URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2022, 18:30

Rezultate finale la Evaluarea Națională: Pentru 256 de elevi din Bihor, notele au fost mai mari, după contestații

Rezultate finale la Evaluarea Națională: Pentru 256 de elevi din Bihor, notele au fost mai mari, după contestații foto: Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma celor 373 de contestații depuse de elevii din Bihor la Evaluarea Națională, 256 de lucrări au primit note mai mari, a anunțat joi Ministerul Educației. Din acestea, 181 sunt la limba română, 9 la limba maternă și 66 la matematică.

Pentru alte 70 de lucrări (36 la română și 34 la matematică) notele au scăzut. 

Numărul elevilor bihoreni cu medii peste 5 a crescut aproape imperceptibil, de la 3.412 la 3.418, după cum a informat Inspectoratul Școlar Județean Bihor, iar procentul celor care au promovat Evaluarea Națională a ajuns la 80,98% (față de 80,83%).

Printre elevii care acum au medii mai mari se numără și unul din Hidișelul de Sus, care în urma contestației a luat, la română, o notă cu 5,9 puncte mai mare, fiind cea mai mare diferență depistată în toată țara.

Slabi la mate

Dintre cei 4.221 de candidați din Bihor care au participat la Evaluarea Națională, 803 au medii sub 5, 686 între 5 și 5,99, 731 între 6 și 6,99, 796 între 7 și 7,99, 703 între 8 și 8,99, iar 498 între 9 și 9,99.

În Bihor, patru elevi au luat media 10 la Evaluarea Națională, număr nemodificat după contestații.

Defalcate pe discipline, rezultatele finale ale Evaluării Naționale în Bihor arată că, la limba română, 794 candidați au luat note sub 5, un număr de 3.447 peste cinci, iar 35 de elevi au fost notați cu 10.

La matematică, 3.160 elevi au note peste 5, 1.070 sub 5, iar 63 au luat nota 10. La limba maternă, 825 candidaţi au obținut note peste sau egale cu 5, 46 mai mici de 5, iar 6 punctajul maxim.

Urmează admiterea la liceu

În județul Bihor, rata de participare a fost de 91,62%, adică au fost prezenți la examene 4.221 de candidați dintr-un total de 4.607 de absolvenți de gimnaziu înscriși.

Pentru absolvenții de gimnaziu, urmează admiterea la liceu. Criteriul de admitere va fi media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți, se va derula în perioada 4-11 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, în data de 14 iulie 2022.

Vezi un raport detaliat al rezultatelor finale la Evaluarea Națională:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON