URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţist şi asasin

În Oradea nu s-au petrecut niciodată atâtea drame sângeroase, într-un timp atât de scurt. După ce o fetiţă de 7 ani şi-a pierdut viaţa absorbită în canalul de scurgere a apei din ştrandul Ioşia, iar o tânără de 24 ani a murit şi altele două au fost grav rănite, spulberate de un interlop urcat beat la volan, opinia publică e oripilată de un poliţist obsedat, care şi-a executat cu sânge rece familia şi apoi şi-a tras un glonţ în cap. Totul, din cauza unei femei, care a scăpat ca prin minune de execuţie...

Ucigaş în uniformă

Poliţistul care şi-a ucis părinţii şi apoi s-a împuşcat în cap era dependent de jocuri mecanice. BIHOREANUL a aflat că Gabriel Venter ajunsese chiar să fure bani de-acasă pentru a putea juca la "păcănele", îi plăcea băutura şi era revoltat că părinţii lui nu voiau să îl lase să stea în casa părintească cu amanta lui.

Graba criminală

Interlopul care a accidentat mortal o tânără şi a nenorocit alte două, se grăbea la nunta lui Pompiliu Marcu, cunoscut proxenet şi traficant de droguri. BIHOREANUL a descoperit că arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, şi el proxenet în Italia, este o premieră: în ultimii doi ani niciunul dintre autorii accidentelor mortale din Bihor nu a ajuns în spatele gratiilor!

Vrem referendum!

Peste 500 de locuitori din Biharia şi-au pus semnăturile pe o cerere de consultare publică.Revoltaţi că, la intervenţia Prefecturii, consilierii locali au revenit asupra deciziei de retragere din proiectul Aparegio, sătenii din Biharia cer, în opoziţie faţă de Primărie, organizarea unui referendum.

Oraşul podurilor

Unul e deja gata, iar la alte două din cele şase poduri aflate în construcţie în Oradea partea cea mai spectaculoasă a lucrărilor începe săptămâna aceasta. Timp de şapte zile, cea mai mare automacara din ţară va acoperi noul Pod Densuşianu cu grinzi grele de câte 150 tone, peste care va fi aşternută "puntea" din beton şi apoi asfaltul.

Interviul BIHOREANULUI
Lakatos Peter, deputat UDMR : "UDMR e ca o bombă nucleară"

Fost ofiţer de pompieri înainte de 1989, când - spun adversarii din gruparea Tokes - şi-ar fi schimbat numele în Petre Lăcătuşu pentru a-şi escamota originea maghiară, bihoreanul Lakatos Peter e unul din cei mai activi parlamentari ai UDMR. Inclusiv când vine vorba de criticarea preşedintelui Traian Băsescu şi a aliaţilor PDL-işti, pe care îi acuză de lipsă de loialitate deoarece, detonând bomba reorganizării administrativ-teritoriale, au reuşit să ridice toată lumea în capul UDMR.
În interviul acordat BIHOREANULUI, deputatul lămureşte cum a ajuns formaţiunea sa vinovată pentru iniţiativa lansată de preşedinte şi susţinută de PDL, dar şi cât mai stă UDMR cu aceştia.

Afacerea "Bicicleta", la final

150 de biciclete cumpărate de administraţia Filip la 875 de euro bucata zac nefolosite şi defecte. Primăria a reuşit să câştige procesul intentat PDL-istului Marcel Tarţa care, în cârdăşie cu un afacerist bucureştean, au prăduit bugetul municipalităţii cu peste 60.000 euro în proiectul "Votaţi bicicleta".

Afară cu pensionarii!

ASCO a concediat 637 de îngrijitori ai persoanelor cu handicap, silind asistaţii să îi plătească la negru. BIHOREANUL a descoperit că administraţia locală promovează evaziunea fiscală, concediind 71% dintre îngrijitorii persoanelor cu handicap ca să nu le mai plătească impozitele pe salariu.

Ajutor pentru un campion!

Proaspăt campion naţional la lupte greco-romane, orădeanul Iulian Ciuta nu are banii necesari pentru a reprezenta România la Campionatul European. Federaţia Română de Lupte nu îi dă performerului niciun leu pentru a se înscrie la Europenele din august, aşa că sportivul trebuie să-şi caute singur sponsori.

TIME OUT:
În "pat" cu duşmanul

Bihoreanca Ilinca Vandici are o nouă emisiune în care, împreună cu reporterii tabloidului Libertatea, comentează detaliile picante din lumea mondenă. Primul invitat a fost chiar iubitul ei, fotbalistul Ciprian Marica.

Pedagog model

Pentru că de mică le dădea lecţii păpuşilor ei, Sânziana Morar a decis că vrea să devină educatoare. După ce va absolvi liceul de profil, orădeanca speră că îşi va putea profesa chemarea în Canada, unde anul viitor se va muta cu familia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
te pomenesti ca UDMR
nu vrea centralizare vrea sa fie majoritate :)) asa va trebuieee BOLOJAN a incurajat UDMR si le a dat in nas avem nevoie de FUNARU, razboi va fi traim in ROMANIA nu in UNGARIA sa va fie clar.Suportam consecintele celor votati la nivel local, bravoo la arme vreti sange si teritoriu muriti pentru el.in loc sa ne dezvoltam noi local agricultura fructe IMPORTAM nu as mai cumpoara paine de la nici o brutarie care importa faina din UNGARIA, mananc mamaliga uite ! unde s a ajuns, segregare, teatru scoli ce dreak mai vreti un glont in cap?
Postat 20 Iunie 2011, 09:22 de dan oradeanul
te pomenesti ca UDMR
nu vrea centralizare vrea sa fie majoritate :)) asa va trebuieee BOLOJAN a incurajat UDMR si le a dat in nas avem nevoie de FUNARU, razboi va fi traim in ROMANIA nu in UNGARIA sa va fie clar.Suportam consecintele celor votati la nivel local, bravoo la arme vreti sange si teritoriu muriti pentru el.in loc sa ne dezvoltam noi local agricultura fructe IMPORTAM nu as mai cumpoara paine de la nici o brutarie care importa faina din UNGARIA, mananc mamaliga uite ! unde s a ajuns, segregare, teatru scoli ce dreak mai vreti un glont in cap?
Postat 20 Iunie 2011, 09:22 de dan oradeanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON