URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2012, 15:11

Noua şefă a Agenţiei de Mediu are trasată prima sarcină: să scape Oradea de duhoarea porcilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Printr-o ceremonie scurtă şi simplă, la care a participat doar prefectul Bihorului şi angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, Manuela Moldovan, angajată la serviciul Reglementări din cadrul APM Bihor, a fost instalată, oficial, vineri ca director executiv al instituţiei. Instalarea vine după ce fostul director al APM Bihor, Ovidiu Dăescu, a fost promovat ca comisar general la Garda Naţională de Mediu.

După ce a citit ordinul ministrului Mediului, Rovana Plumb, de numire temporară a Manuele Moldovan în funcţia de director executiv al APM, prefectul Claudiu Pop a asigurat-o pe noua directoare de tot sprijinul instituţiei prefectului şi al Guvernului României, dar i-a şi trasat prima sarcină. "Împreună cu colegii de la Garda de Mediu, să luaţi măsurile necesare şi legale pentru stoparea mirosurilor pe care le avem în oraş de la anumite ferme din Zona Metropolitană Oradea", a spus Claudiu Pop, făcând astfel referire la duhoarea pe care ferma Nutripork din Ioşia o "trimite" frecvent către oraş.

Apoi, directoarea a avut un scurt discurs faţă de colegii ei. "N-am fost niciodată şef. Sper să formăm o echipă bună", le-a spus şefa APM, după ce a precizat că numirea ei ca director executiv a luat-o prin surprindere, deoarece nu ştia că va ocupa această funcţie.

Manuela Moldovan este angajată a APM Bihor de şase ani, la început lucrând în cadrul Serviciului Arii Naturale, iar ulterior fiind transferată la serviciul Reglementări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
bumerang
Moldovan nu mai este,saracutul..he,he.Sa intors UDMR-ul baieti! MINISTRU MMEDIULUI=UDMR COD ROSU pt APM Oradea
Postat 18 Martie 2014, 17:23 de tudor
luptati..
Ca APM este o rusine e CLAR.Trebuie reclamati la ministeru mediului,sau actionati in Judecata,cit mai urgent
Postat 17 Martie 2014, 17:48 de titus v
ASA NU
A pus-o Daescu sefa in locul lui deoarece ii executa bine ordinele (ilegalitatile), spera in continuare ca le va executa si pentru a-i pastra locul cald la reintoarcere.
Postat 27 Iunie 2012, 21:29 de ASA DA
De ce oare ?
Oauuu.Minune "" Dar de purici,si mirosurile pestilentiale,din blocuri ,de la crescatori si iubitori de animale , cine ne scapa ?,ca demersuri sau facut dar rezultatele lasa de dorit, Verificati In jurul oraselului Copiilor Rogerius ,si-sa vedeti minuni, E unul cu 12 pisici , adevarata nina de miresme inbietoare ,celor ce sunt constipati stomacal...De purici test ,cine doreste E BONUS , eh va incumetati la o incercare ? si la teperatura de 31 de grade la unbra !
Postat 25 Iunie 2012, 08:49 de minune
DUHOARE
VISE
Postat 23 Iunie 2012, 20:10 de LYA
Nu vrem cocosi in oras
Dar de cocosii si gainile vecinilor din centrul orasului cine si cand ne v-a scapa?????????????Polueaza fonic !!!!!!!! Cine are dor de origine sa viziteze satul natal.
Postat 23 Iunie 2012, 11:40 de A Girl
mang mangleala
cea mai mare duhoare din oras, din acelasi partid din care faceti parte si pe care ati trebui s o eliminati e chiar tovarasul copy paste Mangleala.... asta daca mai vreti sa luati niste voturi la toamna
Postat 23 Iunie 2012, 00:24 de mangleala
jos jigodiile
Cele mai mari hoituri si duhori sunt in APM incepand cu fosta conducere si actuala conducere.Sa fie verificati cum si-au facut facultatea si cum si-a facut doctoratele si in ce? Dar cum nu verifica nimeni ci numai facturile care le achita pentru campanie asta este.Vai si amar de tara aceasta si de cei care nu pleaca unde vede cu ochii sa ramana cei corecti si cinstiti ca Pop C.Molvovan M.Daescu O.Mang I. etc....RUSINE !!!
Postat 22 Iunie 2012, 22:21 de jos jigodiile
duhoare
Claudiu Pop ar trebui sa te scapi tu de duhorile din jurul tau si sa incepi cu cea de langa tine. Cum mai poate suporta acest oras duhoarea pe care o emanati. Cat a sponsorizat tata socru ca sa ajunga sefa? Sau ce facturi a achitat din campania electorala. Sau nu a fost nevoie inca pentru ca daca vorbeste cade toata spuma. Sa nu mai vorbim despre spagile pe care le ia pentru orice autorizatie sauy pentru orice reclamatie la care inchide ochii. A lasat-o comisarul in locul lui pana vine inapoi sa-i tina scaunelul cald .Sper ca nu face multi hemoroizi .
Postat 22 Iunie 2012, 18:35 de beni :baiat cuminte
Si noxele de la cet ? Alea sunt noxe ,,bune'' ? Asa a zis PNL-ul ?
Mirosul de la ,,porcarii'' ne afecteaza ,,confortul'' olfactiv, pe cand noxele de la cet ne afecteaza plamanii (si nu numai !). Care o fi mai daunator ?! ALA CARE ADUCE MAI PUTINI BANI IN BUZUNARELE SMECHERILOR NOI SI VECHI ! Ce zici, vechiule primar proaspat (re)ales ?
Postat 22 Iunie 2012, 17:19 de .
merge
ceva o picat ,claudiu? hai ca merge ,ii ok ma.:) cunoscatorii stiu de ce...:)
Postat 22 Iunie 2012, 16:05 de merge
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON