URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2021, 22:35

Noua promenadă din Băile Felix umple staţiunea de viaţă după lăsarea serii. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noua promenadă din Băile Felix, amenajată printr-un proiect european, umple staţiunea de viaţă imediat după lăsarea serii, înainte chiar să fi fost dată în folosinţă în mod oficial.

"Când se lasă umbrele..."

Sute de turişti şi orădeni stau pe bănci sau se plimbă pe trotuarul lărgit, profitând de răcoarea care se lasă pe timpul nopţii peste staţiune. "Aici măcar se vede ceva, dar la noi în Buzău au început să refacă o piaţă acum trei ani şi nici astăzi n-au terminat-o", vorbeau între ele două turiste ieşite la plimbare.

Grupuri mari de familişti şi tinere perechi ţinându-se de mână se plimbă de-a lungul promenadei care leagă zona centrală de ieşirea din staţiune spre Oradea, venind de la cină sau pur şi simplu ca să ia aer.

Profitând de zona pietonală lărgită, copiii aleargă pe trotuarul pietruit fără ca părinţii să se teamă că riscă să fie accidentaţi.

"Ziua e pustiu, că toată lumea este în ştrand. Seara, după ora opt - nouă, când se mai lasă umbrele, iese lumea la plimbare şi asta ţine până după miezul nopţii", spune un localnic.

Deşi pietonala este încă în lucrări, promenada se umple de oameni în timp ce pe pista special amenajată pe lângă gardul ştrandului Apollo trec biciclişti şi tineri pe triciclete electrice închiriate cu 1 leu pe minut. "Când se lasă seara nu mai am niciuna, se închiriază toate", spune tânărul care le are în grijă.

Băile Felix în şantier

Lucrările de reabilitare a staţiunii, în valoare de 4 milioane euro, se apropie de sfârşit, dar constructorii au încetinit ritmul de lucru pentru a nu deranja vacanţa turiştilor veniţi în Băile Felix.

"Tot ceea ce înseamnă cabluri şi reţele a fost coborât în subteran, iar inelul ocolitor al staţiunii a fost asfaltat în proporţie de peste 90%", a declarat pentru BIHOREANUL primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Constructorii mai au de asfaltat porţiunea de carosabil dintre Hotelul Internaţional şi centrul staţiunii, dar s-ar putea ca lucrarea să fie amânată.

"Asfaltarea ar presupune închiderea circulaţiei pe inelul ocolitor pentru 24 de ore. Vom avea o discuţie cu reprezentanţii hotelierilor din staţiune pentru a vedea în ce măsură îi afectează acest lucru. Dacă vor spune că e prea mare deranjul vom amâna lucrarea pe sfârşitul lunii septembrie", a spus Laza.

Tot în luna septembrie vor începe lucrările de reamenajare a zonei centrale, unde Primăria va expropria mai multe chioşcuri pentru a amenaja o piaţetă.

Conducerea Primăriei Sânmartin a avut o discuţie cu proprietarii, în urma căreia aceştia au fost păsuiţi până la sfârşitul acestui sezon estival, ca să îşi poată lichida stocurile de marfă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON