URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2019, 14:45

Noul Renault Clio V poate fi testat la agentul Renault Auto Bara! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renault îşi reînnoieşte gama şi lansează în Oradea a cincea generaţie a modelului său de referinţă: Renault CLIO. Noul CLIO este disponibil cu 4 niveluri de echipare: Life, Zen, Intens şi R.S. Line. Preţul pentru versiunea de baza Life SCe 65 începe de la 11.900€ (TVA inclus). 

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în aprilie 2019, Noul CLIO a fost lansat miercuri, 20 noiembrie, în Bucuresti în prezenţa presei, iar începând de joi, acesta este prezent şi în showroom-ul Renault Auto Bara din Şos. Borsului nr. 22.

Oferta comercială include un preţ de pornire de 11,900€ (TVA inclus) şi propune o gamă completă de motorizări pe benzină – toate noi în gamă – şi diesel, a căror putere acoperă o paletă largă: de la 65 CP la 130 CP. Considerat un model iconic datorită succesului comercial excepţional, noul model de segment B este deja una dintre cele mai sigure maşini de oraş testate vreodată de Euro NCAP, primind rating-ul maxim de 5 stele. Performanţa este realizată, în special, prin siguranţa pasivă sporită şi cea mai cuprinzătoare gamă de sisteme de asistenţă la conducere din categorie.

Mai modern, mai atletic, noul model se bazează pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. Conceput în conformitate cu principiul "Evoluţie şi revoluţie", Noul CLIO se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o silueta mai matură, în timp ce design-ul interior este complet regândit. La interior, revoluţia este uşor de remarcat. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce priveşte calitatea percepută, cât şi tehnologia disponibilă.

Noul CLIO este disponibil cu 4 niveluri de echipare: Life, Zen, Intens şi R.S. Line. Încă de pe nivelul de echipare Life, noul model propune o listă generoasă de echipamente în standard:

- Faruri Renault LED Pure Vision

- Pachet de siguranţă activă: sistemul activ de frânare de urgenţă cu detectarea cicliştilor şi a pietonilor, sistem de asistenţă la pornirea din rampă,  recunoaşterea indicatoarele rutiere (Traffic Sign Recognition), alertă privind distanţa de rulare, asistenţă la menţinerea benzii de rulare, aprinderea automată a farurilor, apel de urgenţă la 112

- Pachet de siguranţă pasivă : 6 airbag-uri, alertă pentru cuplarea centurii de siguranţă pentru cele 5 locuri, tetiere tip virgulă cu protecţie sporită, sistem de prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate

- Afişaj de bord TFT 4,2''

- Banchetă spate rabatabilă 1/3-2/3 cu 3 tetiere

- Geamuri electrice faţă cu impuls

Nivelul de echipare ZEN oferă în plus faţă de Life: Easy Link cu ecran de 7’’ (compatibil cu Apple Car Play şi Android Auto), oglinzi electrice şi încălzite, rabatabile manual, cu indicator LED, jante de 16’’.

În ceea ce priveşte echiparea Intens, aceasta propune o selecţie de materiale de ultimă generaţie, un "Smart Cockpit " orientat către şofer, o linie a bordului fluidă care subliniază impresia de lăţime, cotieră glisantă, ecrane personalizabile, jante din aliaj de 16 '', lumini faţă şi spate Full LED, acces de tip hands-free şi oglinzi rabatabile electric. Acest nivel de echipare este, de asemenea, îmbogăţit cu:

- Sistem de navigaţie cu ecran tactil  7", replicare smartphone

- Afişaj de bord TFT 7''

- Asistent Adaptiv pentru fază lungă

- Frână de parcare electrică cu funcţie Auto Hold

- Oglindă retrovizoare cu efect antiorbire)

- Multi-Sense cu 3 moduri de condus (MY SENSE, ECO, SPORT) şi lumini ambientale (8 culori)

- Contur lateral cromat

Noul CLIO R.S. Line (cunoscut anterior sub denumirea de GT Line) exprimă sportivitatea Renault Sport atât la exterior, cât şi la interior.
Fiind unul dintre pionierii în ceea ce priveşte opţiunea de pachet sport, modelul a susţinut cu fermitate strategia gamei Renault Sport pe toate pieţele din 2010. Cu o ofertă mai evoluată şi mai bogată, RS Line reprezintă mai mult decât o schimbare de nume pentru versiune, răspunzând aşteptărilor numeroşilor clienţi care doresc o diferenţiere puternică susţinută de o siluetă mai dinamică.

În partea exterioară, Noul CLIO R.S. Line prezintă linia dinamică de inspiraţie F1, semnătura de design specifică modelelor R.S. Versiunea dispune, de asemenea, de o grilă  tip fagure, jante de aliaj de 17" şi un panou spate mai atletic. La interior, găsim şi alte elemente identitare R.S., cum ar fi scaunele sport cu susţinere laterală, inserţiile din carbon, un volan sport din piele perforată marcat cu sigla R.S., pedalier de aluminiu şi, în final, o ambianţă neagră cu detalii şi cusături roşii.

Va asteptam sa testati noul Renault Clio V la agentul Renault Auto Bara & Co!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce test?
Am incercat si eu odata sa testez o masina la astia- autobara. inscriere in avans -niciodata contactat, mers la fata locului de cateva ori odata nu-i masina, odata nu-i benzina, odata nu-i nu-stiu-cine asa ca mi-am luat OOOO
Postat 23 Noiembrie 2019, 08:57 de DaNu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON