URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2019, 17:45

Noi animale la Zoo Oradea : Printre ele, o specie rară de lemuri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de săptămâna trecută, în ţarcurile de la Zoo Oradea pot fi văzute noi specii de animale, unele în premieră în grădinile zoologice din ţara noastră, cum ar fi lemurul brun, o specie periclitată din cauza pierderii habitatului natural. Familia de lemuri bruni (un mascul şi o femelă) poate fi admirată de către vizitatori în zona animalelor exotice, lângă tamarinii cu creastă.

Masculul şi femela de lemur brun au aceeaşi culoare - maro cenuşiu cu faţă negricioasă şi ochi roşii-portocalii. Cu o greutate de 2-3 kilograme, aceştia se hrănesc cu fructe, flori şi frunze, având o durată de viaţă de până la 25 de ani.

Alte două femele de lemuri, din specia celor cu coadă inelată, au fost aduse pentru cei doi masculi deţinuţi deja de Zoo Oradea.

O noutate pentru vizitatorii Zoo Oradea sunt şi cei patru canguri Bennett, care pot fi admiraţi săltând într-un ţarc din zona animalelor erbivore, unde s-au acomodat foarte bine. Tot cu sprijinul celor de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza, începând de săptămâna trecută, câteva animale din colecţia Zoo Oradea nu mai sunt singure. Astfel, au fost aduse femele de antilopă Lechwe şi struţ Emu, precum şi un mascul de struţ Nandu, pentru a forma familii cu exemplarele deţinute deja de Zoo Oradea. Şi familia cerbilor lopătari s-a mărit, odată cu perechea de pui venită din Ungaria, toţi putând fi admiraţi de-acum într-un ţarc din zona animalelor erbivore. 

"Dorinţa noastră este să populăm Grădina Zoologică Oradea cât mai mult posibil. Astfel, după aducerea cămilei şi a unei lame în această primăvară, de această dată cu sprijinul Grădinii Zoologice din Nyíregyháza, am primit animale din şase specii. Ţinem legătura permanent şi cu grădini zoologice din ţară, pentru eventuale schimburi de animale, astfel încât Zoo Oradea să devină tot mai atractivă", precizează Liviu Andrica, director al Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Odată cu aceste noi vieţuitoare, colecţia Grădinii Zoologice Oradea a ajuns la 850 de exemplare din 175 de specii. Programul de vizită până la finalul lunii octombrie este zilnic între orele 9-18 (ora 17, la casierie), după care, de la 1 noiembrie şi până la 1 martie, vizitatorii sunt aşteptaţi între orele 9-17 (ora 16, la casierie).

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON