URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2011, 13:28

Nicolae Popa a fost adus în România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul manager al Gelsor, Nicolae Popa, a fost adus în ţară din Indonezia după mai bine de zece ani de la prăbuşirea Fondului Naţonal de Investiţii, despre care a susţinut că nu a fost o afacere frauduloasă, dar pentru care magistraţii l-au condamnat la 15 ani de închisoare.

Avionul care l-a adus pe Nicolae Popa în România a aterizat în noaptea de joi spre vineri, pe un aeroport privat din nordul Capitalei, puţin după ora 2. Popa n-a zăbovit pe aeroport, fiind dus repede direct în arestul Direcţiei Cercetări Penale.

Statul român a închiriat avionul cu aproximativ o sută de mii de euro.

Nicolae Popa a plecat ieri din Indonezia, cu un aer relaxat şi semănând mai mult cu un turist bine îmbrăcat. Avea două valize şi o husă în care ţinea un costum de haine de lux. El s-a declarat optimist la plecarea din Jakarta spre România, afirmând că va avea posibilitatea să îşi susţină nevinovăţia.

Mai mult, el consideră revenirea în ţară o ocazie de a arăta că nu a făcut niciodată faptele de care este acuzat şi pentru care a fost condamnat. De altfel, Nicolae Popa a susţinut de mai multe ori că FNI nu a fost o afacere frauduloasă şi s-a declarat o victimă politică, acuzând că autorităţile de la Bucureşti au fost presate de "puterile politice" atunci când au emis mandatul internaţional de arestare în baza căruia a fost reţinut la Jakarta.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii, Popa a plecat din ţară. Aproape doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a susţinut însă de mai multe ori că nu se consideră un fugar şi că nu a fugit din ţară din cauza mandatului de arestare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
BOSS
BOC A DECIS PROBABIL SA II ACORDE DOMNULUI NICOLAE POPA STAUA ROMANIEI CU ORDINUL DE SMECHER DE SMECHER ,SI II VA INTERZICE SA FUMEZE PT CA FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII,DREPT URMARE DOMNUL POPA SPASIT VA DEPUNE O CERERE DE ELIBERARE PT CA NU SUPORTA REGIMUL DE DETENTIE SI VA FI ELIBERAT,IL ASTEPTAM AFARA PT ALTE FAPTE DE VITEJIE PE ACEST TOMA ALIMOS HAIDUC DIN TARA DE JUS CARE IA DE LA SARACI SI DA LA BOGATI DUPA PRINCIPIUL CUI ARE I SE VA DA CINE NU ARE I SE VA LUA
Postat 25 Aprilie 2011, 21:42 de BOSS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON