URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Martie 2020, 16:21

Noul preşedinte al Federaţiei Patronilor Bihor, Dinu Meșter, vrea ca "administrațiile publice să țină cont de sugestiile oamenilor de afaceri"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dinu Meşter, noul preşedinte al Federaţiei Patronilor Bihor, spune că îşi propune ca mediul de afaceri să devină o voce puternică în comunitatea locală.

O voce mai gravă

De profesie consultant în afaceri, Meşter a fost ales preşedinte pe 4 februarie şi a preluat conducerea FPB de la Ioan Lucian, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Membrilor pe data de 4 martie.

"Considerăm că deciziile administraţiilor publice bihorene trebuie să ţină cont de sugestiile oamenilor de afaceri. Vom insista ca mediul de afaceri să aibă o voce auzită, care să conteze", a declarat joi, Meşter, în prima conferinţă de presă de la instalarea în funcţie.

Noua conducere a FPB vrea să crească forţa organizaţiei prin reactivarea membrilor pasivi, încheierea de parteneriate cu organizaţiile similare, dar şi atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.

Mai mulţi membri activi

În prezent, organizaţia numără peste 250 de membri, din care însă doar 30 de firme au luat parte miercuri seara la predarea conducerii FPB cu ocazia Adunării Generale Extraordinare.

"Primul pas este să creştem organizaţia. Fiecare membru din cei 30 prezenţi la adunarea generală au datoria să reactiveze patru, cinci membri până la următoarea întâlnire", a spus Meşter.

Noul preşedinte a mai afirmat că îşi doreşte să crească vizibilitatea mediului de afaceri prin încheierea de parteneriate cu organizaţiile similare precum Asociaţia Firmelor Bihorene, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi altele.

Pariul pe cercetare

Meşter îşi propune relansarea organizaţiei cu ajutorul fondurilor europene. "Vom miza pe atragerea de fonduri europene şi pe parteneriate internaţionale funcţionale pentru dezvoltare. Un exemplu în acest sens este acordul de principiu al FPB pentru a deveni membru fondator al unui hub est-european de cercetare, care este în proces de constituire a unui parteneriat cu universităţile orădene şi universităţi de prestigiu din Europa", a spus acesta.

Potrivit preşedintelui FPB, prin acest proiect mediul economic local şi-a putea deschide un cap de pod către economiile avansate prin investiţii în domeniul cercetării.

Măsura este cu atât mai importantă cu cât în exerciţiul bugetar 2021 – 2027 fondurile europene vor fi investite masiv în domeniul inovării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Minciunica lui Puiu
Puiu, cum îi zic prietenii, a completat documentele proiectului pe genunchi, declarând că organizaţia nu are nicio datorie la stat. Preşedintele a sperat că până ajung actele la procesat va stinge toate obligaţiile organizaţiei, lucru care nu s-a întâmplat, iar proiectul patronilor bihoreni a fost descalificat. Şi-ar fi bine ca lucrurile să se termine doar cu pierderea finanţării, iar Puiu să nu se trezească cercetat pentru fals în declaraţie…
Postat 05 Martie 2020, 17:56 de Pepe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON