URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caracatiţa UDMR

În numai două luni, patru primării din Bihor au măsluit licitaţii de 24 de milioane de lei în favoarea unei firme de construcţii cu protecţie udemeristă. BIHOREANUL a participat incognito la o licitaţie din seria celor "trântite" de primarii UDMR cu asistenţa unor aşa-zişi consultanţi şi a descoperit cum aceştia au impus norme aberante pentru a cadorisi cu contracte firma Marconst Marghita, prin eliminarea tuturor concurenţilor, fără ca ofertele acestora măcar să fie deschise.

Delir pe Grant

Fosta grefieră de la Curtea de Apel Oradea, Antiţa Bar, acuzată că şi-a aruncat fetiţa dintr-un taxi pe podul Grant din Bucureşti, va fi evaluată de o comisie medicală. Femeia a fost diagnosticată cu probleme psihice încă din 2010, dar a renunţat la tratament, iar în ultima perioadă avea halucinaţii şi îl suna pe tatăl micuţei, un fost învăţător din judeţul Timiş, ca să îi reproşeze că... vrea să-i ucidă copilul.

Iarnă cu (bo)CET

A început războiul gigacaloriei! Firma Maestro Trading, principalul furnizor de cărbune, cere insolvenţa Electrocentrale pentru datorii de 27 milioane lei. Mai falit ca niciodată, CET-ul intră în noul sezon rece cu restanţe de 91,5 milioane lei către furnizori, cu rezerve de combustibili pentru o singură lună şi cu reţele mâncate de rugină, care pot ceda oricând.

Greu de ucis

Singurul urs vânat în Ocolul Silvic Remeţi pe vremea comunismului a fost importat de la Zoo. BIHOREANUL a aflat că "ursul lui Ceauşescu" împuşcat de pădurari în 1979 în mijlocul staţiunii Stâna de Vale, al cărui craniu este expus şi acum la Direcţia Silvică Bihor, fusese de fapt un animal "pensionat" de Grădina Zoologică Oradea cu trei săptămâni înainte, pentru a fi vânat pe bani grei de un cetăţean străin.

Oradea regală

O mare de oameni au participat alături de reprezentanţii Casei Regale la dezvelirea statuii Reginei Maria. Vizita Principelui Radu şi a Principelui Nicolae a repetat simbolic istoricul popas la Oradea al Regelui Ferdinand Întregitorul şi Reginei Maria, care în primăvara anului 1919 marcau instalarea administraţiei româneşti în partea de vest a ţării.

ORADEA NOASTRĂ:
Start la curăţenie!

Orădenii pot să înceapă curăţenia prin case şi curţi, căci au din nou posibilitatea să se scape de gunoaie. Din 15 până pe 26 octombrie, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va ridica gratuit din oraş deşeurile de mari dimensiuni, mai precis obiecte de uz casnic şi gospodăresc. Localnicii vor putea să lase aceste deşeuri în câteva zeci de puncte anume stabilite.

Fabrica de artă

Studenţii de la Arte vor putea munci la firma facultăţii, care va produce materiale publicitare. Pentru a mări veniturile, decanul Agneta Marcu a decis să înfiinţeze o firmă a facultăţii, care să producă afişe, pliante, dar chiar şi tricouri ori mici obiecte de design interior.

Toamna cea scurtă

Cu un buget ceva mai mic decât în 2011, dar mai mare faţă de 2010, Toamna Orădeană din acest an a fost "înghesuită" în doar două săptămâni. Deşi orădenii au participat masiv la manifestări, au existat şi mulţi contestatari ai alegerilor făcute de organizatori, dar şi din cauza excluderii din program a tradiţionalelor manifestări "bahice": Festivalul Vinului şi Târgului Pălincarilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Gicacaloria lui Tazan
În urmă cu 4 ani, cineva a încercat să-i explice lui Bolojan programul celor 6 servicii publice, din totalul de 11 cum sunt definite în legislaţia românească, ce trebuie reconsiderate pe fonduri europene până în 2020, cu condiţia începerii imediate a demersurilor. Tarzan nu a înţeles nimic, pentru că el avea (1) fântână de apă la Aleşd, (2) rahatul îl deversa la groapa de vidanjare din fundul curţii şi (3) ce mai rămânea prin casă îl arunca direct la porcii care îşi aveau sălaşul lângă primărie, (4) mergea pe jos la ABC-ul falimentar pe care îl avea şi înapoi, (5) dacă avea de transmis ceva vecinilor scotea capul pe geam şi striga ce-i trecea prin deblă, (6) iar cu soba rece permanent nu avea el treabă pentru că îi lăsase bunicu-său o şubă mare cât pentru doi. În consecinţă, aşteptăm mai puţin preţul de 100 Euro/Gcal cât mai ales închiderea sursei pentru a nu mai plăti nimic.
Postat 15 Octombrie 2012, 20:40 de Carp III
DEZBINA si CONDU
"În timp ce românii sărbătoreau Ziua Oradiei, UDMR-iştii cântau Imnul Ungariei (FOTO)" articolul care arata ceea ce au facut liderii UDMR de 22 de ani la nivel local si la nivel national ; au dezbinat sa paota profita !!! clica lor de hoti !!!
Postat 15 Octombrie 2012, 08:01 de scortosul
@BACIUK...
Trebuie cautat capul tuturor tepelor date de UDMR bugetelor locale in judet si el este stiut de toti, numele lui este rostit de toti dar nimeni nu face nimic. Una din afirmatiile acestui grof local este " pana fraierii de romani ne lasa luam tot " . In numele maghiarilor aceasta clica UDMR-ista a devalizat, furat fonduri uriase doar in Bihor nu vorbim de restul Ardealului. Fiind la guvernare de 20 de ani nimeni nu se atinge de acesti politruci pentru ca au santajat toate guvernarile la care au participat. Prin atitudinea lui UDMR-ul mai mult ca orice partid a pus mana din greu la distrugerea, praduirea tarii cai ei pentru foloase strict personale au garantat guvernarea frauduloasa a tarii !!!
Postat 15 Octombrie 2012, 07:55 de scortosul
@marcon
Nimic nou sub soarele bihorean ! Lucrul acesta se intampal de 22 de ani de cand baciuk.... este la carmele judetului !!! Despre cladirile donate fundatiilor din HUNgaria si reparate dupa aceea pe banii primariilor cand veti vorbi ca institutiile statului rroman sa se autosesizeze!!! Despre mega lucrarile de la Sacuieni unde nu s-a putut participa de nici o firma din rromaniaca pentru ca tat a fost pregatit pentru singura firma ofertana (selina) care a castigat cu peste 100% din valoarea estimata ???? cand la o licitatie rromaneasca nu se trece de 50-60% din valoarea de estimare ????
Postat 15 Octombrie 2012, 07:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON