URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Noiembrie 2015, 08:33

Nu munceşti, nu greşeşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pun pariu că nici 3% din populaţia judeţului nu ştie că Bihorul are un proiect mamut pentru managementul deşeurilor. E vorba de crearea unui sistem care să rezolve europeneşte problema gunoaielor. Costul? Cam 55 milioane euro, puşi la bătaie de naiva UE.

Ştiţi cât este gradul de realizare a acestui proiect cu termen limită 31 decembrie? 5%! Mă gândesc că de banii ăştia abia s-au achiziţionat nişte toalete pentru muncitori şi s-a lucrat ceva la organizarea de şantier. Şi totuşi, n-am auzit pe nimeni să rupă cămaşa de pe el de nervi, cum s-a întâmplat pentru pasajul Vulturul Negru ori Piaţa Unirii.

Podul Densusianu a stat 4 ani în nemişcare, de nu se mai vedea de tufele crescute printre betoane. Drumul de Beiuş este distrus din vremuri imemoriale şi încep să dispară ultimii martori care pot confirma că acolo a fost cândva o şosea circulată. La Muzeu nu s-a mai bătut un cui de aproape 4 ani, însă nimeni nu suspină, nefiind vorba de bani europeni, că acolo zac 10 milioane euro din teşchereaua orădenilor. Concluzia? Dacă nu faci nimic, poţi dormi liniştit. În schimb, dacă vrei să faci ceva, te ia lumea la înjurături că dai chixuri.

Primăria s-a prins în capcana obiectivelor vizibile, dar mai puţin importante. În loc să se screamă cu soluţii savante pentru Pasaj, mai bine s-ar fi concentrat numai pe proiectele de termie, care în prag de iarnă nu sunt încă finalizate. Dacă tot nu le poate rezolva pe toate, măcar obiectivele strategice trebuiau atinse. Oricum, edilii au raţia de înjurături asigurată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nea Chirila,
Dumitale esti asta care se hodineste, pe miriste, cu clopul pe fatza? Altfel, face si Bolojan cat poate ca doar nu e nici Superman,nici Iron Man, ca sa poata fi peste tot si toate. Nu e nici macar Batman.
Postat 08 Noiembrie 2015, 19:45 de Control_Room
buna ziua
CENZURAT
Postat 05 Noiembrie 2015, 14:00 de pop2
RE: buna ziua
@pop2. Pentru că ai încălcat în repetate rânduri regulile de postare pe acest site, lansând injurii şi atacuri la persoană, userul tău a fost banat pentru 3 zile şi nu vei mai putea posta comentarii. Dacă vei continua, userul tău va fi banat definitiv.
Postat 05 Noiembrie 2015, 15:48 de Moderator
Bine Mirceo, treci pe la casierie, pardon! primarie!
Pun pariu ca 97% din populatia judetului, DACA AR FI FOST INTREBATA, nu-si dorea/doreste nicio groapa de gunoi, fie ea si ,,mamut"! Asta asa, en passant. La fel si cu proiectele cu care ne-a blagoslovit binomul bolovan-malan! Daca tot i s-a facut lui nea ilie de referendumuri, trebuia sa faca unu, doua, noua, pana se lamurea (el e bolovan, prinde mai greu!) cu o lista de proiecte si oradenii sa aleaga, ca la urma urmei ei platesc oalele sparte! Asta ar fi fost o democratie ADEVARATA, o participare activa a oradenilor la luarea deciziilor! Ok, proiectele trebuie/trebuiau manageriate de o echipa de profesionisti, nu de niste...bolovani-malani! Acum astia fac si dreg si noi nu aflam decata ca avem de platit milioane si milioane de euro! O fi bine asa, Mirceo?! Tu esti multumit? Daca zici ca esti, eu te cred, TOTI MINTIM, diferenta e cand o facem!
Postat 04 Noiembrie 2015, 13:20 de pinonel
@bihoreanoradean
Aici Chirila are totusi dreptate.Toata lumea sare cu gura pe proiectele primariei : ca deranjeaza, ca sunt prea multe, ca afecteaza mediul, ca nu vor respecta termenele de finalizare etc. Dar nimeni nu apreciaza ca tortusi se fac. In schimb judetul si guvernul au proiecte lasate in plata domnului si asa nu deranjeaza pe nimeni. La drumul catre Beius am pierdut banii europeni si se fac cu bani de buget (apoi se vor lauda ca l-au facut). Podul Densusianu s-au apucat abia acum de el ca sa poata inaugura ceva innainte de alegeri (nu are rost paralela cu podurile peste centura : acolo sunt banii europeni atrasi de primarie iar la Densusianu e strict sarcina cnadr-ului, Primaria nu poate interveni). Referitor la muzeu, poate la inceput pe Bolojan nu l-a interesat muzeul, dar Cetatea chiar arata bine, in timp ce Muzeul Tarii Crisurilor... In concluzie, Oradea e printre putinele orase din Romania care reuseste sa atraga fonduri europene si sa le si cheltuiasca. Pt asta trebuie felicitati (chiar daca pt altele trebuie criticati si aici ma refer in principal la termoficare)
Postat 03 Noiembrie 2015, 16:32 de andy
Mirciulica-minciunica-rusinca
Ne povestesti de reciclarea deseurilor 'europeneste' dar deja platim un pret piperat pentru a fi europeni cu bune si rele, e drept ca oradea fiind oras de 'vinituri' de la tara, mai are de lucrat la capitolul educatie. Ne povestesti de podul densusianu, care daca intrebi orice oradean, ar fi fost de prioritate Maxima! inaintea podurilor suspendate de pe centura doar ca la momentul inchiderii podului, primaria ne-a explicat ca drumul de centura cu tot cu pod e al cnadr-ului. Despre drumul de Beius oamenii nu s-au plans foarte vocal pentru ca duce spre o zona moarta din punct de vedere economic si oricum s-au orienta catre Oradea sau strainatati dar asta nu nseamna ca nu le pasa pe ce drum merg la parinti in satul natal. Ne spui de muzee dar daca imi amintesc bine chiar Bolojan a fost cel care nu considera o prioritate muzeele sau cetatea la inceputul primului sau mandat. Asa ca da, suntem miserupisti cand e vorba de proiectele nebunului dar mai putin cand e vorba de lucruri care ne afecteaza in viata de zi cu zi. Si crede-ma, viata oradenilor de rand e tot mai grea pe zi ce trece: centrul poleit cu pietricele aurii sau reciclarea europeneasca nu tin nici de foame nici de cald! Clar?! (Apropo, in Nufarul s-a oprit azi noapte caldura si nou nimeni nu spune nimic de asta)
Postat 03 Noiembrie 2015, 09:06 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON