URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul-pedeapsă

De dragul nevestei şi al "sorboneilor", rectorul Universităţii, Cornel Antal, i-a declarat război primarului Ilie Bolojan, sancţionându-i omul de la şefia Maternităţii. Gavril Grebenişan îl acuză pe Antal că i-a aranjat sancţionarea de către Comisia de Etică a Universităţii, deşi reclamaţia împotriva sa era mincinoasă, iar adeziunea unora dintre medicii semnatari fusese smulsă prin şantaj.

"Blonda lui Boc" e orădeancă!

Consiliera lui Boc, proaspăt numită consul la Barcelona, este fiica avocatului Alexandru Butuc. Cynthia Curt este o fostă elevă eminentă de la Gojdu, absolventă de Drept şi cadru universitar la Cluj, despre care foştii profesori şi colegi spun că e de o sârguinţă ieşită din comun.

"Amnistie" totală!

Primăria a pierdut şi procesul privind taxa impusă localurilor care vând alcool după ora 23. În doi ani de procese, instanţele au desfiinţat cu sentinţe definitive şi executorii toate cele trei taxe speciale puse de municipalitatea orădeană.

Banii sau podul!

În urma dezvăluirilor BIHOREANULUI, poliţiştii antifraudă anchetează jaful de la podul din Finiş. După ce că a obţinut contractul în urma unui blat şi a luat peste 1,8 milioane de lei în 2007 pentru un pod neridicat nici azi, ginerele consilierului prezidenţial Terente Merce a plimbat banii prin mai multe firme, pentru a li se pierde urma.

Octavian Bot: "Nu sunt fidel unui partid!"

Ironizat adesea pentru că de-a lungul anilor a schimbat partidele prin care a trecut precum alţii garderoba, deputatul Octavian Bot, proaspăt reîntors la PNL, susţine că nu este un traseist politic, pentru că a ales mereu calea de dreapta. Dacă în "armata" lui Boc a votat pentru tăierea pensiilor şi a susţinut reducerile masive în rândul bugetarilor, acum deputatul îşi reneagă foştii colegi din PDL, denunţând abuzurile şi maniera "dezastruoasă" în care conduc ţara. Trecut săptămâna trecută la opoziţie, Bot nu se mai sfieşte să ironizeze râsul caracteristic al preşedintelui Băsescu sau să facă glume pe tema premierului "cu coasa"...

Război cu clanul "sorboneilor"

Ca să-şi răzbune nevasta mazilită de la şefia Maternităţii şi să-i apere pe "sorbonei", rectorul Cornel Antal i-a declarat război primarului Ilie Bolojan. Comisia de Etică a Universităţii l-a pedepsit pe şeful spitalului, Gavril Grebenişan, sub motiv că a ştirbit prestigiul doctorilor cu titluri academice. Pentru că reclamaţia împotriva sa era mincinoasă, iar iniţiatorii au smuls semnăturile unor medici prin şantaj, Grebenişan anunţă că îl va da în judecată pe rector pentru abuz în funcţie.

ORADEA NOASTRĂ:
Let's not do it!

În luna septembrie a anului trecut şi Bihorul încerca să răspundă unei provocări ecologice naţionale: proiectul "Let's Do It", prin care se propunea o curăţenie generală în toată ţara, făcută într-o singură zi, prin munca voluntarilor.
Peste 3.000 de bihoreni au ieşit în locurile stabilite anterior de organizatori, de unde au adunat fiecare mizerie. Unul din cele mai dificile arealuri de ecologizat a fost zona cuprinsă între uzina de apă din Beiuş şi malul Crişului Negru, amplasament transformat de localnici într-o groapă de gunoi clandestină, unde se abandonează mai cu seamă deşeuri din construcţii. Peste 250 de voluntari au muncit acolo o zi întreagă. Anul acesta, la a doua ediţie a proiectului, se pare că vor trebui să meargă iar...

TIMEOUT:
Euro-Hotel FM

Trupa Hotel FM, prima din Oradea care reprezintă România la Eurovision, a făcut o impresie bună pe scena Dusseldorf Arena, în faţa a zeci de mii de spectatori şi milioane de telespectatori, chiar dacă a obţinut cu melodia "Change" doar locul al 17-lea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@PACAT
Tare ma tem ca atunci cand pleaca incapabilul asta poate incuia si poarta dupa el! Vor ramane doar ruinele ”marilor lui investitii” (cladire cu nu stiu cate etaje pentru o facultate de muzica la care se invart 6 lautari) si amintirea unui ratat intelectual, profesional si personal ajuns la un moment dat in frunte!
Postat 17 Mai 2011, 20:53 de Sorin
pacat
pacat de universitate, pentru ca sunt si cadre didactice care construiesc un alt gen de invatamant universitar pentru studentii oradeni, in special pentru cei cu resurse materiale reduse, studenti care invata si sunt preocupati de profesie si pot concura f bine cu alti studenti din centre universitare cu vechime. ceea ce se intampla in aceste zile arata ca sunt multi "handicapati" care conduc universitatea, de aceea nu se poate dezvolta moral aceasta institutie, sper sa nu il mai vad pe rector la conducere, ar fi cea mai mare greseala, gasiti o persoana capabila sa spele rusinea care s-a asezat peste oras!!!
Postat 17 Mai 2011, 20:20 de rau
Demisia
Mare nesimtit poate sa fie Antal asta, dupa cate se spun despre el si rezultatele muncii lui si nu considera necesar sa demonstreze contrariul sau sa-si dea demisia. Nici macar sange in instalatie nu are, nu numai ca sa-si rezolve nevasta ci si sa-si asume singur faptele. Nu, el prefera sa se ascunda dupa poalele senatului (o adunatura de familii de dalmatieni) sau ale diverselor comisii, formate tot de el-ca altfel nu ar fi intrat la vot in senat.
Postat 17 Mai 2011, 17:16 de senatorul melcilor
rares
spitalul judetean oradea ar putea sa fie unul din spitalele de referinta din zona dar a fost administrat de universitate acum sa vedem ce face domnul primar,ar putea fi biletul castigator pt un nou mandat
Postat 17 Mai 2011, 10:14 de rares
misu
grebenisan a facut treaba buna la maternitate si faptul ca rectorul e disperat e un semn ca omul e corect,pt ca de universitate suntem lamuriti cate parale fac.primarul ar trebui sa-si joace cartea tare pt ca vin alegerile si oradenii au nevoie de servicii de calitate nu de titluri universitare si doctorate luate pe ochi frumosi
Postat 17 Mai 2011, 10:04 de misu
pedeapsa
rectorul pedeapsa de parca rectorul poate pedepsi pe cineva.orice om normal care se uita la rector e lamurit,eu ma intreb cum pot ajunge oameni fara nici un pic de valoare in asfel de functii.grebenisan e cu trei clase deasupra iar rectorul a facut din nou o gafa,e de stiut ca nu e bine sa te pui cu oamenii destepti de genul primarului sau grebenisan fara sa te arzi
Postat 16 Mai 2011, 21:26 de pedeapsa
livia
fabrica de diplome e pusa in pericol de primar dar de cand e lumea lume banul iese invingator totdeauna,deci sunt convins ca primarul va ceda pana la urma.grebenisan ar fi bun de manager la spitalul judetean,dar cred ca nici macar primarul nu se poate lupta cu sorboneii
Postat 16 Mai 2011, 20:47 de livia
bibanul
doctorita antal e in germania cat e vaca la academia fraceza nu sunt bolunzi nemtii sa pericliteze viata pacientelor,rectorul a trimis-o ingermania sa nu fie luata de grebenisan la intrebari cu afacerile din maternitate.comisia la peste l-au pedepsit pe grebenisan lectorul ciara sau asa ceva ,oros si alti camicaze de trei lei cuie.
Postat 16 Mai 2011, 20:31 de bibanul
remus
razboil e de fapt intre primar si rector ,nu cred ca primarul se va lasa intimidat de rector si il va numi pe grebenisan manager la spitalul judetean.rectorul cu ceata sa au gresit pt ca sa luat la bataie cu oameni isteti.primarul si grebenisan sunt de nivel intelectual mult mai inalt iar rectorul cu ceata sa de 40 de hoti au dat cu mucii in fasole si sau facut din ras din nou uimitor e ca si profesorul bumbu il sustine pe antal care sa fim sinceri nicifata de rector nu are de competenta nici nu mai vorbim
Postat 16 Mai 2011, 20:24 de remus
roman
ce prestigiu poate avea universitatea oradea e clar o fabrica de facut bani iar primarul le pune fabrica in pericol si oamenii au cheltuieli mai ca doar sunt doctori in medicina cu doctorate cumparate sau copiate de pe internet sau facute de altii.grebenisan e un domn si primarul sigur il va pune manager la spitalul judetean pt ca nu se lasa el intimidat de rectorul antal
Postat 16 Mai 2011, 20:17 de roman
gina
primarul nu ar trebui sa semneze nici un contract cu universitatea ,spitalul judetean a fost destul capusat de universitatea oradea .rectorul ar trebui sa efectueze pregatirea studentilor la spitalul pelican ca doar e clinica univesitara dar de acolo nu se poate capusa pt ca e privata si apartine taticilor maghiar
Postat 16 Mai 2011, 20:11 de gina
RECTOR-PRIMAR
E CLIE CLAR CA RAZBOIUL E AL UNORA SI ALTII SUNT VARATI SA FIE CARNE DE TUN. POATE NU VOR MAI INDURA SA FIE TRATATI IN ACEST MOD SI VOR LUA ATITUDINE. E PREA DE TOT CEEA CE SE INTAMPLA. MESERII LIBERALE, OAMENI CARE SE PRETIND LIBERALI...CE SE INTAMPLA DOMNILOR/SE FACE DE RUSINE ORASUL.UNDE VA E DEMNITATEA????
Postat 16 Mai 2011, 20:08 de OM
boc
rectorul e un domn dupa ce sotia a condus bestial maternitatea si sa dedulcit cu rezidenti tineri le mai si ia apararea,grebenisan a incercat sa faca ordine la maternitate dar timpul a fost pre scurt.sa speram ca rectorul va fi demis sau de domn ce e va pleca la sotia sa in germania si ne lasa.
Postat 16 Mai 2011, 20:06 de boc
a ramas ceva
Macar dupa Maghiar a ramas ceva.Cat a furat,dar a si facut ceva pt Oradea.Dar Antal???????Ce a facut asta in afara de circuri?Iar cum ia apararea acum lingailor lui nevasta sa!!!!!Si cand spun lingai nu ma refer doar la lingusitori, ca doar era si Bodog printre ei...........Penibil esti,Antalut!
Postat 16 Mai 2011, 19:26 de sorin
iui
faină i-aţi tomnit pe domnii ăia... ;)
Postat 16 Mai 2011, 09:56 de shadow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON