URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2022, 11:37

Novak Djokovic recunoaşte că, deşi ştia că are Covid, s-a dus la un interviu cu şedinţă foto, pentru L’Equipe 

Novak Djokovic recunoaşte că, deşi ştia că are Covid, s-a dus la un interviu cu şedinţă foto, pentru L’Equipe  (credit foto: L'Equipe)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară, numărul unu în tenisul mondial, Novak Djokovic, face precizări pe marginea acuzaţiilor care i s-au adus că a încălcat regulile izolării şi s-a dus la un eveniment dedicat copiilor, iar apoi la un interviu, chiar dacă era bolnav cu Covid-19. 

Într-o declaraţie publicată pe pagina sa oficială de Facebook, Novak Djokovic, aflat la Melbourne - unde se pare că va concura până la urmă la Australian Open, după ce un judecător federal i-a permis intrarea în ţară - spune că s-ar fi infectat cu virusul la un meci de baschet, dar că nu ştia că avea virusul când s-a dus să le dea premii unor copii şi când s-a pozat, fără mască, alături de aceştia. 

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia", arată Djokovic. 

El susţine că a făcut "tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare", însă continuă prin a da detalii care arată contrariul. 

"Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat", se arată în comunicarea semnată de Novak Djokovic, citată de Agerpres.ro. 

În următoarea zi, pe 17 decembrie, Novak Djokovic s-a dus la un eveniment de premiere a unor copii de către Asociaţia de Tenis din Belgrad, pe reţelele de socializare apărând imagini cu zeci de copii alături de Djokovic, care nu purta mască. 

"A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine. Abia după acest eveniment am primit notificarea să sunt pozitiv la testul PCR Covid (n.r. realizat pe 16 decembrie)", a transmis campionul. 

Novak Djokovic continuă, însă, prin a recunoaşte că, şi după ce a aflat că este infectat cu Covid şi trebuia să rămână în izolare pentru a nu-i infecta şi pe alţii, a ieşit din casă şi, mai mult, s-a dus să acorde un interviu publicaţiei franceze L’Equipe, unde a făcut şi o sesiune foto, evident fără mască!

Chiar şi aşa, în comunicarea oficială, Novak Djokovic susţine că ar fi respectat anumite măsuri pentru a-i proteja pe ceilalţi. "A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia momentului când mi s-au făcut fotografii", se mai spune în comunicat.

Djokovic susţine că ulterior a rămas, izolat, acasă. El recunoaşte că a fost totuşi o greşeală să iasă la interviu. Încălcarea regulilor izolării se pedepseşte în Serbia cu amendă sau chiar cu închisoare, scrie Digi24.ro. 

Sârbul s-a referit şi la faptul că în formularul de localizare pentru intrarea în Australia apar minciuni, mai precis faptul că tenismanul nu ar fi călătorit într-o perioadă anterioară de 14 zile sosirii în Australia, iar pe reţelele de socializare au apărut imagini cu el în Serbia, iar apoi în Spania. În legătură cu acest lucru, Djokovic dă vina pe un membru al echipei sale. 

"În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus funcţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi se pot ivi greşeli", a transmis sârbul. 

În fine, Djokovic a spus că este "o onoare" să participe la Australian Open şi că nu va face alte comentarii din respect pentru Guvernul australian şi autorităţile locale. 

 

STATEMENT BY NOVAK DJOKOVIC 12 January 2022 I want to address the continuing misinformation about my activities and...

Posted by Novak Djokovic on Tuesday, January 11, 2022

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vai si amar
Face atata scandal , cand el minte
Postat 12 Ianuarie 2022, 12:32 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON