI....... ASA MAI DEPARTE !!!!! TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OMOARA ZI DE ZI !!!!! SA VINA UNGURII SA FACA DREPTATE IN ROMANIA !!!!! SA VINA UNGURII CA ROMANII SUNT TOTI FII DE C.U.RVE !!!
Postat 27 Iunie 2011, 08:21 de TELESPECTATORUL
De Bihor poti fugi, dar nu te poti ascunde!
Ma bucur ca cineva are curaj sa se ia de mafia locala, de militieni!
Postat 27 Iunie 2011, 05:49 de Oradea4Ever
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON